Отговори
# 420
  • София
Има много различни начини за консервиране: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:kVzwmG2-OFU … ct=clnk&gl=bg

# 421
  • UK/София

Днес или утре ще правя торта за р.ден на сина ми и се чудя между Династия и Магнетен на Йоли. ooooh!Все си мисля, че Магнетена го правих преди две години по същия повод.Май бях сложила черен шоколад (който ненавиждам) и за това не ми хареса, но пък другите я харесаха.За Динстията съм чела за много несполучливи опити.Някой правил ли е и двете за да даде съвет?
 Какво е това течно масло?И някой може ли да ми каже колко е голяма тавата за стандартната фурна в БГ, интересува ме за направата на блата.

# 422
  • София
Моля ви за идеи как да уползотворя 200 мл кокосово мляко

Аз наскоро правих ей тая червена леща с кокосово мляко. Даже май от тази тема взех рецептата.
Много добре се получи.  thumbsup

Доста подобна рецепта правих. И точно след нея ми остана половината консерва кокосово мляко  Simple Smile Така че търся други идеи. Дали не е възможно в някакъв сладкиш да се използва?

# 423
На много места съм срещала кокосово мляко с ориз,ако по принцип обичате може и да го пробвате Peace

# 424
Момичета, моля кажете, това, което си мисля става ли Wink
Изчистих купа с черешо-вишни, доста добре узрели са, поръсих ги леко със захар, искам сега да успея да ги запазя до вторник, за да направя нещо като торта и да ги сложа за пълнеж, ще издържат ли само с малкото захар, а ако сложа някакъв алкохол (какъв?), за да може все пак да не е натрапчив алкохолният вкус и малката да хапне  newsm78

# 425
  • София-Младост
Момичета, моля кажете, това, което си мисля става ли Wink
Изчистих купа с черешо-вишни, доста добре узрели са, поръсих ги леко със захар, искам сега да успея да ги запазя до вторник, за да направя нещо като торта и да ги сложа за пълнеж, ще издържат ли само с малкото захар, а ако сложа някакъв алкохол (какъв?), за да може все пак да не е натрапчив алкохолният вкус и малката да хапне  newsm78
Въвфризер/камера ги сложи както са озахарени.

# 426
солена торта?  http://pep-4o.blogspot.com/2010/01/blog-post_3154.html Може с риба, колбаси, пилешко месо, зеленчуци само? 
 Шарено руло http://pep-4o.blogspot.com/2011/08/blog-post_28.html - това пък е много лесно, въпреки дългото писане и доста момичета вече се убедиха.
картофени "сандвичи" http://pep-4o.blogspot.com/2012/03/blog-post_26.html  могат да се приготвят предния ден и само да се запекат?
кошнички с кори за баница http://pep-4o.blogspot.com/2011/10/blog-post_17.html - тук плънката може да бъде всякаква
ето тук са любимите ми предястия, може да погледнеш има и други, хапки с качамак, разни предястия с риба има и терин от полента със спанак и сирене

За рулото с две ръце, макар че отдавна не е актуален въпроса. Наскоро ви питах за насоки, получи се чудесно и точно като предястие за гости сервирах, много го харесахме всички. Толкова много, че на следващия ден още си направих едно по-мини, беше ми останала смес. Heart Eyes Hug

# 427
 Hug Ала-Бала, благодаря, вярно, че и така става, не ми се щеше да ги замръзявам и после размразявам, но май друг начин няма  Confused

И още едно питане от мен....че малко ме е яд на себе си.
Миналия ден купих кисело мляко, уж гледах срок на годност, но нещо съм проспала датите и сега виждам, че е изтекъл на 01.06...вариант 1 да го изхвърля (да го подаря на кучето  Laughing) , а да направя нещо с него става ли? или да не си правя експерименти  newsm78
Мислех си за тесто за пица или нещо подобно, част от което да замразя.

# 428
Отвори го и го виж....то сега не са млека,само сухо мляко има и 10 дни да инат им няма нищо  Rolling Eyes Употреби си го,аз съм го правила много пъти Peace

# 429
  • Sofia
Момичета, някой правил ли е желирано кисело мляко и каква е рецептата?

# 430
И аз бих метнала млякото в тесто без притеснения.

Четох назад за пресните зеленчуци и изкисването им от разни гадинки. Аз постъпвам с тях, също като с плодовете, както някои е посочил - със сол. Вода и сол и ги изкисвам, после пак изплаквам, но то няма нерви и време човек всичко така старателно да третира, макар че и аз маниак, но здраве да е. За оцета не съм пробвала, вземам идеята от вас за борба с нитратите.

# 431
  • София

Смесват се 300 г кисело мляко и 300г заквасена сметана и се разбиват със 100 г пудра захар. 1 пакетче желатин се разтваря в хладка вода. След като стегне се разтопява на водна баня и се добавя внимателно при непрекъснато бъркане към разбитите продукти. Не трябва да са много студени, както и желатинът трябва да се остави малко да изстине преди да се добави. Ароматизира се с есенция по желание (портокал, бадем, ром) и се разсипва в купички. Украсява се с плодове (по желание) и се прибира в хладилника да стегне.

# 432

Само кисело мляко ли? На крем, с  плодове, захар, какао, или само кисело мляко?

# 433
Аз добавям един елементарен блат и малко плодове / ягоди, банани/ и става идеално парфе даже и за гости  Peace

# 434
Пратих мъжа ми да пазарува  Tired............ В списъка ясно бях написала мед, а той ми купил фруктозен сироп с аромат на мед... Вместо авокадо купил манго. Мангото има особен вкус, но ще го пробутам на бебето.
Кажете ми, сестрици, какво да го правя този фруктозен сироп сега? Меда ми трябваше за меденки за един Рожден ден.

Общи условия

Активация на акаунт