Отговори
# 570
Благодаря на всички! Рецептата е намерена!

# 571
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Имам едно голямо парче сом - от горната част след главата, което искам да го пека цяло, без да го режа на порции. Мисля си за плънка, но сом не съм пълнила. Шаран пълня с лук, орехи и домати, ама за сом се чудя с каква плънка ще върви. Иначе ще го мариновам първо. В нета няма идеи за пълнен сом (или аз не намирам). Има ли някой изпитана рецепта, нещо, което е пробвал и се комбинира с месото на сома.

# 572
Имам едно голямо парче сом - от горната част след главата, което искам да го пека цяло, без да го режа на порции. Мисля си за плънка, но сом не съм пълнила. Шаран пълня с лук, орехи и домати, ама за сом се чудя с каква плънка ще върви. Иначе ще го мариновам първо. В нета няма идеи за пълнен сом (или аз не намирам). Има ли някой изпитана рецепта, нещо, което е пробвал и се комбинира с месото на сома.
Сом само пържа,че иначе ми мирише на тиня......... Иначе бих препоръчала да се направи плакия.....с лук,морков,настъргани домати(дафинов лист,черен пипер и чесън).......Виж в подписа ми за шаран(скумрия ) плакия...... Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 573
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Аз пържих от сома (това беше голямо добиче), ама се усеща тинята наистина. Затова ще го мариновам. Но не мога да го транжирам парчето след главата, хрущяла му е за трион и затуй искам да го правя на фурна.
Мерси, Мастърче. Ще комбинирам от идеите, които ми дадохте тук - със зеленчуци, Бонго предложи и кисели краставички - ще стане интересно.  Hug

# 574
Бърз въпрос, моля за бърз отговор  Praynig
Прясното ми мляко, срокът му е до утре. Бор Чвор 3 %. Днес сутринта си сипах една чаша, леееееееко накиселяваше, но си я изпих без проблем. Не ми се ще да хвърлям почти цял литър, дали ще ми стане нещо, ако си го направя на домашен крем?  Mr. Green Ако да, отива в боклука.  Stop

# 575
Бърз въпрос, моля за бърз отговор  Praynig
Прясното ми мляко, срокът му е до утре. Бор Чвор 3 %.................

На крем, на палачинки, сладкиш...........не се сещам друго в момента, а дори да му мине срока и да се пресече, става за теста. Peace

# 576
Благодаря ти лабрекс! Запретвам ръкави Simple Smile

Скрит текст:
Докато разбера какъв е тоя тест, дето говориш за него...   ooooh! Laughing

# 577
Бърз въпрос, моля за бърз отговор  Praynig
Прясното ми мляко, срокът му е до утре. Бор Чвор 3 %. Днес сутринта си сипах една чаша, леееееееко накиселяваше, но си я изпих без проблем. Не ми се ще да хвърлям почти цял литър, дали ще ми стане нещо, ако си го направя на домашен крем?  Mr. Green Ако да, отива в боклука.  Stop
чудна работа да се развали купешко мляко. тия явно са объркали рецептата  Joy
пии и яж смело. ако се случи нещо - аз съм отговорен   bouquet

# 578
Мерси, Мастърче. Ще комбинирам от идеите, които ми дадохте тук - със зеленчуци, Бонго предложи и кисели краставички - ще стане интересно.  Hug
бат`бонго каза и грахче + дом.сос  Joy

# 579
Сом само пържа,че иначе ми мирише на тиня.........
то ако не мирише на тиня каква риба е ? сложи му ванилия - може и да си промени вкуса  Laughing
аз предпочитам рибата да си мирише на риба,тиня , агнешкото на агне , сладкиша на ванилия. е това е.   ... и ракията на ракия  Joy

# 580
  • Велико Търново
Здравейте! Имам три жълтъка от вчера. Мога ли да ги сготвя утре, дали ще са се развалили? newsm78

# 581
Няма да са се развалили. Проблема е в бактериите и салмонелата по-скоро.

# 582
Благодаря ти лабрекс! Запретвам ръкави Simple Smile

Скрит текст:
Докато разбера какъв е тоя тест, дето говориш за него...   ooooh! Laughing

Pure Adoration , Joy

Скрит текст:
И аз докато схвана за какъв тест съм говорила....... Grinning, за тестА имах предвид, ама не се сетих да сложа ударение, т.е. пресеченото мляко става за месене.

dannyny,  нали са в хладилника, нищо им няма. Казвали са ми, че се слага лъжичка олио отгоре, да не хваща коричка  жълтъка, но не съм го пробвала. Peace

# 583
  • Велико Търново
celika, labrex, благодаря - утре ще ги изразходя  Simple Smile

labrex, мислех по този начин да ги съхраня като, че ли съм чувала нещо, но не сложих олио, а стреч фолио - ще ги видя утре.

# 584
Купих риба облез(уклей). Моят мъж я обожава пържена и ще му я направя така, но за себе си ми се иска да е по-диетична. Някой от вас знае ли тази риба дали е подходяша за скара или фурна?

Общи условия

Активация на акаунт