Отговори
# 75
Реших да направя медена погача. Обаче след като втаса не съм прочела рецептата правилно и я намазах преди печене с мед и яйце. По рецепта е да я намажа с яйце разбито с вода и след печене да сложа мед. Има ли някъв проблем според вас, че я оставих така? След като я опека да я мажа ли пак с мед?

# 76
Ще пека по-голямо количество пилешки бутчета и ви моля за рецепта за марината и начин на печене, така че хем да са добре изпечени (със златиста коричка ) и да не са пък сухи , хем да вкусни. Че напоследък имам доста големи резерви за пилешкото и отдавна не съм пекла.

# 77
Ще пека по-голямо количество пилешки бутчета и ви моля за рецепта за марината и начин на печене, така че хем да са добре изпечени (със златиста коричка ) и да не са пък сухи , хем да вкусни. Че напоследък имам доста големи резерви за пилешкото и отдавна не съм пекла.
Аз установих ,че най -сочни и с хрупкава коричка стават в иенската тенджера.Натривам ги с подправки/ каквито обичаме- пикнтина, вегета..../,сипвам два пръста вода, слагам бутчетата/ пилето разрязано на две/ и пека. Преди слагах и масло, но вече не , пилетата са достатъчно мазни.
Става невероятни. Жалко ,че ми е малка тенджерата и не побира по- голямо количество. Тази вечер  ще пека пиле  така.Ако тавата е открита ми остава сухо, хем поливам от време на време със соса      / водата/.

Последна редакция: вт, 22 май 2012, 19:23 от Тя

# 78
  • София
Много добра марината за пилешко е комбинацията от лимонов сок, соев сос, мед и зехтин.

# 79
Ще пека по-голямо количество пилешки бутчета и ви моля за рецепта за марината и начин на печене, така че хем да са добре изпечени (със златиста коричка ) и да не са пък сухи , хем да вкусни.

Това ми е марината за печена патица:

2 с.л. вегета
1 с.л. оцет
1 к.л. олио
1 царевично нишесте
1 гл. лук 
2 ск чесън
3 с.л. соев сос
3 с.л. мед
1 с.л. червен пипер

# 80
  • Пловдив
Остана ми доста млечно-майонезен сос от снощните варени яйца. Какво мога да направя с него за основно тази вечер?

# 81
Момичета, ако сложа мъфини във фризера дали ще си променят вкуса нещо? Ще правя за един рожден ден, с украса, та ми се ще да спестя време като ги приготвя предварително. Аз хляб редовно си слагам във фризера и като го изкарам е все едно току що опечен, ама де да знам за мъфините...

# 82
  • софия
Аз ги правя с бира в пликовете за печене. Намазвам бутчетата с подправки по избор, слагам ги в плика, добавям масло и бира (макс. 1/2 ч.чаша), затварям, надупчвам с игла и пека на около 200 градуса. Когато видя, че месото се отделя от кокала късам плика и изсипвам бутчетата в тавата да се запекат като обръщам няколко пъти. Можеш да пуснеш и грил функция, ако имаш. Стават сочни със запечена, хрупкава кожичка. Peace

# 83
Остана ми доста млечно-майонезен сос от снощните варени яйца. Какво мога да направя с него за основно тази вечер?

зеленчукови кюфтета - картофени, спаначени, какви да е
панирани пилешки хапки
картофено руло, или някаква такава тарта

# 84
  • Пловдив
Благодаря пепчо. Може би ще направя нещо картофено и ще го предложа отново като сос.

# 85
  • Варна
Момичета помагайте. Praynig
Търся изпитана рецепта за чийзкейк, но искам да е  с печене. Embarassed
Имам спомен,че е показван шоколадов , но не помня кой.

# 86
  • Пловдив
Момичета помагайте. Praynig
Търся изпитана рецепта за чийзкейк, но искам да е  с печене. Embarassed
Имам спомен,че е показван шоколадов , но не помня кой.

Миналата седмица правих отзи чийзкейк на Йоли с ягоди, невероятно вкусен и свеж:
http://yoli-www.blogspot.com/2010/04/blog-post_19.html

# 87
  • Варна
Благодаря много.
И аз го открих и май точно него ще направя. Peace

# 88
Момичета, ако сложа мъфини във фризера дали ще си променят вкуса нещо? Ще правя за един рожден ден, с украса, та ми се ще да спестя време като ги приготвя предварително. Аз хляб редовно си слагам във фризера и като го изкарам е все едно току що опечен, ама де да знам за мъфините...

И на мен така ми бяха казали за хляба от фризера, но никога не ми стои като току-що опечен, доста си е гадничък и променен и не слагам вече.
Аз не бих замразила мъфини и то за повод, съмнявам се да са особено добри  Rolling Eyes Направи си ги предния ден и после в кутия, мисля, че е по-добър вариант  Simple Smile

# 89
  • Пловдив
Благодаря много.
И аз го открих и май точно него ще направя. Peace

Няма да сбъркаш. Прави се много бързо. В интересен на истината на следващия ден беше по-вкусен. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт