Най-после!

• 62 068
  • 1 946
  •   1
Отговори
# 345
Мен ме дразни фактът, че тъкмо приеха един свестен закон в тая държава и вече скочиха срещу него. Не сме нация, която да е научена на самоконтрол, на зачитане на законите, на респект към тях, нямаме страх от нищо.

Никой не е скочил срещу закона. Но какво му беше в сегашния му вид, 1-во? И 2-ро как цигарите на стадиона пречат, а в заведението на открито, не пречат? Просто се прекали с изхвърлянето.
При това, пълната забрана трябваше да влезе след години, а не миналата година да карат хората, да влагат средства в стени и вентилации, а сега да няма нужда от тях. Пък за хвърлените пари на вятъра, на никой не му пука.

Оф: Nekomusume, всеки път като ти видя подписа се хиля  Laughing Сладури!

# 346
  • На земята, която е всъщност звезда.
Абе, аз за колите искам пак да поговорим...

А за ТЕЦ-овете? А за петролните рафинерии? А за ядрените отпадъци? А за бомбите с обеднен уран, дето си посипваха малко по' на запад от нас?  ooooh!

Я да се върнем към пушачите, викам, по-простичък за решаване изглежда техният "проблем".  Mr. Green

Laughing

Тези коментари не са породени от реално желание за решаване на проблемите, а чисто и просто са израз на недоволство от ограничението. Иначе реакцията щеше да бъде "Браво, дайте сега да разкараме и трошляците от улиците", а не "За цигарите ли се хванаха, като има толкова трошляци".

# 347
  "  Добре, де, не можете ли да направите забележка - за спирките става дума. Когато вали и всички са насъбрани.  "

Ще се опитам да се цитирам " Извинявайте,понеже малкият е с алергия,мога ли да ви помоля малко само да се отдръпнете...", отговор " Абе вие чухте за един закон и веднага почнахте,имате си чадър,какъв ви е проблема?", след това се намесват останалите -пушещи или не, започва се с премиер, кучета,провинция-столица и накрая детето ми е свидетел на някакъв ужас още от 7ч сутринта. Та, мисълта ми е,когато няма самосъзнание и разбиране на този до теб ....А и честно казано, се уморих да се извинявам и да моля и да правя забележки,сякаш съм невидима - аз или детето ми.Ако искате пък да се посмеете, ето и еди съвсем скорошен пример с един представител на ромите, когото също помолих , отговорът му беше "Няма проблеми, како, всичко правим за децата,хубаво правиш, че ти не пушиш,мойте юнаци са ги научили още откогааа" Simple Smile. - това е само за разведряване на настроението, някой да не повдигне сега левски-цска:)))

# 348
В нашето елитно училище децата пушат досами входа.
Нямате ли и елитен директор, който да се намеси?
Като се намеси елитният директор, децата ще се преместят в другото елитно училище, където няма да им се месят елитни директори.

Как става местенето от Немската или от СМГ в друго елитно училище, само защото са забранили на децата да пушат наоколо? Rolling Eyes
И да се откаже някой, защото не му дават да пуши, то неговото място веднага ще заеме друг, желаещи бол.
За елитните, нали за тях става дума.

# 349
Абе, аз за колите искам пак да поговорим...

А за ТЕЦ-овете? А за петролните рафинерии? А за ядрените отпадъци? А за бомбите с обеднен уран, дето ги посипваха малко по' на запад от нас?  ooooh!

Я да се върнем към пушачите, викам, по-простичък за решаване изглежда техният "проблем".  Mr. Green

Laughing

Тези коментари не са породени от реално желание за решаване на проблемите, а чисто и просто са израз на недоволство от ограничението. Иначе реакцията щеше да бъде "Браво, дайте сега да разкараме и трошляците от улиците", а не "За цигарите ли се хванаха, като има толкова трошляци".

О, да! И напъните да ни вкарат в заблуда как страдат най-вече за "горките" собственици на заведения, които били вложили толкова средства, видиш ли... също не им се получават.  Mr. Green

# 350
Да си кажа и аз мнението тука, че ако си замълча няма да съм аз  Grinning

Ползата за здравето на хората от един такъв закон е неоспорима. На открито не виждам проблем да разрешават да се пуши. Когато са много хора един до друг в летен театър или нещо подобно, нека има зони за пушене някъде встрани от столовете - пуши ли ти се, ставаш, пушиш и си се връщаш на мястото. Мисля, че пространството по площадките е достатъчно за всички, особено ако пушачи и непушачи са толерантни едни към други. Ако е въпрос на пример за децата, пак не съм съгласна много.... Според мен е важен примера в семейството. Никой у дома не пуши вече /аз ги спрях след като забременях с голямата ми дъщеря, а мъжа ми по 2 години преди това/, бабите обаче пушат и на тези години едва ли ще ги спрат /за съжаление/. Научила съм голямата си дъщеря да им обяснява колко е лошо да се пуши. Сега обяснява това на всеки срещнат с цигара  Laughing Искрено вярвам, че примера в семейството е най-важен!

# 351
Аз пуша като змей, и двете ми деца не пушат.

# 352
  • Варна
Като се намеси елитният директор, децата ще се преместят в другото елитно училище, където няма да им се месят елитни директори.

Всъщност това случвало ли се е реално? Питам чисто информативно.
Има ли наплив/отлив към/от училища заради слободия?

# 353
А аз не пуша, но оня ден 5-годишното ми хлапе залапа солета като цигара и пушеше. Laughing

# 354
  • София
Искрено вярвам, че примера в семейството е най-важен!

Бе ти си вярвай, но не разчитай напълно.
Аз съм пушач от семейство на непушачи.
Мъжът ми е непушач от семейство на пушачи.
Изобщо неведоми са пътищата Божи.

# 355
  • до най-прекрасния мъж
Крайно време беше да го приемат този закон. В Европа отдавна е така и празни заведения по този повод не съм видяла. Напротив, хората тихо и спокойно си излизат навън, пушат по една цигара и се връщат обратно вътре. Въпрос на избор е дали да пушиш или не. Искам, след като съм избрала да не пуша, да не ме тровят, включително и на работното ми място. Нямам нищо против пушачите, щом така са решили, това е тяхно право, но аз не искам принудително да бъда тровена и да се задушавам, да съм неработоспособна, да не мога да спя и главата да ми се върти, дрехите и кожата ми да миришат на тютюн. Мерси съм! Навсякъде се говори за толерантност към пушачите. Добре, да бъдем толерантни, но ако го погледнеш от другата страна, защо те да не са толерантни към непушачите. В крайна сметка когато има възможност да правиш нещо по начин, който не пречи на останалите, които не желаят да го правят, защо е нужно да пречиш. Често от това зависи и здравето на децата ни, като на момичето с алергичното дете няколко поста по-нагоре.

# 356

Как става местенето от Немската или от СМГ в друго елитно училище, само защото са забранили на децата да пушат наоколо? Rolling Eyes
И да се откаже някой, защото не му дават да пуши, то неговото място веднага ще заеме друг, желаещи бол.
За елитните, нали за тях става дума.

Т.е. искаш да кажеш, че на децата трябва да им е разрешено да пушат?!
А уиски дали да не им сервират учителите в час по немски, примерно?

# 357
  • Колибите
Искрено вярвам, че примера в семейството е най-важен!

Бе ти си вярвай, но не разчитай напълно.
Аз съм пушач от семейство на непушачи.
Мъжът ми е непушач от семейство на пушачи.
Изобщо неведоми са пътищата Божи.

И аз така - пушач съм в семейство на 4-то поколение непушачи по двете линии hahaha.

Отказвала съм поне десетина пъти цигарите, почти като Марк Твен и знам,че е много лесно hahaha.

Мотивът ми - при мен действа Peace - от какъв зор ще пълня джобовете на ......ите от Булгартабак #Cussing out #2gunfire #2gunfire.

Та...пак смятам да ги откажа #Crazy.

# 358
Трещерица, значи си успяла да им обясниш, защо те не е добре да го правят Simple Smile

Jizzlobber , може да започнеш да се притесняваш, ако я видиш да пипа цигари, но за солетата си е просто игра според мен:)

ivka03
Идеята е, че щом в семейството успеят да обяснят на децата кое е редно и кое не, те ще вземат правилното решение. А ако родителите сами дадат добър пример, резултата ще е по-добър от налагането на всякакви забрани и закони  Peace

П.П. Да подчертая, че аз лично предпочитам целия свят да не пуши  Mr. Green

# 359
Съмнявам се тези от елитните гимназии да тръгнат да се местят заради цигарите. Около нас има няколко средноелитни училища, в които учениците стоят отатък оградата и не се правят на много отворени с опити да запалят в двора или близо до сградата. Явно има някакъв начин да се контролират тези неща, предполагам, че зависи от ръководството на училището и охраната.

Общи условия

Активация на акаунт