Най-после!

• 62 068
  • 1 946
  •   1
Отговори
# 135
Нана, аз лично съм фенка на модела, който се прилага в Белгия - пушенето е забранено на всички обществени места и хранителни заведения, но е разрешено на определените за това места /т.нар. от мен "балони" - всичко от типа на кабинки, навеси и подобни, под които спокойно можеш да запалиш, а непушачите могат да заобиколят/, на улицата и в питейните заведения /т.е. такива, които работят през нощта и в тях изрично не се сервира храна, а само алкохол/. Това е перфектен вариант, според мен.

# 136

Но спокойно можеше да бъде дадено право на избор - да има заведения само за пушачи и само за непушачи.
Хубаво де, ама познай тогава какво ще стане- на всеки 10 заведения, в които се пуши- 2-3 в които не пуши. Не е честно. И тук пак ще се извиняват с икономическата полза. Сещам се за едно Хепи, което е само за пушачи и е до нас, за другото трябва да ходя поне час. Лошо няма, но понякога няма време. Пример  Peace

# 137
Да, Азаф, никой не отрича правото на непушачите. Но, казвам, че прекаленият светец и Богу не е драг.

Искаш да кажеш, че всички непушачи са светци ли?
 ooooh! hahaha
освен това аз не съм богоязлива, дори децата си не съм кръстила...
Убедена съм че ако сработи, заведения само за пушачи Ще има.

# 138
  • София
Delight31 тогава какво излиза според твоя пример? Хем пушачите сме мнозинство, хем ни дискриминират. Това честно ли е?
За мен пък няма значение къде е заведението. Ако съм решила да излизам, ще си направя сметка дали ми е изгодно да отида в Люлин, за да пуша в кръчмата или да си стоя у дома.

Jizzlobber, искам да кажа, че пълната забрана, която наложиха е прекалена.

# 139
Забраната Не е Пълна.Ако беше, щяха да забранят цигарите въобще.На който му се пуши-пак ще пуши.Просто у тях, или на бар.Както е и редно.А не на спирката, до спирката, на площадката, къде ли не...

# 140
  • София
Забраната Не е Пълна.Ако беше, щяха да забранят цигарите въобще.На който му се пуши-пак ще пуши.Просто у тях, или на бар.Както е и редно.А не на спирката, до спирката, на площадката, къде ли не...

И в бара не може обаче.

# 141
в нощните заведения няма да се пуши? Sunglasses
хубаво-остава вкъщи. Hug

# 142
Delight31 тогава какво излиза според твоя пример? Хем пушачите сме мнозинство, хем ни дискриминират. Това честно ли е?
Доказано е, че е нездравословно, даже канцерогенно, вредите на другите и на себе си, хората искат да ви предпазят ама чувате ли........Плюс това има един такъв момент, че аз лично не се сещам за друго нещо, което толкова да навлиза в личното ми пространство против волята ми и да вреди на здравето на мен и на бебето ми.  Peace

# 143
Браво, браво и дано!
От кога го чаках този закон, да ми е честит и да пребъде!  Heart Eyes
А,кога ще се зарадваме и за кучетата , че то не остана непострадал?

# 144
ох....еми....а дано и там нещо вече... Hug

# 145

Jizzlobber, искам да кажа, че пълната забрана, която наложиха е прекалена.

Както обикновено, като в Европа пръднат, ние се наак..ме.

# 146
По-добре да не може да се пуши никъде, отколкото да са длъжни хората с деца да си стоят по домовете, защото нямат законово право да седнат да хапнат една пица някъде с децата си или семейно, или с приятели...

# 147
Дано сработи.За мен това е правилен ход за адекватно бъдеще.Днес на пушача може да му е криво, но утре децата му ще са добре.Една идея по-добре.Който е осъзнал това принципно, той е и отказал цигарите и е загърбил зависимостта.

# 148
  • София
По-добре да не може да се пуши никъде, отколкото да са длъжни хората с деца да си стоят по домовет, защото нямат законово право да седнат да хапнат една пица някъде с децата си или семейно, или с приятели...

Не знам защо четете избирателно. Както казах, аз искам да има пицария и за теб с децата ти и за мен с мъжа ми, тъй като сме пушачи. И не виждам защо толкова държите всички заведения да са за непушачи. Какво толкова ще стане, ако има и такива за пушачи?

# 149
А за дискриминирано мнозинство се сещам за още един пример- българи и цигани, те ромите май имат повече права от нас  Mr. Green Mr. Green Mr. Green, сори за оф-а  Crazy Crazy

Общи условия

Активация на акаунт