Щях да се опитам да съчувствам на пушачите, ако онзи ден една баба не беше ми прогорила косата, докато клекнала оправях панталона на детето си. Бях на неговото ниво, т.е. въпросната можеше да изгори него.
Пушенето е вреден навик, който допълнително товари освен здравето на човек и неговите финанси. Зная, че не влиза в ничия компетенция да мисли за това кой как си разходва приходите, дали лишава себе си и семейството си от нещо за да задоволи никотиновата си зависимост, но пък съм наясно, че един пушач е в пъти по-изложен на риск от инфаркт, сърдечно-съдови заболявания, рак и т.н. от един непушач. А за заболяванията на първия плаща освен той и всички останали, солидарно с него.
Кой как възпитава децата си в своя дом е обект на друг закон- този за закрила на детето. В обществото има морални норми, които е редно да се спазват. Е, създава се нова така- забрана за пушене на обществени места- открити и закрити. Вариантите пред пушачите са два- или се съобразяват или спират да пушат. От сърце им желая да изберат второто и да имат воля.