Най-после!

• 62 068
  • 1 946
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Ето, пак някакви примери за противопоставяне  ooooh!
А ти знаеш ли аз на колко непушача свършвам работата,
защото и чеп за зеле не става от тях, а?
Искаш да ми кажеш, че пушачите не работят, а само непушачите са
професионалисти? Смехотворно!

# 286
  • Ямбол
То се е видяло, че няма да се ходи по заведения вече. Дали планират скоро да забранят пушенето след секс?
Ако го забранят, ще спреш ли секса?

# 287
Наркоманите, алкохолиците и другите пристрастени мозъци поне само себе си тровят. Докато пушачите тровят и всички наоколо. Няма такова нахалство. Нека си има обозначени, изолирани места в сградите където да си пушат - като предложението за летището - и като им прималее да ходят там. Но да не си натрисат отровата на всички останали.

# 288
  • Ямбол
Аз имам една питанка, над която се чудя тия дни. Ако ученици пушат в двора на училището, кой ще ги проверява първо и второ кого ще санкционират - учениците, родителите или училището? Защо ми се струва, че пак ще се прехвърли отговорността върху учителите и те ще са виновни за "възпитаните" ученици, които си позволяват да пушат дори и в училище, а това вече не е рядко срещано.

Последна редакция: пт, 18 май 2012, 08:03 от Лилянa

# 289
  • волно калдъръмче
Учениците са малолетни и нямат никакви отговорности  Crazy Родителите на същите, които споменаваш, едва ли се питат "къде сбъркахме", думичката отговорност им е чужда. Остава училището да му мисли  ooooh!

# 290
Те не пушат в двора. Поне училището, покрай което минавам. Всичките са извън оградата. Разликата е огромна.

# 291
  • Ямбол
Има такива, които пушат и в двора. Аз за тях питам.

# 292
  • София
Аз не съм виждала ученици, които да пушат в двора. Явно си попадала на много кофти училища с кофти ръководство.

# 293
  • София
преди малко я чух Мира Янова обясняваше каква е структурата на пушачите по нашенско - пушачите на възраст над 50 години са 14%, докато 18-30-годишна възраст са 60 %. На мен това хич, ама хич не ми харесва. При пушенето си работи здраво стадното чувство и ако се мине една критична маса хора от обкръжението, които пушат, то човек просто бива привлечен от гравитацията и пропушва (това важи и за пиенето, и за наркотиците). Отделно, нещата са елементарни - като затрудниш извършването на определена дейност, и част от хлабавите мераклии се отказват веднага, други след време, и накрая остават "непоправимите", които така или иначе ще го правят независимо от препятствията.

# 294
  • Ямбол
За съжаление съм виждала и точно в училища, които се смятат за елитни.
Аз питах не дали някой е виждал, а какво ще се случи, след като се констатира - ученик пушещ в двора на училището?

# 295
  • София
вече трябва да броим колко са непушещите ученици. Затова тази забрана може да размърда училищните власти да не си затварят очите с формалното извинение "те пушат от другата страна на оградата".

# 296
  • на брега на морето
За съжаление съм виждала и точно в училища, които се смятат за елитни.
Аз питах не дали някой е виждал, а какво ще се случи, след като се констатира - ученик пушещ в двора на училището?

В нашето елитно училище децата пушат досами входа.

Наркоманите, алкохолиците и другите пристрастени мозъци поне само себе си тровят. Докато пушачите тровят и всички наоколо. Няма такова нахалство.

Я пак си помисли, този път без излишни вълнения. Наркоманите, пияниците и пристрастените от друго мозъци не живеят на самотен остров.

# 297

Но пък ми е смешно, като гледам дори великите демокрации какво са постигнали със същите тези мерки. Масово пред заведенията има тълпи с пушачи, а вътре е празно като в църква след голям празник. Ходят по улиците и пушат /ама и фасовете си мятат по земята/. Пушалните по летища и гари приличат на газовите камери от Аушвиц. С една дума - мерки се взимат, но хората не спират да пушат. Явно тези мерки са неефективни.

не е точно така.Това е от твой поглед, не знам колко точно си пътувала, къде и за какъв период от време.Съпругът ми години наред това прави, не се е спрял, обикаля, това му е работата.Почти няма страна, в която да не е бил и то не ицидентно, а няколко пъти с престой, с обяди и вечери с колеги и приятели, с ходене по улици, магазини, заведения след работния ден.Това, което го описаш се среща на определени единични, отделни места, но като цяло го няма, особено в по-богатите държави.Пушилни отпред пред заведенията няма, хората седят вътре.По земята се мята само на някои места.Виж, по терминалите има тук-там стаи, които са змиярници.И так и трябва.Той, когато тръгна по света-пушеше.Три пъти се свря в тези дупки за пушене.И спря цигарите.Освен, че на много места го гледаха като изкопаемо, че пуши.

В нашето училище има забрана от доста време и се съблюдава.Не се пуши в двора.

# 298
  • Насред хаоса
На мене пък въобще не ми е ясна тая логика с бъдещите фалити на заведенията.
Като навсякъде не се пуши, хората, които обичат да посещават такива места, пак ще си ходят - да не мислите, че ще си останат у дома, надвесени над котлона и фурната,  димящи с пет цигари като вълка от Ну Погоди?
Просто по-често ще виждаме пушещи хора до входовете на заведенията.

http://www.dennews.bg/news/2012/5/14/7043-zabranata-za-pushene-f … eniyata-za-godina
Ако ще си налагам ограничения, по-добре да си ги налагам вкъщи. Естествено, че няма да ходя да си троша парите по заведения, където не мога една цигара да запаля за кеф. Друг е въпросът как ще се отрази това на хазната, защото заведенията формират голяма част от приходите в нея. Просто е - има забрана - следствието е драстично намаляване на клиентелата, заведението е на загуба и, естествено, затваря. И собственикът няма вече да плаща данъци, такси и всевъзможни нещица, които дотогава са отивали за държавата. Кой губи в крайна сметка? Не аз и останалите пушачи, които формират по-голямата част от населението. Така или иначе няма да ме накарат да спра цигарите. Ама нали тук все трябва да се изкараме по-католици и от папата.
А, и при наличието на съществуваща забрана за пушене в училищата всеки божи ден съм свидетел как учениците пушат насред двора на училището, като ходя да взимам дъщеря си. Вместо да насочат усилията натам, те на заведенията и стадионите се спрели ....  ooooh!

# 299
Много пушат по улиците в тези богати държави. А ресторантите и зимата гледат да имат маси  навън. Както тук на Витошка има едно. Оградено с нещо си, вътре горят печки.

Общи условия

Активация на акаунт