Отговори
# 555
  • Бургас
wish,правила съм топка ,но от тези дългите канти сладолед,ако ти е малка може за това да ти е трудно.Ако ти е от големите хващаш лъжицата в почти хоризонтално положение,стържеш по дължина и накрая правиш едно завъртащо движение.Успех!Дано ти се получи,но ако все пак не стане ...,абе я вземи ме покани,аз ще ти покажа на място  Joy Joy Joy

# 556
Сухата мая колко време след отваряне може да се ползва?

# 557
Правили ли сте тиквички печени във фурна на 3 нива? Вече два пъти правя и стават по-скоро, като сварени отколкото печени. Нямаше я хубавата коричка , която прави тиквичките вкусни. А стояха във фурната повече от час на функция топъл въздух, 200 градуса.

# 558
  • София
Дами, бързо ми трябва изпитана рецепта за хляб/солен кекс с маслини, пармезан, чушки и подправки или нещо подобно. В нета има доста рецепти, но нямам време да пробвам, имам право само на един опит, който трябва да бъде перфектен. Ами сега?
Има ли смисъл да обяснвам, че търсачката се е смахнала и ми изплюва всякакви неща, но не и това, което търся.
Мерси предварително!
Това устройва ли те?
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:cSMoy01RAYs … ct=clnk&gl=bg

# 559
  • Варна
Ако е в срок на годност и не е овлажняла няма проблем да я ползваш  Peace.

# 560
Ако е в срок на годност и не е овлажняла няма проблем да я ползваш  Peace.

Мерси!

# 561
Правили ли сте тиквички печени във фурна на 3 нива? Вече два пъти правя и стават по-скоро, като сварени отколкото печени. Нямаше я хубавата коричка , която прави тиквичките вкусни. А стояха във фурната повече от час на функция топъл въздух, 200 градуса.

Ми на фурна така стават. Не ми харесват на мен така. Най-хубави са си пържени.

Трети път правя еклери, трети път ми спихват  Close. А така хубаво се бяха надули  Confused... Май не ги печа достатъчно. Пише в предварително загрята на 200 гр. фурна, около 30 мин... Ми то на тази темп. за това време няма ли да изгорят? Мойте се пекоха около 15 минути, изключих фурната, когато се зачервиха. След няколко минути станаха като мекици. Не ми върви с пустите еклери и това си е. Скоро няма да пробвам пак.

# 562

Трети път правя еклери, трети път ми спихват  Close. А така хубаво се бяха надули  Confused... ......

Marieta, това с тези на Иви ли ти се случи? 200 град е много, аз винаги се съобразявам с моята фурна, на такава температура всичко ми гори. Пека някъде на 170-180 град, време не помня, но бързо стават. А, ако се напълнят с крем със шприц, не се ли издуват? Не съм им голяма майсторка и не ги правя често, но просто не ми се е случвало да спаднат. (Е на това му се века "да дърпаш дявола за опашката! Grinning)
Когато имаш настроение, пробвай с малка доза и на друга температура, все ще ти станат! Peace

# 563
Да, на рецептата, която ти ми даде.  Там така пишеше и следвах инструкциите.
Тя и моята фурна си е шантава, градусите ги гадая, но за питките съм й намерила цаката и ми стават идеални. За еклери не ми се съсипват пак продукти. Иначе са вкусни, но тук-там има някой глетав отвътре. Затова си мисля, че грешката е в печенето.

# 564
.........

Възможно е заради температурата  да не се получават, а иначе за продуктите, те са икономични, според мен, използва се олио, не краве масло, яйцата са 3-4 ( и с 3, и с 4 съм ги правила), не 5. Изчакай да ти мине и пробвай половин доза, а крем всякакъв може да използваш, и от готовите пудинги, просто да ти се получат еклерите. Еклероправенето го имах за много сложна работа и затова не се и захващах, но пък те взеха та ми се получиха, без да имам кой знае какъв опит, ще ти станат и на тебе, няма начин. Всъщност съм правила два пъти еклери по рецепта на Маргарита Хранова и тези на Иви може би 4-5 пъти. Peace

# 565

Ми на фурна така стават. Не ми харесват на мен така. Най-хубави са си пържени.

Така стават, да, мекички са и като разкашкани. Ама, на мен ми харесват, вкусни са и не са пропити с мазнина отвсякъде  Crazy Една коричка не ги прави вкусни или не, просто консистенцията върху езика е друга  Simple Smile

# 566

ябълка, погледни тези рецепти, може би ще ти свършат работа:

ФИЛИЙКИ ОТ ТИКВИЧКИ С ХРУПКАВА КОРИЧКА

ЧИПС ОТ ТИКВИЧКИ

# 567
  • Ямбол
имам печени неизядени кюфтета,идейка да спретна нещо с тях.
Не знам на гювече  да им чукна яйце отгоре ли,нещо в доматен сос ли..

# 568
Тя и моята фурна си е шантава, градусите ги гадая, но за питките съм й намерила цаката и ми стават идеални. За еклери не ми се съсипват пак продукти. Иначе са вкусни, но тук-там има някой глетав отвътре. Затова си мисля, че грешката е в печенето.
След като са опечени до готовност оставяш да изстинат на леко отворена фурна , и чак като са охладени вадиш.
Првих еклери точно по елементарна рецепта с 4 яйца и олио  Peace, и пекох на същата фурно която пека мъфини и хляб  Peace

# 569
имам печени неизядени кюфтета,идейка да спретна нещо с тях.
Не знам на гювече  да им чукна яйце отгоре ли,нещо в доматен сос ли..

С доматен или бял сос  Simple Smile

Кюфтенца с доматен сос

Общи условия

Активация на акаунт