Отговори
# 390
ентрекод  newsm78 да е? Пусни го в гугъл, че се вдигам и виж какво е, някъде имаше обяснено.

Последна редакция: пт, 01 юни 2012, 23:20 от пеп-4o

# 391
Да, с "а" е. Намирам само приготвени меса и така съвсем не ми е ясно, откъде са взети.
Няма смисъл да ви занимавам повече, момичета.Ще се разходя до някоя месарница и ще попитам.Благодаря все пак!  bouquet

# 392
Такива схеми намерих.Става въпрос за някакви крехки меса, които се намират под "капаче".Може да е бонфиле и контрафиле.Ще ме извините, ако не са там, ама идея си нямам от меса.
под капачката- коляното не се ли намира джолана

# 393
От тия меса аз не знам къде се намирам Joy и още нямам решение на проблема.Чакам снимка от месарски магазин и се надявам да разгадая какво що.

# 394
Колко грама е една чаша масло?

# 395
  • Варна
Каква чаша? Маслото меко или разтопено да е?

# 396
  • Русе/София
идея как да приготвя телешки гърди?

# 397

А, де? Grinning
В рецептата пише:
1 1/4 ч.ч.масло
Съдейки по начина на приготвяне маслото трябва да е със стайна температура, но идея си нямам как се мери.

# 398
  • Варна
Ако е на стайна Т, половин пакетче от 125г масло ще запълни 1/4 ч. чаша.

# 399
  • София

А, де? Grinning
В рецептата пише:
1 1/4 ч.ч.масло
Съдейки по начина на приготвяне маслото трябва да е със стайна температура, но идея си нямам как се мери.

Сигурно и другите продукти от рецептата са ти дадени в чаши, така че няма значение грамажа.
Просто ползвай един размер чаша за всички продукти и действай.
То от чаша да чаша има огромна разлика в обема - милилитрите.

# 400
Извинявам се, че продължавам да досаждам с моето масло в чаша, но за първи път срещам такава мярка специално за масло.
alpha_beta, това за чашата ми е ясно, но другите продукти са насипни или течни и лесно запълват чашата. Grinning
Маслото на кубчета ли да го режа? Как да го натъпча в чашата?
antonia, струва ми се невъзможно 125 гр. да запълват 1/4 чаша, защото по рецептата трябва да използвам 650 гр. масло, което ми се струва ужасно много.

# 401
  • Варна
The Black Tulip, я дай цялата рецепта да разнищим тука. Grinning

# 402
Това е рецептата. Накрая ще импровизирам и ще взема да го измеря това масло. hahaha

Овесени бисквитки

1 1/4 ч.ч.масло
3/4 ч.ч.кафява захар
1/2 ч.ч.захар
1 яйце
1ч.л.течна ванилия
1 1/2 ч.ч.брашно
1 ч.л.сода
1 ч.л.канела
1/4 ч.л.индийско орехче
3ч.ч.овесени ядки
Загряваме фурната на 200 градуса.
Разбиваме маслото със захарта(кафявата и бялата),добавяме яйцето и ванилията.В отделна купа смесваме брашното,содата,канелата и индийското орехче и след това добавяме към захарната смес.Разбъркваме и добавяме овесените ядки.Към готовата смес можем да добавим парченца шоколад,различни ядки ,парченца сухи плодове,бонбони м&м или стафиди. 
Взимаме със супена лъжица от сместа и слагаме в намаслена тавичка или застлана с пекарска хартия като леко оформяме топчета.Печем около 10 минути.

# 403
  • Варна
Имаш 1 и 1/4 ч.ч. масло - приблизително 200г . Рецептата търпи леки отклонения в грамажите така че си я прави смело без да се вглеждаш толкова много.

# 404
antonia, хиляда хиляди благодарности!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт