Най-после!

• 61 628
  • 1 946
  •   1
Отговори
# 45
  • Там,където се събуждам щастлива.
Ама защо давате такъв отпор и критика на закон, който е съвсем нормален и не е изключение за една единствена страна - България?
  Всички знаем, че цигареният дим е вреден и вместо да се радваме, че нещо положително може да се въведе за здравето на хората...........
Абе, те кренвиршите са по-вредни, ама не само не ги забраняват, ами и позволяват да ги рекламират по детските градини.
Можем да си ядем на поразия всякакви боклуци, които ни продават по магазините, ама не може да се пуши на 10 метра от училище.
И това ако не е тотална простотия....

ooooh!
Закон за контрол на храните е друг закон и може да се въведе...Да се надяваме, че ще последва след този.
  Никога няма да има нещо положително, докато обществото масово саботира,  критикува и не спазва...(още преди да е влязло в сила нещо)

# 46
"Всеки ден около 116 000 деца във Фландрия са изложени на вредното влияние на пасивното пушене от родители, които пушат в семейния дом. Това трябва да спре според Жан-Жак Касиман и Ъруин Де Клерк от организацията Фламандска лига срещу."

http://fakti.bg/world/26237-zabranata-na-cigarite-zatvori-2005-kafeneta-v-belgia

Интересно къде ще пушат родителите, ако не у дома, след като навън е забранено?

Ефектът е:

"Въвеждането на пълната забрана за тютюнопушене на обществени места в Белгия от юли е довело до затварянето или фалита на 2005 кафенета, съобщава агенция Белга."

# 47
нова, ще пушат на терасата, или в двора Grinning
Тук, където живея, е забранено пушенето в апартаментите. Аз излизам на терасата Peace

# 48
Ти може, ама явно в Белгия си пушат вътре. В България също. Климатът не предразполага.

# 49
Kalinka, закони за храните има и сега, ама боклуците не спират. А така нашумелите болести последно време са точно от тях, а не от цигарите.
Нямам нищо против забраната, естествено, че ще я спазвам и ще се съобразявам.
Но досега не видях тема, в която някой да се израдва, че е забранено еди какво си да се слага в храната, ама за цигарите - теми бол, щото нали така се говори - че те са виновни за всичко.
И на мен да ми пълнят банковата сметка, и аз ще приказвам, каквото ми кажат.

# 50
Моята представа за кафене е  място, където се пуши цигарка и се пие кафе.
За непушачите си имаше сладкарници.
Искам си кафенето. Crossing Arms

Абсолютно съм съгласна. Да заклет пушач съм. Лично аз не мога да си представя да отида някъде на кафене и да пия кафето си без цигара. Особено ако сме се събрали на женски клюки. За детските площадки също не съм много съгласна.  Моето мнение е че има много  по важни  проблеми за решаване. Единия от които е бездомните кучета. Но както и да е.              

# 51
Ти може, ама явно в Белгия си пушат вътре. В България също. Климатът не предразполага.

Аз съм в Канада Grinning Не съвсем при белите мечки, ама зимата си е студено Wink

# 52
  • София
... Моето мнение е че има много  по важни  проблеми за решаване. Единия от които е бездомните кучета. Но както и да е.              

Това е малко порочна логика, защото винаги може да се кажа, че Проблем номер 1 в световен мащаб, е световният глад, и нали хайде нищо друго да не предприемаме за други проблеми, докато не го решим.

# 53
По-големият процент от познатите ми са пушачи и никой от тях няма да отиде да си пие напитката, където не се пуши, губи се удоволствието.
Твърдо против съм да се пуши при деца дори и по-големички, а съм пушач, но и не мисля, че на децата мястото им е по-кръчми и кафенета!

# 54
Да, някои заведения ще фалират, но те ако са се крепели само на едни пушачи....
Които пуши ще свикне и на вън пред вратата да излиза за по цигара.
Иначе последно при нас имаше, че ако заведението е без персонал (разбирай сервитьори, само барман собственик) може да се пуши.

# 55
  • Там,където се събуждам щастлива.
Kalinka, закони за храните има и сега, ама боклуците не спират. А така нашумелите болести последно време са точно от тях, а не от цигарите.

От това, което чета в България е проблем, че няма контрол върху хранителните продукти. Дори и да има закон, явно не се спазва.

# 56

Аз съм в Канада Grinning Не съвсем при белите мечки, ама зимата си е студено Wink

И аз ако живеех в Канада...да съм отказала или цигарите....или България...баси...колко време се лети без цигара до там и обратно... Wink

Да, някои заведения ще фалират, но те ако са се крепели само на едни пушачи....
Които пуши ще свикне и на вън пред вратата да излиза за по цигара.
Иначе последно при нас имаше, че ако заведението е без персонал (разбирай сервитьори, само барман собственик) може да се пуши.

Сутрешното кафе на пушача върви с цигара. Не виждам каква работа имат непушачите по кафенета, те си пият кафето с пастичка, да ходят по сладкарници, защо трябва да се тикат в кафенета! Naughty

И защо да няма нещо, наречено пушилня и който иска да си пафка там и да си пие кафето, а не вкъщи пред децата? Laughing

Не виждам как с тази забрана хората ще почнат да тровят по-малко децата си, даже точно обратното.

# 57
Честно казано се замислям дали ще посещавам толкова редовно кафенетата. През минусови температури ще ми е малко неприятно да излизам навън за по цигарка. Сега не разбрах дали е забранено тютюнопушенето и в нощните заведения.

# 58
Нощните заведения се водят, че са на закрито и следователно трябва и там да е забранено тютюнопушенето.

# 59
Сутрешното кафе на пушача върви с цигара. Не виждам каква работа имат непушачите по кафенета, те си пият кафето с пастичка, да ходят по сладкарници, защо трябва да се тикат в кафенета! Naughty

Абе от къде имате време сутрин за кафе  Mr. Green на работа не ходите ли?
И да и вечер няма да се пуши  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт