Отговори
# 585
тази рибка е дребна и само (пре)пържена става.

# 586
  • България
имам заек и се чудя как най-бързо да го наготвя
идеи

# 587
Заек бързо не се готви. Виж ако искаш мързеливата, бухай го в гювеча с картофи, зеленчуци и подправки и го забрави за 1 1/2 - 2 часа.

# 588
Правили ли сте тиквички печени във фурна на 3 нива? Вече два пъти правя и стават по-скоро, като сварени отколкото печени. Нямаше я хубавата коричка , която прави тиквичките вкусни. А стояха във фурната повече от час на функция топъл въздух, 200 градуса.

ябълка, погледни тези рецепти, може би ще ти свършат работа:

ФИЛИЙКИ ОТ ТИКВИЧКИ С ХРУПКАВА КОРИЧКА

ЧИПС ОТ ТИКВИЧКИ
Много хубави рецепти, благодаря.
Обаче, кое е последното ниво на фурната, най-горе или най-долу? и др. Има ли начин да печем на 2 нива и пак да се образува хрупкава коричка?

# 589
  • България
Заек бързо не се готви. Виж ако искаш мързеливата, бухай го в гювеча с картофи, зеленчуци и подправки и го забрави за 1 1/2 - 2 часа.
Simple Smile благодаря
искам нещо по-различно от дежурния лук
ще опитам с картофки пресни

# 590
]
Обаче, кое е последното ниво на фурната, най-горе или най-долу? и др. Има ли начин да печем на 2 нива и пак да се образува хрупкава коричка?

ябълка, моята печка е по-стара, на практика има три нива - последно - най-долу, на 10-ина см по-нагоре ми е второто и някъде по средата на фурната третото. Пека обикновено на долното (пити, кексове, сладкиши) или на  следващото (сладки, тиквения чипс), а третото използвам за печене на принцеси, като включвам лъчистото само отгоре, но това е за моята печка.

# 591
искам нещо по-различно от дежурния лук
ще опитам с картофки пресни

rositoooo, погледни и рецептите на Лео Пилешка фантазия, в първия пост има линк към пилешка фантазия 2. Преди доста време вкъщи бяхме на "заешки фантазии" по тези рецепти, само използвах заешко, защото имаше у нас, разкошни стават. Heart Eyes  bouquet

# 592
  • България
labrex благодаря

# 593
Благодаря на всички, за отговорите относно млякото. Веднага го направих на крем ( използвах останали жълтъци в хладилника, ако става въпрос - нищо им няма да седят там  Peace ), и сега си го хапвам студен. И по-хубав е ставал, ама поне няма да изхвърлям нищо.

Скрит текст:
И аз докато схвана за какъв тест съм говорила....... Grinning, за тестА имах предвид, ама не се сетих да сложа ударение, т.е. пресеченото мляко става за месене.

Скрит текст:
Е усетих се аз, като го прочетох няколко пъти.   Sunglasses

# 594
  • Пловдив
имам заек и се чудя как най-бързо да го наготвя
идеи

Копирам тази рецепта от една тема за заешко, потвърждавам, че става невероятно вкусно:

lulumba: Преди години ядохме заек на гости на един ловджия и оттогава тази рецепта ни е любима. В тенджера се слага заекът на парчета, сипва се половин бутилка олио (той направи яденето с цяла, аз съм го правила и с цяла, и с половинка), една бутилка червено сухо вино, сол, черен пипер. И се задушава, докато остане на мазнинка. Просто няма такова вкусно нещо. Месото се топи направо в устата.  Peace Ако някой реши да прави рецептата, да не се плаши от големите количества олио и вино - изчислени са доста точно. И не става мазно. В никакъв случай не се добавят никакви зеленчуци, променят вкуса. Не се добавя и дафинов лист. После може да се сервира с картофено пюре или каквото ви харесва.

# 595
  • Пловдив
Сещам се и за друга идея за заешкото, правя често и така: Ако ти е цял заека го шпиковай, овкуси както го обичате, налей пръст и половина вода, сложи и масло и печи под фолио 1,5. Отвори, добави картофите и печи до готовност на картофите. Може да махнеш по-рано фолиото, за да се запече месото. Става много хубаво, а картофите разкош, защото поемат от сока на месото и от маслото.

# 596
# 597
Блонди,благодаря Hug,и филенцата и сосчето вече са мираж Laughing

# 598
Замесих тесто за бухти, кис.мляко, сода за хляб, бакпулвер, сирене, много малко кашкавал, яйце, брашно- уж малко замесих, но дребните не хапват кой знае колко, затова оставих половината тесто. Дали ще стане вкусно, ако  нарежа на ленти и да опека като гризини  Thinking, няма грам масло вътре, как мислите?

# 599
Вьв фризера имам 30-40 белтька останали от сладките и тортите за бала на сина ми/разделени са по 6 и по 8 в бурканчета/.Какво да приготвя с тях?Целувки ядохме,забравените сладки не ми харесват,торта Гараш не ми се прави в това топло време...Дали става да направя палачинки с повече белтьци и 1-2 цели яйца?

Общи условия

Активация на акаунт