Най-после!

• 62 068
  • 1 946
  •   1
Отговори
# 300
Няма да стане тази работа с този закон, самите законодатели ще предложат вратичка и тя ще стане ясна скоро след първи юни, загубите за бизнеса ще са огромни и тяхното лоби няма да го позволи, това е моето предположение.
Само не разбрах защо тази жлъч и злорадство от стнана на непушачите, даже и на Марс ни отправиха Laughing, не знам кой е по-нетолерантен.
И пак няма да има хубави заведения за непушачите, защото масово ще затворят и ако се следва съотношението, трябва да останат 1/4 или 1/3 от сегашния им брой.
Аз лично знам две малки ресторантчета с х 3-ма души персонал, които ще затворят на 01/06.

# 301
  • София

Ами не знам. Аз съм пушач, както казах.
Обаче подкрепям подобни антиникотинови мерки.
Може би понеже не мога сама да откажа цигарите, подобни рестрикции са ми добре дошли.
Изобщо вярвам, че такава политика в дългосрочен план действа възпитателно и води до глобално намаляване на броя на пушачите.
Което в икономически план след време би означавало печалба много по-голяма от фалитите и респективно финансовите загуби на примерно 1000 кафенета сега.

# 302
Забраната важи не само за дворовете на училищата, а и за прилежащите площи около тях, вероятно това са тротоарите от страната на училището, децата ще пушат от другата страна на улицата и толкова.

А в самия двор на училището мисля, че и сега е забранено, според правилника на самото училище.

# 303
  • София-Лагера
Няма да стане тази работа с този закон, самите законодатели ще предложат вратичка и тя ще стане ясна скоро след първи юни, загубите за бизнеса ще са огромни и тяхното лоби няма да го позволи, това е моето предположение.
Само не разбрах защо тази жлъч и злорадство от стнана на непушачите, даже и на Марс ни отправиха Laughing, не знам кой е по-нетолерантен.
И пак няма да има хубави заведения за непушачите, защото масово ще затворят и ако се следва съотношението, трябва да останат 1/4 или 1/3 от сегашния им брой.
Аз лично знам две малки ресторантчета с х 3-ма души персонал, които ще затворят на 01/06.

PeaceАз също мисля,че няма да издържи този закон.
Всички около мен са пушачи и 1-2 пъти седмично посещаваме ресторант.Оставяме не малка сума.
Аз цигарите заради този закон няма да спра.Но ,ще спра да посещавам ресторанти.

# 304
Има такива, които пушат и в двора. Аз за тях питам.

Аз пък точно за тези случаи се питам за чий ... тези, които виждат това не реагират? Не отнема време да звъннеш на телефона, на който се подават сигнали за подобни нарушения и директорите на училищата, допускащи учениците им да пушат, да си го отнасят. На територията на училището те са тези, които носят отговорност. Пък после да действат - ако искат да налагат наказания на учениците, ако искат да глобяват родителите. Нали за това има правилници за вътрешния ред. В нашето училище се подписват и от родителите, понеже на първата за всяка година родителска среща се запознават с правилника.
Има начини, но въпросът е, че на никой не му се занимава.
Няма как по улиците да хукнат контрольори. Самоконтрол му е майката. Peace

# 305
  • София
Ако е вярно това, което казват, че в Турция пушенето е забранено, то интересно, как досега туризмът им не е фалирал! Сигурно защото предлагат нещо повече от евтин алкохол, секс и пушене на всяка крачка.

# 306
  • Насред хаоса
Ред, пушача можеш да го накараш да спре да пуши само ако той поиска. Аз също съм пушачка и също не съм за безразборното пушене навсякъде и без да се съобразява човек с останалите. Имаше забрани досега - не съм роптала, не са ми пречели. Съобразявала съм се винаги, защото съм наясно, че не всички приемат цигарите. Но и това не е успяло да ме накара да се откажа от тях. А тези пълни забрани са нещо прекалено вече. Как точно ще ме накарат да спра цигарите по този начин? Ще си седя вкъщи и пак ще си пуша.

# 307
... А в самия двор на училището мисля, че и сега е забранено, според правилника на самото училище.

Децата до 18 г. не трябва изобщо да пушат. Ако родителите на хванати с цигара деца биваха санкционирани, нямаше всяко 2-ро дете да е налапало цигара.

# 308
... Как точно ще ме накарат да спра цигарите по този начин? Ще си седя вкъщи и пак ще си пуша.

Въпросът не е да накарат мен и теб да спрем да пушим. Ако ни се пуши, винаги ще намерим начин - я вкъщи под абсорбатора, я на ъгъла на улицата...
Въпросът е да ограничат тези пушачи, които държат да одимят всички наоколо, защото никой непушач не е длъжен да пуши заедно с мен.

# 309
  • София
Наркоманите, алкохолиците и другите пристрастени мозъци поне само себе си тровят. Докато пушачите тровят и всички наоколо. Няма такова нахалство. Нека си има обозначени, изолирани места в сградите където да си пушат - като предложението за летището - и като им прималее да ходят там. Но да не си натрисат отровата на всички останали.

Само себе си тровят, но трепят не само себе си.
Катастрофите ги предизвикват пияни обикновено...

# 310
Навсякъде са му намерили начина - и в Турция,  Италия,и Австрия и т.н. Още един тест ще има за изобретателността на предприемачите. Дали вип зали, фиктивни градини, в каквито съм влизала в чужбина и т.н. И аз се чудя на тона на непушачите - за тях на практика нищо не се променя в момента - прекрасни огромни зали и заведения само за непушачи и сега има - дори ми се струва, че те са повечето. Имате проблеми с приятелите си, не с пушачите като цяло. На мен лично също ми е все тая, ходя на заведение има няма веднъж месечно и обикновено се съобразяваме с непушачите и сядаме или навън или в непушачи и излизаме отпред да пушим. Та не е да не сме свикнали. Но определено вече ще е по-рядко. Най-засегнати са заведенията на хората, за които това е основно препитание.

# 311
  • Насред хаоса
... Как точно ще ме накарат да спра цигарите по този начин? Ще си седя вкъщи и пак ще си пуша.

Въпросът не е да накарат мен и теб да спрем да пушим. Ако ни се пуши, винаги ще намерим начин - я вкъщи под абсорбатора, я на ъгъла на улицата...
Въпросът е да ограничат тези пушачи, които държат да одимят всички наоколо, защото никой непушач не е длъжен да пуши заедно с мен.
Е, тук въпросът опира до съвест и съзнание. Ако на някого му липсват, няма как да му ги набият в главата със забрани. Такъв и в дома си ще пуши пред децата си. Така че пак няма файда от тия забрани, ако човек няма съзнанието сам да си ги налага, когато трябва.

# 312
  • София
Ама то въпроса изобщо не е само в настоящите пушачи. Те да приемем са малко или много кауза пердута.
Обаче като не се пуши по заведения и барове, някак намалява вероятността да започнат да пушат 18-19-20 годишните.

# 313

Не е длъжен, точно така, пушачите нямат против да има заведения само за непушачи и такива за пушачи.
Защо непушачите са против заведенията за пушачи, ето това не разбирам?
Нека не се пуши на спирки, нека не се пуши около училища и ДГ, но защо да няма кафене за пушачи, защо да няма места, където пушачите да имат право да пушат, също както имат право да си купуват цигари?

# 314
  • Germany
Пушачка съм, но приветствам новия закон. Въобще не ми пречи да пуша навън. Предпочитам да не ми се омирисват дрехите и косата, докато съм на заведение.  Тук, в Полша също е забранено пушенето в заведения, детски площадки и около спирките на градския транспорт. Хората не са спряли да пушат, нито да ходят на заведение. Просто пушат навън. Свиква се. Искренно се надявам и в БГ да се спазват ограниченията  Peace

Общи условия

Активация на акаунт