Как се обезоръжава любовница?

• 95 648
  • 1 013
  •   1
Отговори
# 180
Детето има точно толкова право да се намеси, колкото родителя да кръшка. Значи единият понеже бил родител може да разиграва семейството си, а детето защо било дете да си мълчи.
Подобни любовни отношения в никакъв случай не касаят само любовниците, така че е твърде претенциозно да се очаква, че никой не трябвало да се меси.
Съгласна съм с теб.  Говоря от личен опит на разведени родители.  Не са си изневерявали, но след раздялата си намериха други.
Никой не може да прецени  какво е в главата на едно дете.  Проблема е, че никой не им щеди чувствата.  Детето би трябвало да бъде на ясно с всичко и да му се обясни ситуацията.  Би трябвало също да се зачете мнението му.  Много остават подобни белези в съзнанието на човек. 

Мисля,че не трябва да се меси не защото е дете,а защото отношенията дете-родител са едни,а любовните съвсем други и не касаят децата.Понякога,макар и рядко (при твърде ранен брак,или други причини) се случва единия от семейството да открие,че иска да продължи живота си с друг човек.И заради децата не трябва да го прави ли?Те децата ще пораснат,ще напуснат семейството и тогава за кого е била направена тази жертва?Не разбирам защо трябва да се вменява на децата,че предателството е спрямо тях.Не е.Предателство е към съпругата/съпруга.
Когато говорим за обикновени кръшкачи без сериозни намерения към любовниците,пак съм на мнение,че не е работа на децата да се месят.
  Те децата и без това ще си отлетят, но може никога повече да не се върнат заради подобни изяви.  Не може едно дете да бъде пренебрегнато в семейството, защото всичко това ефектира цялото семейство.

# 181
Биби-джиби, в голям процент от случаите, децата изобщо не разбират за извънбрачни връзки, забежки и др. подобни. А едва ли се "измъчват" и терзаят какво ли правят родителите им.
Или вероятно при всяка изневяра я на мама, я на тати, трябва да се сяда на масата и да се обсъжда с детето? то каква роля ще играе в това, трябва да му се иска позволение, да се въведе в ситуацията, или какво точно?
И на колко години да се случва? 5-6-10-15г?

# 182
MIK, това че едни такива отношения касаят цялото семейство, не означава че едно дете трябва да се бърка в тях.
Разбирам да е пълнолетно и да е видяло нещо от живота и да има представа от взаимоотношения между възрастни....но на цитираната възраст 12-13г. е най-малкото неподходящо.

Мирама, твоето дете/деца нямат ли собствено мнение или и да имат ще го чуеш едва като станат на подходящата според теб възраст? Това, че е дете не означава, че не може да разсъждава от неговата си гледна точка.

# 183
MIK, тук говорим за конкретна и специфична ситуация.
За която едно дете трудно би разбрало, че се случва. Освен ако родителите не бият тъпана за това.
Това не касае мнението на детето по принцип.

# 184
Не ми е ясно как дете ще дава мнение за връзката между родителите си, пък и да се зачете.
Какво е в главата на едно дете е ясно, но това какво променя от ситуацията на практика?

# 185
Въобще не е нужно детето да е пренебрегвано.Това,че майката,или бащата е бренебрегнат изобщо не значи че и детето е пренебрегнато.И точно ако го щадят няма да го намесват в конфликта помежду им,а не да правят сеири и панаири с участието на детето в главната роля.

# 186
В конкретната ситуация детето може да е рабрало от къде ли не, без родителите да бият тъпана.

# 187
В конкретната ситуация детето може да е рабрало от къде ли не, без родителите да бият тъпана.
И ?

# 188
  • София
такива истории винаги се размирисват.

# 189
Как разбират децата?По най-малоумния начин понякога.Моя приятелка имаше любовник.Когато мъжът и разбрал (същият този,който правеше секс с нея веднъж на 3 месеца) извикал децата и им казал "Майка ви си има любовник!",в резултат на което и двете деца дълго бяха в конфликт с майка си и я обвиняваха,но никое от тях не се запита ЗАЩО майка им е стигнала до там.

# 190
В повечето случаи след скандал между родителите си.
Иначе както и другите.
Случаите в които им се съобщава директно, за да преценят какъв родител имат и колко се интересува за тях, както и тези в които децата се използват за прикритие / няма да казваш на мама или тати/, според мен са по-рядко.

# 191

Аха, и къде е това "от къде ли не"? Интересно ми е просто.
Детето рови по телефони, рови по компютри, рови в бельото, преглежда ризите на бащата за следи?
Как става номера?

Мидичка, тук става въпрос за това, че явно детето е разбрало само, без майката да е разбрала преди това и да го е уведомила.

# 192
Децата са ревниви не по- малко от майка/ баща и след определена възраст забелязват доста неща. Понякога "стрелят" на посоки.

# 193
  • Бургас
Аз също разбрах,че момиченцето е знаело,а майката не.
Знам,че възрастни хора не реагират адекватно и както се очаква като възрастни при такъв шамар,камо ли дете.Изведнъж сякаш пропадаш,губиш чувство за правилно и неправилно.Много е трудно голям човек да запази самообладание.Никъде не прочетох,че майката е иззползвала детето.
Единственото хубаво нещо,че всичко е свършило добре.
Така че детето няма от какво да го е срам.Да го е срам този,който не си е държал гащите вдигнати.

# 194
  • София
Дъщеря му ме е видяла да слизам от колата на баща й, което само по себе си нищо не означава. Оттук насетне той самият твърдеше, че не знае как тя е събрала 2 и 2, как е разбрала коя съм, къде работя и т.н. Най-вероятно е ровила в телефона му, наистина нямам представа. Той твърдеше, че също не знае. По неговите думи жена му дори не е подозирала и не е била осведомена от дъщеря си. Според него, детето го е изнудвало за какво ли не, за да не разкаже на майка си. Пак повтарям аз не знам дали това е била истината, той ми представи нещата по този начин.

Общи условия

Активация на акаунт