Жена ми ни напусна. Помогнете!

• 29 845
  • 284
  •   1
Отговори
# 210
  • Насред хаоса
Да La Sombra, с изключение на занемаряване на външния вид.

Днес по препоръка на приятели прочетох в Уикипедия за следното психично разстройство на личността, като по-долу излагам критериите за диагностициране /необходимо е да са налице поне 3-4 от изредените/.

критерии за SPD, по МКБ10
Емоционален хлад, отчужденост или слаба привързаност.
Ограничена способност да се изразяват позитивни или негативни емоции към други.
Постоянно предпочитане на самотни дейности.
Много малко, ако изобщо има такива, близки приятели или връзки и липса на желание за такива.
Безразличие към критика и/или хвалби.
Изпитва удоволствие към малко дейности.
Безразличие към социалните норми и разговори.
Зает с фантазиране и интроспекция.
Липса на желание за сексуални преживявания

критерии за SPD, по DSM-IV-TR
нито желае, нито се радва на близки отношения, включително и това да е част от семейство
почти винаги избира самотни дейности
има малко, ако изобщо, интерес в сексуални отношения
радва се на малко дейности
липса на приятели или довереници
изглежда безразличен към хвалбите или критиката на другите
изразява емоционален хлад, страни от другите и не показва загриженост
Окончателно се убедих, че това е депресия. Не се води психично заболяване в истинския смисъл на думата, както шизофрения и подобните. Преди три години мен ме събори депресия, макар и по друга причина - вследствие на жесток стрес от непрекъснатите ангини на малката ми дъщеря. Не пожелавам това и на най-големия си враг. Завърта те против волята ти по една спирала надолу, смазва те, буквално. Чувстваш се като във вакуум и искаш да избягаш и от себе си дори, но няма как да стане. А ако не срещаш подкрепа и от най-близките си, кошмарът става непоносим. Настръхвам само като си припомня. За начало можеш да я убедиш да посети психоаналитик. Не психиатър, а психоаналитик. Трябва да се разбере коя е причината, за да може да се атакува точно там. Понякога това състояние може да е свързано със заболяване на щитовидната жлеза. Трябва да отиде и на лекар за изследвания. Пробвай да я убедиш за психоаналитика, но не бива да прибързва с антидепресантите - от тях файда май никаква няма. Трябва й разбиране, подкрепа и изслушване. Не е виновна за това състояние, не го е искала, то връхлита изведнъж, след като е имало признаци, които са били пренебрегвани. Говоря от личен опит. Аз се измъкнах сама, но с цената на доста усилия.

# 211
La Sombra, а ако съпругата не смята,че има проблеми?Ако си живее съвсем нормален живот и е щастлива с избора си?Или ако единственото нещо, което я прави нещастна, е раздялата от децата?Мислиш ли, че автора с едно такова предложение ще я накара да омекне?Ако на мен бившия ми ми предложи помощта и подкрепата си, за да се лекувам от проблеми, които той смята, че имам.....смятай, че с това тотално ще ме отдалечи от себе си. Peace

# 212
  • Насред хаоса
Помислих за това. Точно затова трябва да се говори с нея, за да се разбере щастлива ли е или не. Аз тогава осъзнавах, че имам проблем. За нея не знам.

# 213
Ако допуснем, че за напускането на мъжа и дома причината е само и единствено разлюбване и ново влюбване. То каква би била причината една майка родила и отгледала с любов 2 деца, да е готова доброволно да ги остави на бащата? Tired Да не иска да ги вижда, или поне чува често? При това деца, които са още малки и не напълно самостоятелни/ и с независим от родителите живот /, защото колкото и "влюбена" да е една жена в мъж , то тази любов по никакъв начин не е достатъчна/за една майка/ и не изключва любовта й към децата.  Rolling Eyes
И психологични проблеми не означава човек да е "луд"/психиатрични проблеми/, а може да са напрежение и стрес и др.тем подобни негативни преживявания, които не е успял сам, навреме и безпроблемно  да преодолее и които са рефлектирали по някакъв начин на живота и поведението му. Confused А това в комбинация с негативна среда/ в която привидно  "намира" разрешение на проблемите си/ могат да изиграят зла роля.
Това са само предположения и единствено авторът 100% може да ги изключи, или да има някакви съмнения, които евентуално специалист да отхвърли или затвърди.

Последна редакция: нд, 03 юни 2012, 10:20 от surela

# 214
inri prim... сигурен съм че жена ти рано или късно ще дойде да ти се моли на вратата.
Само си представи факта че онзи е с десетина години по млад.. смятай че в най скоро време просто ще я изостави.. бързо ще му омръзне.. подобни връзки не съществуват дълго..  Naughty
И си запази достойнството.. децата са най важни.. на жена никога..ама никога недей да се молиш.. тя това очаква.. да пълзиш в краката и.. да ти се подиграва и унижава.. просто не го допускай.  Peace
Грешен съвет, Соте. И ще обясня защо. Дали ще е онзи или друг - няма значение, защото не той е причината за този разрив в семейството им. Така че и да я изостави другият (а може и тя него да изостави, не се знае), нищо на света не може да я накара да се върне при мъжа си, ако не го иска. Така че, авторе, много не се надявай на това молене пред вратата.

Не изчетох темата, но това ми направи впечатление.
Не смятам, че е грешен съветът. Все пак не всичко при различните хора е еднакво.
Въпросът е дали си заслужава да се предприемат, каквито и да било усилия, за такава жена. Имам нагледен пример в момента с наши приятели. Февруари се разведоха - по същия начин жената се хвана с някакъв 10 години по-млад от нея, заряза мъжа си и дъщеря си. Въпреки изчакването на мъжа Й около година да се опомни, тя не, та не. Разведоха се и уж всичко прикючи. Е, сега 4 месеца след развода иска да се връща, само че никой не я иска. И звъни по 100 пъти на ден. Но не знае детето Й колко мъка се измъчи покрай Коледа. На психолог го води бащата, трудно преживя всичко и когато се стабилизираха нещата, тя пак иска да създава проблеми. Не разбирам такива жени - 20 годишен брак да го захвърлиш на боклука заради един х.й ( извинете ме, но е самата истина ), трябва да не ти е останал и грам мозък в главата.

# 215
  • Насред хаоса
Съни, по-нагоре обсъждахме, и авторът се съгласи, че не единият *** е причината. Тоест, не е мъж. Той се явява следствие от вече натрупали се проблеми в брака им. Говоря за конкретния случай, не визирам случая с приятелите ти. Има ги всякакви. А и като се има предвид колко мъже постъпват по описания начин, сравнено с жени, и това се приема за *нормално*, защо жената трябва да бъде квалифицирана като такава и онакава, и то без да се вземат под внимание евентуалните й проблеми? Ами преди две-три години една колежка се прибрала от работа и заварила гардероба на мъжа си празен и липсващи куфари. Изнесъл се нашият заради една безумна либофф (тоест, заради една п**** е теглил майната на близо 20 години семеен живот и на две деца). Без да обясни, без да обсъди с нея, без да помисли грам за децата. Или това при тях е оправдано?

# 216

Все пак не всичко при различните хора е еднакво.

Точно, защото всеки случай е различен не могат да се правят обобщения. И аз имам близък роднина, който жена му го изостави с 2 по-големи деца / в средното обр./, заради единия х.., но тя явно му го беше заявила.

Съни, по-нагоре обсъждахме, и авторът се съгласи, че не единият *** е причината. Тоест, не е мъж. Той се явява следствие от вече натрупали се проблеми в брака им.
Peace

# 217
Ахилеа, тя жена му като е решила, че иска да е с любовника си, както се казва ще каже, че за хляб отива, посред бял ден, и пак ще се види с него. Човек като има желание, намира и начин. Така че и аз не мога да си представя големи хора да "не се пускат". Как да я спре, да я върже с белезници за радиатора на парното ли и така да не я пусне? Да я заключи вкъщи? Важното тук е, че тя е пожелала да го направи, другото вече е без значение.
По твоята логика - пишеш, че си напуснала първия си мъж, защото не си била щастлива с него. Нормално, разбира се. А ако той се беше опитал да "не те пусне", щеше ли да постигне нещо? Щеше ли да те задържи? Не. Пак щеше да си тръгнеш. Така и жената на автора. И да й е бил правил проблеми за нощните излизания, пак до тук щеше да се стигне. Това, че е намерила друг заради скиторенето си, е просто резултат от начина, по който се е чувствала. Ако го нямаше любовника, заради нещо друго щеше да си отиде.

Имаше и други подобни мнения, но моите наблюдения са, че много жени изневеряват като са на заведение късно вечер и се прибират в малките часове на нощта - сигурен знак, че става нещо. Пък вие вече ме заклеймявате и си мислете каквото си искате. Същото важи и за мъжете. Ясно е, че и през деня стават тези неща и то постоянно и че вероятно не винаги стават през нощта, но аз лично знам за много такива случаи на жени, които са ги хванали по този начин и са ходили на заведение "с приятелки" късно вечер и са се прибирали в  малките часове на нощта и после се е оказало, че има нещо друго. Simple Smile)) И моят първи мъж, ако не ми беше гласувал такова доверие и не ме беше "пуснал" да карам Коледа в компания с друг мъж, надали щеше да се случи това, което се случи. Можеше и все още да сме заедно/с първия/. Simple Smile)) Аз си имам едно на ум пък който не иска - да няма. Simple Smile))

# 218
Има един мнооого хубав филм-"Часовете". Жена ти ужасно ми напомни на героинята на Джулиан Мур, тя напусна семейството си, за да не се самоубие, просто избра себе си.
Честно казано бих постъпила като нея-ако не те обичам, нямам пари да се грижа за децата и съм влюбена в друг. Бих била егоист именно , ако ги взема,а не мога да им осигуря нормален живот , те да ме гледат как съм обезумяла по някакъв младеж и да знаят, че не желая да виждам теб- баща им... Бих предпочела да съм сама в лудостта си, пък дано ми мине бързо, или поне дойда на себе си и реша какво да правя в живота си. Това е огромен риск, защото децата може и да не ми простят, но пък знам, че ако остана при теб ще се обеся на дървото в двора с табелка на врата-"най-любяща майка и съпруга". А ако пък остана от съжаление-по лошо от това няма.
Еми това е, не те познавам, не познавам и нея , кой крив и кой прав един Господ знае. Но ненавиждам определенията-това не майка, истинска майка не би изоставила никога децата си и т.н..ЗА МЕН тя не ги е оставила завинаги, просто има нужда от време и търси начин да остави теб и да вземе тях без ти да й попречиш. Защото съм убедена, че ако съда ги присъди на нея ,луда ще я изкараш, за да си ги върнеш и тя го знае, затова просто прескача този момент и ги запазва от ужаса да изживеят една борба за попечителство. А това е доста грозна гледка...

# 219
Депресията е много сериозно нещо. Не винаги само и единствено боледува само психиката.
Трябва много воля и търпение, ако жена ти е в този водовъртеж. Но това е само предположение. И все пак депресията не е за подценяване - оказва се , че има много лица и проявления.

п.п.- този казус стана много объркан за мен.... депресия ли е, просто писнало ли ѝ е... не ми е много ясно.

п.п.№2-  Анджали , за да не се втрещяваш повече се редактирах. ОТДЪХНИ СИ. Grinning

Последна редакция: вт, 05 юни 2012, 10:24 от Fortune

# 220

Не изчетох темата, но това ми направи впечатление.
Не смятам, че е грешен съветът. Все пак не всичко при различните хора е еднакво.
Въпросът е дали си заслужава да се предприемат, каквито и да било усилия, за такава жена. Имам нагледен пример в момента с наши приятели. Февруари се разведоха - по същия начин жената се хвана с някакъв 10 години по-млад от нея, заряза мъжа си и дъщеря си. Въпреки изчакването на мъжа Й около година да се опомни, тя не, та не. Разведоха се и уж всичко прикючи. Е, сега 4 месеца след развода иска да се връща, само че никой не я иска. И звъни по 100 пъти на ден. Но не знае детето Й колко мъка се измъчи покрай Коледа. На психолог го води бащата, трудно преживя всичко и когато се стабилизираха нещата, тя пак иска да създава проблеми. Не разбирам такива жени - 20 годишен брак да го захвърлиш на боклука заради един х.й ( извинете ме, но е самата истина ), трябва да не ти е останал и грам мозък в главата.

Точно това имах предвид.. един приятел беше изхвърлен по същият начин.. сега се бори оназ да се върне обратно, щото вече никой не я ще.. ма то като няма мозък кой да я разбере.

# 221
И аз имам един такъв познат. За щастие, във времето докато тя се осъзнае, и той се осъзна. 

# 222
 Shocked
Не мога да повярвам на очите си!
Темата в отчетна ли преминава?
Да взема ли аз да се отчета?  newsm78
Не... Няма да го направя! Но пък си затвърждавам мнението, че май съм от друга планета!  ooooh!
Или пък да взема една маргаритка и да й оставя да реши съдбата на децата ми - "Да ги изоставя ли, щот през много депресии съм преминала, или да не ги изоставя..."

Силните не разсъждават по този начин!
Слабите си търсят оправдания и бягат от отговорностите си... Все нещо и някой им е виновен...
Има една притча за човек, непрекъснато оплакващ се от тежкия си живот. Накрая Бог му казал: "Вземи си избери друг кръст (съдба)." Завел го на място, където имало и малки, и големи кръстове. Човекът си избрал един малък. А Бог му казал: "Ето, виж сега своя кръст". А той бил още по-малък от избрания от него...

# 223
Shocked
Не мога да повярвам на очите си!
Темата в отчетна ли преминава?
Да взема ли аз да се отчета?  newsm7

п.п.№2-  Анджали , за да не се втрещяваш повече се редактирах. ОТДЪХНИ СИ. Grinning

А, да силните Анджали гледат истината в очите не си търсят параван.  Whistling Боже силните, дали си се сблъсквала с реалното значение на думата?! Laughing Анджали има една друга приказка знаеш ли тя е по-проста и от притча..." да не дава Господ..." -  да се сблъскаш.

Последна редакция: вт, 05 юни 2012, 10:32 от Fortune

# 224
Fortune, преди 3-4 години, когато дъщеря ми беше приета в Клиниката по детска хемодиализа в Сф, се запознах с майка, с чиято дъщеря се случи нещо страшно трагично. Нещо ужасно... Не ми се говори вече за това, беше случай който дори излъчваха по някои тв канали.
И до днес силата на тази майка ме изумява и ме кара да бъда по-смирена към моите болки и лични трагедии...
Заради това, което преживя тази майка, по логиката която се следва в тази тема, би било нормално да изостави другото си дете... Да избяга от него, от съпруга си и т.н....
Да де, но ако беше нормално - може би да го беше направила. За щастие това не е нормално... Иначе много майки да бяха вече изоставили децата си - заради всички депресии, които преживяват.

Скрит текст:
И ако си говорим само ние двете с теб, да ти кажа - жената беше зодия Риби....
Силните просто се изправят и продължават, като се осланят на Божията помощ и подкрепа...

Никой не може да ме убеди, че заради депресия е нормално да избягаш от децата си и да хукнеш след любовник, та и в приключенски филми да се вкарваш.
Заради депресия, може човек да се затвори в свой собствен свят, да се затвори вкъщи без да излиза навън, без да общува с когото и да е... Но този случай не е такъв. Жената си живее и забавлява както й е кеф и за нищо не й пука...

Общи условия

Активация на акаунт