Отговори
# 495
Да Ви кажа с кондензираните млека от опит и много четене по дребно написаните етикети установих,
че някои не са никакво мляко а чиста палмова мазнина - Dutch Lady е такова.

Откъде си сигурна в това? Изследвания в ДВСК ли прави? Или на етикета пише? Не се заяждам, но ми е интересно откъде черпиш информация.

# 496
  • София-Младост
Купих вчера ребра от младо теленце...с какво мога да ги мариновам преди печене?

# 497
Да Ви кажа с кондензираните млека от опит и много четене по дребно написаните етикети установих,

Откъде си сигурна в това? Изследвания в ДВСК ли прави? Или на етикета пише? Не се заяждам, но ми е интересно откъде черпиш информация.

Да, задължително трябва да го пише на етикета.  Peace

# 498
  • София

В поста ми пише от къде съм го разбрала - четене по етикетите с дребните букви.

# 499
  • София
Преди време сварих 2 кутийки кондензирано мляко, за 2,5ч и стана много гъст крем.
Пак взех от същото мляко, но го варих 2ч, защото предния път беше много,много гъсто....... но нищо не стана.....като отворих кутията, то си беше течно. Варих другата кутия още 1,5ч, но уви не се сгъсти и тя..................не знам какво стана този път,че не се сгъсти това мляко.

Сега разполагам с 2 кутии варено кондензирано мляко. Кажете какво да направя от тях?

Би ли споделила марката кондензирано подсладено мляко, което си варила 2 часа и не се е сгъстило?

# 500
  • Пловдив
Млякото беше от Кауфланд, имаше техния знак, но при варенето се отлепиха етикетите и ги хвърлих.
Но предния път пак взимах същото и стана, затова много се учудвам какво е станало  Thinking

# 501
...чиста палмова мазнина - Dutch Lady е такова.

Много ясно, че е такова. Няма по-голяма гнус от растително мляко (какво пък мляко е това) или растителна сметана  Stop

Пепина, всяка фирма, която предлага кондензирани млека, има подсладени и неподсладени. Да не би да си варила неподсладено?  Thinking

# 502
Моля за съвет,детето иска пилешки филенца с корнфлейкс,но не искам да ги пържа,ще станат ли на фурна?Изискват ли някаква предварителна обработка,притеснява ме да не останат сурови.Не искам и да са много сухи,ако може от вътре да са сочни,от вън хрупкави..... Simple Smile

# 503
Стават идеално, аз така ги правих веднъж по една рецепта от книгата на Рийдърс Дайджест. Ако искаш да ти препиша точно рецептата  Simple Smile

# 504
  • София-Младост
Стават идеално, аз така ги правих веднъж по една рецепта от книгата на Рийдърс Дайджест. Ако искаш да ти препиша точно рецептата  Simple Smile
Пиши, пиши...Simple Smile

# 505
Според вас връзва ли се синьо сирене на солени мъфини? Имам останало съвсем малко + нова формичка така или иначе  Laughing а с какво още мога да го вържа? ...  Confused

# 506
# 507
550гр пилешки гърди
2 с.л. брашно
200гр галета
2 яйца
1 ск. счукан чесън
1 с.л. червен пипер
6 с.л. горчица
черен пипер

Нарязват се гърдичките по дължина на тънки ивици. Сипва се брашното в голям плик, заедно със солта и пипера, слагат се вътре ивиците и се раздрусва и тръска добре, докато се овалят хубаво.
Разбиваме яйцата в дълбок съд.
Галетата, чесъна, червеният пипер и горчицата разбъркваме добре в отделен съд.
Изваждаме ивиците една по една, като ги изтръскваме от излишното брашно и потапяме първо я яйцата, след това в сместа с галетата, като покриваме равномерно. Нареждаме хапките в голяма тава с незалепващо покритие, или покрита с оризова хартия. Охлаждаме в хладилника около половин час. Печем в предварително загрята на 200° фурна около 30-40мин или докато станат златистокафяви и хрупкави.

Към тях има и горчиен сос за топене, но не е задължителен. АКо го искате, ще го напиша и него  Simple Smile

Меичка, супер е синьо сиренце за солен кекс (мъфини)  Peace

Последна редакция: вт, 05 юни 2012, 18:01 от Блонди

# 508
Блонди,благодаря много за отговора,ей сега запретвам ръкави и ги почвам  bouquet.Колкото до сосчето,няма да се разсърдя ако ми напишеш рецептата Hug

# 509
Имам добро количество несполучливи леко недопечени курабии,които никой не иска да яде.Ако ги натроша и залея с крем дали ще стане нещо ядливо или направо да ги хвърлям?

Общи условия

Активация на акаунт