Жена ми ни напусна. Помогнете!

• 29 859
  • 284
  •   1
Отговори
# 75
Ако в момента пред мен стои тази дилема /да избирам между двете/ без да се замислям бих си прибрал моята жена. Ако обаче с моята жена всичко е безнадеждно, то вероятно щях да потърся утеха при втората, с уговорката че е всичко това за което пишеш. Лошото е че ако се случи това да се обвържа с друга жена и един прекрасен ден отново се появи моята жена, просто не знам тогава как ще постъпя !!!
Може би потретвам но моята жена е такава /пиене, барове, любовник и др./ от около малко повече от половин година, най-много една, а допреди това си беше много добре.

# 76
Никое семейство не е застраховано от такива стихии, никоя жена - от промяна в чувствата си към съпруга си,
но пък отговорна и грижовна майка да се промени към децата си за броени месеци - ами, не вярвам...  Rolling Eyes
Пък и как ще ни убедиш, че една жена, редовно прекаляваща (сега да не започнеш да ми обясняваш, че не е прекалявала, а просто си е опитвала порядъчно) с алкохол, барове, отсъствие от вкъщи, брой любовници и т.н., била добра, прекрасна, страхотна и не знам си каква още майка?  Rolling Eyes

# 77
Аз също мисля, че жена ти изживява някаква странен вариант на криза на средната възраст. Да, рано е, но тя много рано е станала майка и се е натоварила с отговорности; казваш че добре се е справяла. Сега иска да си отживее и върне времето назад, осъзнава, че младостта скоро ще свърши и нищо друго не я интересува. Не я оправдавам изобщо, търся обяснение.

Мисля че ще се върне и осъзнае, особено след някое разочарование с някое гадже. Ако си готов да простиш и преглътнеш, да проявиш разбиране, може и да я чакаш. Съгласна съм с другите, обаче, че тя това не бива да го знае. Пред нея изглеждай вбесен и категорично продължил напред, незаинтересован от нейно евентуални връщане. Докато тя знае, че я чакаш, няма причина да се замисли какво е загубила и да преоцени ситуацията. Но играй играта докрай, ако искаш сериозна промяна и нормална връзка после. Не допускай пак да те приемат за даденост.

Между другото, имам 2 приятелки, които се ожениха за първите си гаджета, тези от гимназията и родиха рано. И двете по-късно са ми казвали, че съжаляват, че не са си поживяли и ме разпитваха с интерес за връзките ми. И двете имаха афери; едната каза, че просто искала да знае какво е да е с някой друг. Просто жена ти го е направила явно и открито.

Пак казвам, не я защитавам, ужасно е да си зарежеш децата; свикнали сме вече това да го правят мъжете, не жените. Иначе не е по-различно. Но понеже изглежда, че я обичаш и си готов да простиш, имали сте хубаво семейство, имате деца, ще се радвам ако преодолеете тази криза, Съветът ми не е по-различен от останалите - дръж се на положение, не я моли, изглеждай продължил напред. само така можеш да я върнеш обратно. При следващи изпълнения, обаче, не прави повече компромиси. За децата ще е по-лошо да живеят в постоянна драма, отколкото с един отговорен и стабилен родител като теб.

П.С. Забравих - Казваш, че новият е същата зодия и на същите години като теб в началото на връзката; тя наистина се връща в някакъв момент, в който е била щастлива, млада и още без куп отговорности.

# 78
  • Tам през Атлантическия океан
Нещо изпитано - накарай я да ревнува, казах ти. Но дръж децата далеч от това. Рано или късно момчето ще я зареже, но когато дойде да реве при теб не я приемай веднага. Еееех, колко ли жени мечтаят да бъдат обичани така, както ти обичаш твоята.

Съдейкиот споделените постове въобще не се е овесила на врата на момчето/лИбовника  Wink
Според мен той не е причината за напускане на дома.

Тук в тази тема чуваме само едната страна/гледна точка   Sunglasses  

Автора на темата  Wink е симпатичен , здравомислещ , добре се представя тук Wink

Споделям мненията на happy_woman  Peace

Моето мнение че при такива отношения вина имат двамата  Rolling Eyes кой повече, кой по-малко  Wink

Успех на автора в търсенето на най-доброто за всички тях решение  Peace

Последна редакция: пн, 21 май 2012, 03:29 от Desss

# 79
Комбинацията от последните две мнения относно причините за напускането и, ми изглежда най-достоверна.
Казвал съм и че съм готов да променя всяко нещо в себе си, което пречи на връзката ни /без да знам какво точно, освен някой от онези "дребни камъчета" за които споменахте по-горе/, но в нея има опасението, че тази промяна ще е временна /няколко месеца/ и после всичко отново ще тръгне по-старому. Дори само от това е очевидно, че тя наистина очаква и изисква нещо от мен, но лошото е че счита, че аз сам трябва да се сетя какво, .... или просто си търси извинение. И разбира се в момента на криза на нашите отношения /или пък както се изразихте емоционална криза на средната възраст/ по някакво лошо стечение на обстоятелствата се появява "спасителя" в лицето на любовника, което допълнително усложнява нещата.

# 80
Ще ти кажа от моя гледна точка какво би могъл да промениш, без да сбъркаш, независимо дали тя ще се върне или не. Обърни внимание на себе си - поддържай добра физическа форма, обличай се добре, купи си нов парфюм и се почувствай мъж, а не съпруг и баща. Намери си някакви занимания, които те карат да се чувстваш добре - по възможност сред хора, но да е нещо, което правиш само за себе си и ти носи удоволствие. Сети се за всички онези неща, които ти се е искало да направиш по време на брака, но си правил компромис заради нея и не си успял и започни да ги правиш. Просто се почувствай пълноценен човек в хармония със себе си. Не е лесна работа и отнема време, но един такъв мъж е много по-привлекателен, отколкото тичащ подир жена си отчаян баща. Бъди щастлив и сам със себе си. Такава промяна няма да остане незабелязана.
Естествено, децата трябва да си останат на първо място...

# 81
  • София
Интересно защо, но за почти всяка друга сфера от живота си сме наясно, че са необходими усилия и време. Когато стане въпрос за брак и деца обаче смятаме, че тези неща някак си трябва да дойдат от само себе си  - трябва да сме перманентно щастливи и влюбени. Бракът и децата изискват грижи, време и много усилия от двама души. Един от най-лесните начини да се откажеш от тези „битовизми” е като напуснеш. Не знам как точно стоят нещата при теб, но предполагам, че на жена ти и е омръзнало да полага усилия да е добра майка и съпруга и е решила да избере по-лесният  вариянт – с любовник и без ангажименти.
 Но ти имаш две деца, които никой не може да ти отнеме. И моят съвет е - гледай децата и себе си по възможно най-добрия начин,  без да се терзаеш дали ще се върне или не. Ако направиш това съм сигурна, че един ден и децата и жена ти ще ти благодарят.

П.п. Познавам самотни майки и самотни татковци, които отглеждат децата си и някои от тях се справят по-добре, отколкото семейстава с майка и баща. Да се грижиш за децата и себе си, за мен е най-достойното поведение.Ако се върне жена ти – добре, но ако не се върне продължавай напред с децата. Успех.

Последна редакция: пн, 21 май 2012, 15:30 от desy_net

# 82
  • Варна
inri prim Станал си И скучен и предвидим, това отношение трудно се променя. Съгласна съм напълно  с Кинчето, а Lib ти е дала много добри практически съвети. Трябва отново да събудиш интереса И, но не и преди да се е "наиграла". Каквото и да правиш, докато тя е в това приповдигнато и влюбено състояние ще е глуха и сляпа за него, даже ще "слизаш" още по- ниско в очите и. Продължи живота си сам, горд и независим. Покажи и че тя вече не е част от него, па макар и привидно. Само така имаш някакъв шанс. Жените харесваме силни мъже.
Дано жена ти наистина си заслужава усилията.
Късмет ти желая!

# 83
Една много добра майка /по твоите думи/ никога не би изоставила децата си  . Явно си се заблуждавал...

Че я обичаш - ясно, но че тя е най-доброто за твоето семейство /както сам казваш/, може много да спорим ...

Остави я.
Времето ще покаже кой какъв е, кое си струва и кое - не.
Гледай себе си и децата. Те имат нужда от поне един нормален и адекватен родител...

Peace

Авторе, съжалявам за това, което ти се случва. Confused Съвет не мога да ти дам, но от постовете ти , ми се струва, че идеализираш жена си.
Споделям мнението на Мон. Желая ти успех в решението на проблема. Peace

# 84
inri prim... сигурен съм че жена ти рано или късно ще дойде да ти се моли на вратата.
Само си представи факта че онзи е с десетина години по млад.. смятай че в най скоро време просто ще я изостави.. бързо ще му омръзне.. подобни връзки не съществуват дълго..  Naughty
И си запази достойнството.. децата са най важни.. на жена никога..ама никога недей да се молиш.. тя това очаква.. да пълзиш в краката и.. да ти се подиграва и унижава.. просто не го допускай.  Peace

# 85
  • Tам през Атлантическия океан
обстоятелствата се появява "спасителя" в лицето на любовника, което допълнително усложнява нещата.
Какъв спасител , нали сам назад 'казваш' че е млад мъж , несъстоятелен не и помага , ей така като тийнове се носят  Whistling  Сам споменаваш че даже пари за билетчета няма жена ти , за цигари и т.н.  (не ми се вадят цитати)

Всички те оплакаха теб  Wink на мен па ми стана жал за жена ти  Confused че е може би объркана , че така е изперкла  Rolling Eyes

Ей така само гадая каква ли е другата страна  Sunglasses черна ли бяла ли ........
Тук имаме само твоята гледна точка   за цялата ситуация.

Защо не ползвате семеен терапевт , предполагам в Бг. има , понякога помагат за стабилизирането на отношенията , понякога не ,но поне ще получиш отговор на много от въпросите ти.

# 86
Другата страна, в никакъв случай не е "черна" и аз най-добре го знам, защото от моментното състояние не бива да се вадят изводи за човека въобще. От три седмици жена ми работи и преди няколко дена е взела заплата /аванс/, което по никакъв начин не промени отношението и към децата например /ей така спонтанно да реши примерно да им купи един шоколад, или да ги вземе и да ги изведе на сладкарница да изпият по едно сокче, или просто да се разходят из Морската градина ......, но пък отиде за два дена /събота и неделя/ на Слънчев бряг !!!, с приятелка!?/.
Няколко пъти съм предлагал да отидем на семеен терапевт, но тя не желае. Предложих да отидем на терапевт поотделно и в интерес на истината аз го направих, но както казахте и вие, там аз единствено мога да пресъздам моята гледна точка и обективните факти, а това не е достатъчно за нареждане на пъзела.

# 87
Оставам с впечатление, че жена ти година след година се е отегчавала и скучала в семейния ви живот и просто е търпяла положението. А като се е появил любовникът, се е хвърлила в приключението и е оглупяла внезапно, защото се е намерил някой, дето да я извади от скуката.
Това, разбира се, не оправдава факта, че е невярна маймуна и че си неглижира децата. Ако е умна, може да си намери други неща, които да я карат да се чувства жива. Но тя изглежда е от глупачките, които лекуват скуката с любовник и спират да се грижат за семейството. Това жена ли е изобщо?
И аз мисля, че като любовникът я напъди (което непременно ще стане), ще иска да се върне. Тогава ще можеш да решаваш искаш ли си я обратно.

# 88
  • Deutschland
Авторе, последният ти пост ме потресе. Имала е пари и време за Слънчев бряг ,но не и за децата си? Това ли е перфектната майка? Не. Това изобщо НЕ Е майка.

# 89
пич, направила ли го е веднъж ще го направи и втори път. ще и се услади. Laughing
бегай далеч докато не си затънал повече.

Общи условия

Активация на акаунт