Пролет пукна: слънце грее, СЕПТЕМВРИйче радостно се смее

• 64 345
  • 423
  •   1
Отговори
# 165
Честити месечинки сладурчета малки! newsm51

# 166
Привет Hug
Честити месечинки на Ванко, Андрей, Далия и Яна  bouquet Да са ви живи и здрави и много да ви радват.
Браво на Ани. Как за дни се развиват нещата при бебчетата. Като я видях как скача, представям си и каква скорост ще придобие при пълзенето.
климс, да ти честитя и тук прохождането на Никол, нашият първенец. И аз мисля, че Боби ще се поукроти като проходи. Той напоследък е в добро настроение, но е много, много подвижен, не се спира. Въобще не се уморява и непрекъснато иска да ходи. Вчера се контузи на два пъти и сега е одраскан около окото и едната буза му е синя. Това му е първата контузия, не знам как го опазих досега, но не ми се мисли как ще е занапред.
Вчера геройски издържа 10 километров преход в планината. Децата бяха супер, но ние с мъжа ми се върнахме претрепани от умора, заради носене на бебе и от време на време бутане на количка.
Пав, мисля, че си взела много добро решение. Пиши как приема Ани кухнята. И аз се загледах в съдържанието на пюретата - със сол са, да.
Боби пие около 500 милилитра мляко на денонощие. Максимумът му е 180 милилитра на хранене. Хапва и доста сирене и по малко кисело мляко, но не всеки ден.
Много готино се е научил да казва еааа /ела/ и да маха с ръчички със съответния жест с леко присвиване.
При нас е невъзможно  да има страх от шумове, защото расте сред нещадяща в това отношение атмосфера, брат му и приятелят му са доста шумни като играят. А сешоара пък е топ едно в успокоителните средства.
Тази нощ спа до мен. И да се похваля взе да се гушка. Като е уморен, е способен по пет-десет минути да се гушка. Може да не ви се вярва, но той от новороден е абсолютно шило и много си мечтаех да иска да се гушка не само като спи, а така понякога просто да си го усещам, без да парви сто акробатики едновременно.

# 167
Благодаря ви за пожеланията, много сте мили  Hug
Извинявам се че така в телеграфен стил, обаче ми е много изморено. Напоследък дните ми преминават предимно във вървене, с една малка почивка по обед, и това явно се отразява на старите ми кости. Болят, мамка им - колене, кръст, таз, глезени... Старост - нерадост, какво да се прави. В следващия живот ще родя на 20, максимум на 25 години  Crossing Arms

# 168
Вио, да те успокоя, че тези болки са временни. Организмът ти сега се нагажда към по-голямото натоварване. При вас дълго време беше лошо времето, а и доколкото си спомням, заради проблеми с асансьра, не излизахте много, много. Аз имах един период със зверски болки в колената и в таза, мисля, че по някакъв начин тялото ми се връщаше към предишното след бременността. После  се сдобих с болки в кръста, след като Боби почна по-активно да ходи и да натежава повече. Но минаха, заякнах. Ако родиш на двайсет, все ще ти се струва, че е могло и друго да правиш на тези години и със сигурност друго няма да е наред, така че във всичко си има и положителни, и отрицателни страни.

# 169
Добро утро!
Гледам, че сте активни с писането, но ние вчера цял ден изкарахме по улиците. А като се върнахме бяхме пребити като кучета. Но въпреки това не заспахме до 1 ч. През деня спахме на 2 пъти по 30 минути най-много, но...точно преди да се приберем в количката сън 2 часа.  ooooh! Не разбирам, защо прави така, вместо да спи когато трябва. А сега 30 минути се мъчихме да заспим, ех, голям зор.  ooooh! Навярно и факта, че я приспивах на ръце седмица две, понеже люлката на леглото се беше счупила..и сега само ме търси. Но, аз не - твърда съм.
Бих казала, че е станала ужасна. А аз, по-изморена и нервна. Когато не спи само се дере, защото иска да играе и да ходи. Май вече искам да се научи да ходи, че така само мрънка, ама като не може сама и все мен ме търси. Нито песни, нито телевизия, нито музика ни успокоява... Даже комшиите вече почнаха да ни питат "вие ли  плачи те", сякаш те нямат малко дете, което се дере всеки път, когато излизат или се прибират.  Crossing Arms А онази нощ към 3 часа ме събуди и аз скочих, за да я видя, а тя нашата - станала права и се държеше за решетките на леглото. Направо ми изкара ангелите  Shocked

# 170

МиЛЛЛи момичета, моля да ме извините, че влизам в темата ви, без да има въпрос към нас. Flutter Началото на новия месец е подходящо време за, да ви дам информация за предстоящите събития, организирани с подкрепата на Ла Лече Лига. Ако имате желание и възможност, заповядайте на ЛЛЛ безплатни лекции за кърмене и захранване и на кърмачески срещи и бебешки кафета за бъдещи и настоящи майки. Програмата за месец юли по градове можете да видите на сайта на ЛЛЛ. Ако имате въпроси – може да пишете освен тук, също и в подфорума за консултации с Ла Лече Лига, или да се обадите на националния телефон на ЛЛЛ - 0888 555 385.
Очакваме ви!
Hug

# 171
  • София
Привет и от нас Simple Smile

И аз не съм писала скоро, времето се оправи и бяхме по цял ден навън, после на море, но сега в тия жеги хич не мога да си покажа носа преди 6 вечерта и имам време да прочета.

Не знам на вашите деца как им се отразяват горещините, но Никола си развали съня и режима, ако изобщо може да се нарече режим, но поне спеше през деня горе-долу по едно и също време плюс минус един час. Сега вечер заспива най-рано в11, може и 12, съответно спи до 10,30 поне, днес даже до 11. После има още една дрямка от половин час горе-долу по обяд и после цял следобед не може да си намери място. Спи му се, приспивам го, но се върти и пуфти и се буди след 10-15мин. И така заспива нормално чак след 6-7 за поне един час. Нощем също не му е мн комфортно като спи до мен, а на мен колко ми е топло ужас. Исках лято, сега пък не мога да дишам, няма угодия  Joy

На морето беше идеално, много ми се ходи пак. Пътуването беше поносимо, размрънка се в последния един час, просто му писна. Там беше много, много доволен. Ставаше към 8,30-9, отивахме на плажа, където поспиваше още час в количката, а ние успявахме да поплажуваме. След събуждане стояхме още половин час под чадър в басейнче и малко в морето и се прибирахме към 11,30. Следобед спеше на хладно на климатик 2часа поне, тук в София такъв продължителен сън няма. После след 17,30 пак отивахме до морето и пак поспиваше още около час и вече към 19ч доволен, наспал се и с пълни сили цапаше в морето. Към 8 се прибирахме, излизяхме за вечеря, разглеждаше си от количката и в 10 заспиваше, а ние спокойно можехме да се разхождахме и хапваме навън. Този режим си го създаде от втория ден и 10 дни изкарахме страхотно, починахме си, идеално беше. И той беше много щастлив. Върнахме се в София и веднага, ама на втория ден спря да спи и се усети разликата.

Иначе мързелчо не пълзи, иска да стои прав, но още не се е осъзнал как точно. Като ми хване ръцете се набира и се изправя, но не е опитвал по друг начин. Придвижва се с въртене от гръб по корем и обратно. Изхранва се с кърма и плодове, друго не иска в жегите и си наддава добре.  Може да казва бау бау като кучето (отделно знае името на нашето куче, но май не го свързва с бау бау), нещо като мммммм за кравата, па-па за патето, като види теефон казва ало или нещо подобно. Знае къде е лампичката и казва нещо подобно на лама като я види, поглежда към някои предмети като го попитам къде са; казва тате, баба, мен си ме мамосва от много отдавна. Боц не прави и не пляска с ръце и всичко, което знае си го казва, когато реши, а не като го накарам.

evropa_varna, ние имаме куче лабрадор, доста е едър. Не се страхува от него, освен в моментите, когато го хванат лудите от щасте и започва да се блъска в стените. Тогава Нико се стряска, но не реве, а извиква от уплаха. Извън тези моменти много му се радва и вече започна да го тормози като го докопа - дърпа уши, бърка в устата.

Много дълго стана, ще пиша пак, че е време да поизлезем малко.

Последна редакция: ср, 04 юли 2012, 18:27 от dennip

# 172
Привет!
Ванко заспа, а аз готвя по никое време  Rolling Eyes  От известно време така практикувам, че през деня изобщо не ми се стои около тая печка. И като цяло, започнах да домакинствам вечерно време - през деня едно, че ни няма, и второ не се седи от жега. Недостатъците са, че вечер по - късно си лягам, но пък сутрин като стана ми е едно чистичко и прибрано, чудно  Simple Smile
Дени, браво за морето, завидях благородно! Ние още умуваме какво да правим с нашето море, да видим до кога - то лятото свърши дето се вика.
Valerie, дано си права и наистина болките да са временни  Praynig

# 173
  • София
Ох, Вио, ще ме убиеш с това готвене вечер  Simple Smile. Ние напоследък ядем само таратори и салати и чат-пат скара в жегите. А за Никола пробвам периодично да приготвям нещо, но не са му любими зеленците и месото в момента. Преди по ги хапваше. Може да си кара на банани, хич не му омръзват. Харесва много и тези оризовите блокчета, за които са писали Пав и Валери.

Аз пак да питам - как спят вашите бебчета, понасят ли им горещините? Нико го държа само по памперс по цял ден, нощем също. Ако му метна някое чаршафче, веднага го маха. Като излизаме само слагам някое потниче тънко да не е абсолютно гол навън. И пак му е много топло и само пуфти и му излизат чат-пат пъпчици от жегата. Чакам с нетърпение уикендите да се изнасяме по вили извън София, че изобщо не можем да спим - нито аз, нито той.

# 174
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Дени бях се притеснила,че само ние сме от къснолягащите ама то имало и други бебета така.През деня Вики спи 2-3 пъти,зависи от настроението.

# 175
И Виктор пуфти в тия жеги и целия е в пъпчици от топлината и от комарите.Днес почти цял ден се крием в къщи, че зимата бяхме повече часове на вън.А пък вечер рано си ляга и когато захладнее пък се прибираме.Сега сме до неделя при моите родители и когато се приберем, мисля сутрин рано да слизаме до морето, че после е невъзможно.Иначе сме наддали 200 гр. и 2 см-вече е 9800 гр. и 75 см. Хапва си нормално- все още е на 5 хранения, плодове според настроението-понякого яде, друг път не толкова.

# 176
Боби май няма особен дискомфорт от жегите. Спи си добре, с тази разлика, че изместихме вечерното заспиване към 22-22.30 часа, защото стоим до късно навън. Но денят взе да става по-къс и предполагам, че това ще се промени.
Сутрин се събужда в пет, понякога пие мляко и заспива, друг път се ококорва. Ако заспи, откарва докъм 6.30-7ч. и после към девет заспива пак за около половин час. Към 14 часа заспива за около два часа. Понякога привечер има дрямка, понякога не. Но е максимум за половин час. 

# 177
Ние спим по два пъти на ден.Става към 5.30-6.30 след това от 8.30 до 9.30 и после от 1.30 до към 3.30-4.00 .Аз съм желязна и в 9 часа бебета будни и деца не искам да ми се мотът в краката Laughing.Мен пък ме хваща страх  от морето Rolling Eyes(((ще ходим за 10 дена и от сега го мисля.Сигурна съм ,че няма да си почина.Моята дивачка ще вършее навред ,направо не знам плажуващите покрай нас как ще оцелеят #Crazy))))Абсолютно съм сигурна ,че няма да спи в количката,всеки шум я дразни и е адски любопитна.Ама каквото такова ще го преживея някак си.Най ме е страх да не се оцвъка нещо на морето и  да се чудя какво да я правя newsm78.Айде чао за сега от мен ,че каката има нещо много важно да ми казва и на всичкото отгоре ми чета писанките)))и после ще ме изкаже на баща си.

# 178
Здравейте!
Тези жеги край нямат. Сега се спасяваме вкъщи на климатик или излизаме рано и до обяд сме се прибрали. Даже забелязвам, че съм хванала тен  Confused И аз го мисля това моренце, нямам търпение да стане август месец. Моля се само малката да се държи прилично, че ще луднем иначе. Днес като по чудо спим. Сутринта 1 час, а от 15 ч. до 17 сън. Но се събуди и проплака, но пак заспа. Уф, имаме проблем с тати - не иска при него, само да речи да я вземе и рев, че се къса! И така от няколко дни.

# 179
Ние ставаме сутрин в 7.30 и после заспива към 10 за около 30-40 мин Има понякога обедна дрямка към 12.30 или направо заспива в 14.30 и се събужда към 17.30 -18.00.Жегите изобщо не му понасят и си е вечно изпотен.Най новото ни е от вчера лази назад LaughingДано се сети ,че помера е напред Mr. GreenС килограмите сме до под кривата круша-7500 .Комшийчето е на 3 месеца и е 7600  Laughing ама то яде ,а моя  хаби храната и само цока .С лягането вечер нямаме проблем.Около 9.30 е заспал.Никога не ми е правил номера да ме кара в полунощ да пея, или да се правя на маймуна,но и аз в това отношение съм желязна.Опитвал се е да ме манипулира ,но за мен нощта е време за сън ,а не за игра .Но явно си е и до дете .Ако беше по буен сиурно и това ми твърдение щеше да е развенчано  Laughing
На всички ,които ще ходят на моренце приятно изкарване  PeaceКлимс, не се тревожи за плажуващите -ще им пълни главите с пясък, ама това му е чара на морето  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт