Пролет пукна: слънце грее, СЕПТЕМВРИйче радостно се смее

• 64 341
  • 423
  •   1
Отговори
# 150
Боби май спи рекордно малко - нощният му сън е максимум 8 часа, а дневният - два-три часа. Не знам дали му стига, но предполагам, че да,, след като не иска още. Ако заспи, ще изпусне нещо... загуба на време .
Аз до такава степен свикнах на четири -пет часа сън на денонощие, че в момента той спи, а  съм будна и се радвам малко на тишината в къщата. След половин час чакам ококорване.
Вио, никак не ме учудва вчерашната ти случка. Всяко излизане ми е свързано с пет връщания, че нещо съм забравила и накрая пак тръгвам без необходимото.  този постоянен стрес нещо да не се случи при разсейване, ме натоварва . Боби не иска да стои никъде, където е безопасно. И докато се приготвям, той е в краката ми, изправя се по мен, влиза в гардеробите, бута вратите, дърпа ме, върви като ме ползва за проходилка.
Бела, съживяването става с писане.
Тара, аз се чувствах по същия начин през пролетта, но сега ми е приповдигнато и физически не се уморявам. Слънцето ме зарежда и по-малко се изтощавам, въпреки, че Борис хич не е от заиграващите се сами и почти постоянно иска да ходи.

# 151
Здравейте и от нас  Grinning
доста имам да наваксвам с четенето, успях да прегледам последните 2 странички.
При мен умората вече се чувства осезаемо, Филип ме изцежда тотално. Заспива вечер към 9-9.30 и сутрин е кукуряк 4.30-5  ooooh!
През деня му се събират към 3 часа сън, които при мен за нищо не стигат. Аз трябва да лежа до него, защото спи като зайците, с полу отворени очи и дебне да не мръдна.
Иначе пълзи, изправя се, прави се на парашутист, като се опитва да лети от дивана, вече на два пъти  ooooh!
От няколко дни имаме нов номер, събужда се през нощта и сяда в леглото. Първата нощ ми изкара акъла  Laughing
Вече и любимата проходилка не му е интересна и предпочита аз да играя тази роля. Вече имам чувството, че се изчерпям от към занимания и развлечения. Нищо не е в състояние да задържи вниманието му за повече от 5-10мин. Може би единствено се радва да вижда нови, непознати хора, които обаче трябва да се правят на маймуни и да му обръщат подобаващоо внимание.
Мисия невъзможна е и оставянето му при друг човек за повече от половин час, включително и при баща му.
Оплаках се!  Grinning
За отчета, при последната консултация бяхме 11кг./74см.
Имаме все още само два долни зъба.
От доста време на бузките са му излезли някакви ситни пъпчици, които мажа с кремчето на д-р Тайс, но не се повлияват. Лекарката ни отказа напрявление за дерматолог, защото това било нормално за бебе. Все пак си записах час при специалист.   
На моренце мислим да отидем към края на юли, защото до тогава ни предстои преместване, което не ми побира главата, как ще се случи.

Да попитам, давате ли вече пъпеш и диня? Филип умира за плодове и пада голям рев, ако не му дам подобаващо количество. Хапва от сезонните: нектарини, кайсии, череши, пъпеш.
Размрънкахме се и трябва да се приспиваме
До скоро  Simple Smile

# 152
  • София
Добро утро!

И ние с Ани я докарахме до там, че мама става в ранни зори и чака принцесата да се събуди. Тя последните дни става към 7.30 - 8, а аз нали съм свикнала - към 5-6. Всъщност през цялата ми бременност ставах супер рано, понякога направо през нощта ( примерно в 4 ) и вече така съм привикнала, че не мога да си поспя качествено сутрин. Но...това да не ви прозвучи като оплакване - страхотно е сутрин да си пиеш кафето на хладина в тихата къща, да гледаш изгрева на слънцето и да чуваш птичките.

Иначе ние сме добре. Ани расте като гъбка. Вече има 8 зъба и съм в очакване на още 2, най-вероятно кучешките. С всичките тези зъби и сърбящи венци се е научила да хапе като кученце или малко вампирче. Вчера за първи път я сложих в пясъчника и се забавлява много. Риеше с крачета като конче. Всички боклуци около нея бяха достигнати, хванати, разучени, а някои и опитани на вкус ( че мама не можеше да реагира достатъчно бързо всеки път). Продължават упоритите и тренировки по лазене на килима и вече от седмица си мисля  "ей сега ще пролази", но още тренира. Очаквам това да се случи всеки момент. Харесва и да стои права, но засега не прави крачки, ами просто си се кефи, а после започва да подскача като пружинка.

В момента съм в едни размисли дали да пробвам малката на детска кухня, каква и коя да е точно. Мамите, които вече ползват - как избегнахте употребата на сухо неадаптирано мляко в храната? Като гледам менютата на различните кухни -те го използват не само в десертите, ами и в някои от ястията и супите. Другото, което ме притеснява е, че май използват цяло яйце, с белтъка. Също така много сол и захар ли има в храната? Моля, споделете опита си!

Ами толкова засега от мен. Смятам да си допия кафето и да почеата новини, че остана още малко време до събуждането на домочадието.
Хубав ден!

# 153
Леле много сте ранобудни, момичета, браво! Ние тази сутрин станахме в 7 и нещо, и на мен ми се струва раничко, а вие направо ми скривате шапката с това ставане в 4 - 5 часа Simple Smile
Та с две думи - добро утро!
Ние сме много зле с храненето, Ванко отказва всичко освен кърмата, не знам до кога ще я караме така. Купешки пюрета, каши, мои манджи - изобщо нищо не признава човека. Единственото нещо, което мога да кажа, че обича, е банан - и пак изяжда с 300 мъки не повече от половин банан на ден. И с всичкото това неядене за последния месец беше качил 300 грама и 1 см., което пък мен ме успокои и съвсем спрях да му се притеснявам. Да яде каквото иска, щом му стига и расте, значи е добре! Та в тази връзка - още не смятам да го записвам на кухня, ще изчакам поне малко да започне да яде нещо различно от кърма.
Пав, вие сте рекордьори с тия 8 зъба, браво на Ани!
Миу-миу, и Ванко имаше обрив, само че по вратлето и надолу по гръбчето, с Нахткерцен балсам се оправихме. Но вие си идете на специалист де, тази педиатърка как така ще ви откаже направление  newsm78
Ох ние се размрънкахме и трябва да ставам, чао засега от нас  Hug

# 154
Здравейте и от мен!
Ние вчера празнувахме, че тати беше именник, но се оказа, че и Полито и тя имала имен ден. Направихме си разходка с една приятелка, която има момченце и другият месец ще правят рожден ден и кръщене. Знам, че те са на кухня от 10-тия месец. Не се е оплаквала, но за това дали  слагат захар, цяло яйце и какво мляко, не ми е казвала. Ние така или иначе няма да можем да се запишем на кухня, защото с нашата алергия не сме въвеждали още жълтък, а и като слагат и сухо мляко или каквото им падне, не ми се рискува. Другият проблем ни е, че не искаме да ядем други пюрета освен купените. Така си започнахме и така си караме. Да, ама тези безмлечните, нямат голям асортимент за над 8 месеца.  ooooh! Опитах да и дам готвено, но категорично ми го отказа. Смесвах го и с купено пюре, но не можах да я излъжа. Иначе кайсии ядем до скъсване, ама не на пюре, защото тях ги разкъсва с венци( понеже нямаме зъби още).

Ние продължаваме да не спим по много. Аз не бих казала, че имаме 13 часа сън, към 10 часа. А понякога дори и по-малко. През деня имаме малки интервали на спане, а на вън дори не иска да спи. Не знам от жегите ли е, но не спим.

Наддаваме по 500 гр., но сме едва 8 кг и 72 см.

# 155
Аз като не пиша - не пиша, ама като почна, няма спиране - всеки втори пост е мой  Simple Smile
Искам да ви питам, вашите бебета страхуват ли се от нещо определено? Например кашляне, кихане, силни гласове....Ванко много се страхува от кашляне, дори и аз като се изкашлям леко, започва да плаче  Sad Чудя се дали е нормално, сега ще поровя в нета да прочета. Споделете и вие, ако знаете нещо по въпроса, защото вече леко започвам да се притеснявам  newsm78

# 156
Аз да видя дали имам акаунт още  Mr. Green
 Вио, и Жорката като се изкашлям и се стряска и понякога го удря на рев Laughing
А за яденето все едно пишеш за Георги само дето яде хляб  и бисквити ,а не банан  Laughingи понякога плодово пюре и то от 130 гр с мъка . Ама и на мен ми писна да го гоня да яде и се отказвам, колкото изяде толкова .Всеки ден  готвя или му купувам и после ги хвърлям.
 Връщам се да чета ,че съм изпуснала половин месец  Mr. Greenписане.
Заглавието на темата красноречиво говори какви сме писателки тук hahahaтя есента почти чука на вратата  Laughing

# 157
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Привет на всички(особенно на Дидка)!Ние сме добре принципно,имаме голямо желание да вървим ама ни помързява.По ни се отдава да стоим прави.Голям кеф.Ей,то не остана след петнадесетина дни и ще станем на годинка.Колко бързо минава времето,поне при нас е така.Все още сме си с два зъба ама се кривички на моменти и аз го отдавам на зъбоникненето.Лека вечер.Ние все така късно си лягаме към  малките часове.

# 158
Пав, аз съм взимала храна от частна кухня за Иво, когато беше бебе. Около месец. 
Предимства - разнообразно меню, включени са всички видове меса. Заешко например ние рядко готвим вкъщи
недостатъци - тогава имаше много нишестени кремчета, но не с натурално нишесте, а с оцветители. И подсладени. Използва се яйчен прах, не цяло яйце. Манджите са някак чорбести, все едно пестят материал. С малко зеленчуци, зърнени и т.н  Не са солени, ако има сол, е много малко. Сега може да са се променили нещата.
miu miu, аз давам от месец някъде пъпеш, диня, кайсии, праскови, нектарини. Памперсите му стават по килограм за час. Вчера даже така рева в Кауфланд за праскови и диня, че се видяхме в чудо. Добре, че мъжът ми имаше ножче, та му обелихме. Пав, взехме от оризовите бисквити, които Боби ви изяде. Ще ви черпим и ние следващия път. Но той май повече ги държи само, оэтколкото да ги яде, а брат му казва, че били бисквити от стиреопор.
Вио, Боби се плаши от нашето мазе и от тавана ни, както и от някои хора. Последно от един огромен дядо с шапка. Голям добряк ми изглеждаше, но така ревеше от него....

# 159
Здравейте и от нас,

Ева не се плаши, освен няколко пъти - веднъж от група баби пред блока на свекърва ми, които я наобиколиха,а тя  тъкмо се беше събудила - и нарави една уплашена физиономия и се разплака, ама и аз да бях щях да се уплаша Simple Smile. Ааа от сешоара нещо се плаши, но аз се опитвам да и обясня, че няма защо и май вече е по-добре.
Зъби все още няма, но тази нощ се събуди и плака половин час, не искаше дори да я кърмя, което се случва за пръв път, едвам се успокои - май си начеса венците на шишето с водата и така се надавах поне след този рев да има зъбче, но не...Представям си като почант да избиват какво ще е Sad.
От два дни и давам попара сутрин със сиренце, но не я иска изобщо, и като почне да се мже по лицето и където е попаднало сиренце става леко червено и след 30 мин. изчезва. Така става и с млечните каши, а и тях не ги иска. Ако някой има подбен проблем ще се радвам да сподели. Педито каза да чакам с млечните каши. А за попарата утре мисля да пробвам с козе сирене примерно...
Слагам я на гърнето от време на време и някой път има резултат Simple Smile. Не и се пълзи нещо, но пък права обича да стои, но аз да я държа, а не в проходилата.

Тъкмо заспа и отивам да посвърша нещо.

Хубав ден от нас !

http://

# 160
а добър ден))))срам не срам не ми се пишеше Embarassed,някак пребита се чувствам.....което е разбираемо.Ние си имаме ходещи крачета вече Laughing,още сме малко нестабилни,но вървим гордо и наперено.Валери да ти споделя/понеже имаме една порода деца/Никол от както се пуска сама и прави всичко САМА се спря с ънкането и хленченето)))дано и при Боби да се наредят нещата както при нас Praynig.Е сега да не си помислиш ,че е кротка Crazy.........не е ,не се спира секунда обаче поне не ънка.Храненето при нас е с пюрета .Готвена храна,не близва.Пробвах и частна кухня,държавна не и не.Стой гладна и се инати ooooh!.Не проявява ама никакъв интерес и към нашите манджички вкъщи.Плодове сурови не близва((сок също.Голям каприз си отглеждам.Пристрастена е към шишето и пием мляко 3 пъти на ден около 600грама.Другата новост е че пропихме вода newsm44)голяма мъка беше докато се научим.Иначе тежи 10 кг и е към 75см .Та това е от мен за сега.Ще се включвам по често  bouquet.

# 161
Виктор има 5 хранения от които 2-3 само АМ /210-240/ и едно млечно -Каша безмлечна с Нашето АМ я правя.Всъщност само на обед яде храна,която аз готвя, хляб обича макарони,Плодове давам между храненията-пресни,сега е сезона на плодовете.А иначе не пасирам храна от близо 2 месеца.И си дъвче момчето.Днес се изправи сам в количката, а на мен ми се изправи косата.
 Ох, толкова е хубаво лятото newsm68 newsm44 smile3534

# 162
  • София
Добро утро!

Вио, Ани също се плаши или по-скоро не понася и реве на някои звуци - включен пасатор или блендер, бормашина, прахосмукачка с поставен тънкия накрайник за смукане на паяжини. Даже когато се налага да и правя някаква храна и използвам блендера, ходя в другата стая.
Валери, аз мислих, мислих и взех някакво решение за детската кухня. Днес смятам да поръчам за проба от Ян Бибиян, но от менюто за деца, алергични към белтъка на кравето мляко. В общото меню готвят с прясно мляко( поне така пише за тази кухня, в другите си пише, че е сухо), яйчен прах ( в който не знам дали се включва и белтък), кисело мляко ( аз още не съм го въвела). Освен това в това меню няма изразени алергрзиращи храни, като риба, агнешко..., а десертите и млечните супи и сосове ги готвят с Фризопеп. Ако хареса храната тя отделно си пие достатъчно нормално мляко, жълтък ще и добавям, а с кисело мляко агнешко и риба ще захраня, когато си преценя в неделите, когато няма кухня. Като стане на около годинка, живот и здраве ще мине на нормално меню. юНа мен ми е важно да свикне с такава храна за да я подготвя за яслата, където ще яде такава. За солта и захарта вчера попроучих съдържанието на пюретата и се оказа, че във всички за над 8 месеца има добавена сол, в повечето плодови, дуети, каши и т.н. има добавена захар, даже в много от тези за над 4 месеца има сол и захар, затова спирам да мисля по този въпрос. Евентуално, ако десертите ми се струват много сладки, просто няма да ги давам.
Радвам се, че сте открили оризовите блокчета. Ани също не ги яде, а по-скоро ги смуче и си чеши венците, но за мен това е ОК, не държа да яде разни дребни неща между храненията ( освен плодове разбира се). Тези дни открих, че много и харесва да си осмуква сушени кайсии. При толкова много пресни плодове, тя сушени иска, ама...вкус. Пък и цапат по-малко.
Ани пие доста мляко н ден, по-често, но по-малки количества. През деня пие максимум до 150мл. и то рядко, а вечер доскоро изпиваше 180, а от няколко дни и приготвям 210 и се буди чак в 5. Явно това е бил проблемът с нощното хранене.
Да се похваля, моята девойка вече лази. Много съм доволна от нея. Засега прави само по 2-3 поредно движения с крачетата, но важното е, че схвана как се координират и това ще е добра подготовка за прохождане. Ще се научи да пази равновесие, да пада...
Приключван засега, че ми замириса подозрително.
Хубав ден от нас!

# 163
Добро утро!
Ние днес ставаме на цели 10 месеца!!! Кога мина това време, изобщо не усетих! Честити месечинки и на другите септемврийчета с днешна дата - Андрей, Яна и Далия, да са живи, здрави и много добрички  Hug

# 164
  • София
Честита месечинка на Ванко, Далия, Андрей и Яна!
Много здраве, усмивки и безгрижно детство им пожелавам!

Общи условия

Активация на акаунт