Набор 93-и вече изкласи- 3

• 50 100
  • 744
  •   1
Отговори
# 15

Иренче, темата е "От здравия разум до поетическото безумие" в романа "Под игото" на Иван Вазов. [/b][/color]
[/quote]

Мислех да не би при официалната формулировка да има и още нещо, напр. в глава.... или нещо подобно. Така написано, означава според мен, че трябва да надхвърлят дадения откъс от текста и да "шарят" по целия роман.
Моля, някой специалист да си каже мнението.

А за резултатите не вярвам да просрочат посочената от тях дата - 11 юни.

# 16
Поне темата можеха да напишат в сайта, както бяха обещали - в 12 ч. Аз набързо говорих с дъщерята как й се е видяла, но пропуснах да я питам как точно е била формулирана.
41. Прочетете откъса от романа „Под игото” на Иван Вазов и в свитъка за свободните отговори напишете аргументативен текст в обем до 4 страници на тема „От здравия разум до поетическото безумие“. Преди текста отбележете жанра му – интерпретативно съчинение или есе.

# 17
  • Пловдив
Със сигурност има нещо цитирано от романа - мернах някъде откъса, ама хич не помня къде. Стори ми се, че е от частта, когато се потуваша бунта

# 18
Е, значи не е целият роман все пак. Откъсът го има в старата тема, мисля.

# 19
  • Пловдив
Може и в предната тема да съм го видяла - не помня. Като си отворих сега романа, откъсът е от "Пробуждане" - първа глава от трета част, май за половината глава само става въпрос

# 20
Сега се зачудих - има ли тази година утвърдена схема за преизчисляване на точките в оценки или ще ги натамъняват според показаните резултати? Това нагаждане всъщност обезсмисля матурите и външното оценяване, но не вярвам да са го променили.

# 21
Някъде четох, че скалата ще се определя след оценяването на работите.
Нищо ново под слънцето.

# 22
  • България
и моята дъщеря не е доволна от темата
теста  е направила без проблем..........да видим резултата
да са живи и здрави децата ни и дано имат късмет да живеят по-спокоен живот от нас

# 23
Моята дъщеря се оплака, че времето не й е достигнало и се наложило да претупа темата, за да има поне завършен вид. Вкисната е, не я закачам за подробности засега.  Confused

# 24
  • София
ma cherie, аз много повече се плаша от "всичко беше лесно", а после като започнат да се сравняват отговорите...  ooooh! Но пък каквото са направили - направили. Нищо не може да се промени. Ще чакаме да видим резултатите на 11-ти.

# 25
Аз искам да попитам майките на децата ,които ще кандидатстват в чужбина /по точно в германия/ не ви ли притеснява датата 11.06 да излязат резултатите.При условие ,че миналата година излязоха на 02.06 и дадоха дипломите след 20.06 то тази година значи ли ,че ще дадат дипломите  на 30.06.Ако е така нашите деца ,които ще кандидатстват в Германия по никакъв начин няма да успеят да се вместят до 13.07.

# 26
  • Пловдив
Миналата година матурите бяха май с няколко дни по-рано, не съм много сигурна за датите, но въпреки това май сега се дава повече време за проверка

# 27
  • София
Аз искам да попитам майките на децата ,които ще кандидатстват в чужбина /по точно в германия/ не ви ли притеснява датата 11.06 да излязат резултатите.При условие ,че миналата година излязоха на 02.06 и дадоха дипломите след 20.06 то тази година значи ли ,че ще дадат дипломите  на 30.06.Ако е така нашите деца ,които ще кандидатстват в Германия по никакъв начин няма да успеят да се вместят до 13.07.

Този път не се вълнувам много, защото госпожицата е решила да учи във Виена, но преди 4 години имахме този проблем. Дори беше по-страшно положението, защото матурите им бяха през юни, резултатите - след 24-25 юни, дипломите още по-късно. Вместихме се. Въпрос на организация е. Спомням си, че аз висях по опашките, за да пазя ред, докато тя обикаляше на други места.  Laughing

# 28
  • Пловдив
В сайта на МОМН би трябвало да има качена матурата, но при мен не иска да се отвори. Някой вече видя ли я?

# 29
Качили са я. Сега ще я разгледам и ще ви кажа моето мнение за теста
http://www.minedu.government.bg/top_menu/general/dzi/dzi2012/2012_bel-21_mai.pdf

Общи условия

Активация на акаунт