Жена ми ни напусна. Помогнете!

• 29 845
  • 284
  •   1
Отговори
# 195
Според мен когато някой реши да си тръгва от семейството, няма никакъв смисъл да се спира.... За да се стигне до този момент (със или без любовник/любовница) е имало някаква причина - липса на любов, разбирателство, различни характери и интереси, различни виждания за живота, скука даже и омръзване, липса на секс или неудоволетвореност и т.н. Даже да си "върнем" половинката в семейното гнездо това няма да е за дълго, ако не се премахне причината довела до раздялата или до края на връзката.... Затова няма смисъл да се борим за такава любов.... Разбира се децата е хубаво да се гледат и от двамата родители, но при такава майка или баща,не смятам, че всекидневните скандали и лош "климат" у дома, е най-доброто за тях....
Децата са щастливи и спокойни само при нормални семейни отношения и разбирателство, още повече когато са големи и разбират всичко....
Към автора - приеми ситуацията такава каквато е, знам че в началото е доста трудно, но с времето нещата се оправят и не смятам, че с жена ти света се е свършил... Не мога да си представя достойна жена да си остави децата на произвола заради един мъж, та ако ще да е супермен... Mr. Green
Гледай си децата, може би и ти ще срещнеш нова любов и ще разбереш, че незаменими хора на тази земя НЯМА.... Както се казва - всяко зло за добро....

# 196
Е, авторе, изписаха се 14 страници по темата, надявам се да си видял вече нещата през нашите очи и да си ги осъзнал, моето мнение съвпада с повечето писали тук- тегли чертата и продължи напред yes, осъзнавам, че не това мнение търсеше, внимателно съм чела темичката, но как да си я върнеш......?
 Naughty и да си я върнеш някакси, нищо няма да е същото, повярвай ми Sad

# 197
Днес, жена ми се обади сутринта и ми каза, че ще мине през нас, за да вземе децата и да ги заведе на сладкарница по случай 1 юни. Ходили са на пицария, а след това са играли заедно с нея у нас. Някъде след обяд аз се обадих на децата за да ги чуя и тя си беше у нас с децата.
Поговорихме малко, като в разговора тя ми каза че не се чувствала добре и ще си отива - било и замаяно и чувствала някаква тежест в главата - мисли че е от шипове на врата, от които и друг път се е оплаквала и е ставало така.  Каза ми че трябвало да пие гинко-билоба??? - за оросяване на главата. Знам, че преди време /може би 2-3 години/ пи някакви лекарства за това. Това го казвам във връзка с предположението за евентуално психично заболяване, направено от lisamar под #116. Моля, т.к. няма как да и кажа да отиде на лекар заради някакво предположение, то ако имате възможност и на база изложеното за нейното поведение, да ме насочите, какво може да е това психично заболяването, ако въобще се касае за такова, и как може да се диагностицира по-достоверно и разбира се да и се помогне.
Иначе децата са щастливи от прекараното време с майка си, което е добре. Надявам се и тя да се е почувствала добре с тях.

По отношение на казаното в последните постове:
Това, което ме съветвате неизбежно ще се случи, т.к. живота, както казвате, си продължава, а и света не се е свършил /ще разгледам и темата за самотните майки, както ме насочвате/. До настъпване на този момент обаче, съм длъжен да опитам всичко, което зависи от мен, за да върна майката на децата си и съпругата си, защото все още така го чувствам.

# 198
  • София
Никой не може да слага диагноза дистанционно на човек, който не познава.
Аз лично виждам нотки на депресия. Но това само и единствено жена ти знае и тя е човекът, който може да реши има ли нужда от специализирана помощ или не.

# 199
  • София
Колко тъжно.....
Може пък да се оправят нещата...Пожелавам ти го с цялото си сърце...
Никак ли не и е мъчно за децата, поне мъничко....Абе нещо сериозно се е случило в нея, за да направи това....Човек не хуква просто ей така.

# 200
.. Не мога да си представя достойна жена да си остави децата на произвола заради един мъж, та ако ще да е супермен...
Принципно е така, но в случая има и вариант не точно той да е причина, по-скоро:следствие или катализатор.

Аз лично виждам нотки на депресия. Но това само и единствено жена ти знае и тя е човекът, който може да реши има ли нужда от специализирана помощ или не.

По отношение на казаното в последните постове:
Това, което ме съветвате неизбежно ще се случи, т.к. живота, както казвате, си продължава, а и света не се е свършил /ще разгледам и темата за самотните майки, както ме насочвате/. До настъпване на този момент обаче, съм длъжен да опитам всичко, което зависи от мен, за да върна майката на децата си и съпругата си, защото все още така го чувствам.

Нормална реакция, не е толкова лесно да се сложи чертата.

Колко тъжно.....
Може пък да се оправят нещата...Пожелавам ти го с цялото си сърце...

Никак ли не и е мъчно за децата, поне мъничко....Абе нещо сериозно се е случило в нея, за да направи това....Човек не хуква просто ей така.

Peace

# 201
Ужасно много горест има около нас, просто безумие някакво е. Sad
 Не мисля, че тази жена е с психическо заболяване, да имаш шипове на 32 е в реда на нещата и те създават проблеми, но разсъдък не се губи от това Mr. Green. Нищо в нея не се е променило, само се е засилило с годините.

# 202
   Автора търси всякакво друго обяснение, само и само да не си признае, че вероятно е най-простото възможно-тя вече не го обича и не иска да продължи живота си с него.А фактът, че дори заради децата не може да си представи да остане с него, според мен означава, че решението й е твърдо и непоколебимо.
   inri prim, понякога се случва чувствата на една жена да изчезнат и без да има психично заболяване. Wink

# 203
Мисля че от депресия не се бяга, там се седи и се цикли, може да е някакъв вид стрес, например от семеен живот или знам ли....
Има ли тук психолози да се включат newsm78
И престанете да нападате човека, ако не можете да помогнете, поне не пречете!

# 204
Кой е този, дето напада човека? Shocked Какво можем допълнително да му причиним, което сам не си е причинал? Rolling Eyes

# 205
  • Насред хаоса
Авторе, шипове във врата и нарушено оросяване все още не значат психично заболяване. Нали не се опитваш да я изкараш психичноболна?
Според мен е изпаднала в депресия, и то преди доста време. Предполагам, че не си забелязал, докато не се е задълбочила и нещата са ескалирали. Като нищо депресията може да е една от причините за поведението й сега. Имало ли е при нея някои от следните признаци и откога:
липса на интерес към каквото и да било, липса на радост от каквото и да било, занемаряване на външния вид, вглъбяване в себе си и желание да бъде оставена на мира, внушения за несъществуващи болести, безпричинен плач или избухване?

# 206
Да La Sombra, с изключение на занемаряване на външния вид.

Днес по препоръка на приятели прочетох в Уикипедия за следното психично разстройство на личността, като по-долу излагам критериите за диагностициране /необходимо е да са налице поне 3-4 от изредените/.

критерии за SPD, по МКБ10
Емоционален хлад, отчужденост или слаба привързаност.
Ограничена способност да се изразяват позитивни или негативни емоции към други.
Постоянно предпочитане на самотни дейности.
Много малко, ако изобщо има такива, близки приятели или връзки и липса на желание за такива.
Безразличие към критика и/или хвалби.
Изпитва удоволствие към малко дейности.
Безразличие към социалните норми и разговори.
Зает с фантазиране и интроспекция.
Липса на желание за сексуални преживявания

критерии за SPD, по DSM-IV-TR
нито желае, нито се радва на близки отношения, включително и това да е част от семейство
почти винаги избира самотни дейности
има малко, ако изобщо, интерес в сексуални отношения
радва се на малко дейности
липса на приятели или довереници
изглежда безразличен към хвалбите или критиката на другите
изразява емоционален хлад, страни от другите и не показва загриженост

# 207
Авторе, поспри се.Мен лично ме плашиш.Като гледам, си готов да освидетелстваш жената, която уж обичаш Shocked.

# 208
  • София
има малко, ако изобщо, интерес в сексуални отношения
Това противоречи на факта, че си има по-младо гадже.
Щом не иска да каже директно какви са причините да се чувства нещастна с теб, предполагам, че основната причина е била в секса.
Замислял ли си се, че може би сексът с теб й е бил неприятен и дълги години се е преструвала, че й харесва, докато в един момент е изпушила.

# 209
Авторе, а децата в тази ситуация как се чувстват?

Общи условия

Активация на акаунт