Отговори
# 615
  • София
може точно заради твоето автоимнунно заболяване да ти ги е изписал! Щом ти ги е дал, пий си ги... тук в темата има още мами, които ги пият не си единствена!

Охх, няма как да не го мисля, трябва от сега да свиквам с мисълта и да знам какво искам  Wink Искам да съм подготвена... но не ми се струва редно за епидуралната упойка по време на нормално раждане да я спират посредата на всичко... не е ли редно да е от началото до края!?

RikaRurika  -аз съм с доста нисък праг на болка, на хидротубацията си припаднах от болка... та затова обмислям упойка, а бръсненето не става ли преди да почнеш да раждаш!?!? А ако си се "оправил" сигурно не се налага да те бръснат! Аз не ходя на кола маска, но всяка седмица с дипелатоар се "почиствам", след време когато ми е трудно ще му мисля с огледало или нещо такова...
Но всичко се случва, ако последните месеци трябва да се лежи, надали ще е удобно да правиш и да се кривиш да си почистваш бикини линията всеки ден... срам не срам ще ме бръснат там!

# 616
Момичета вие какво мислите за 4д ехографа? Аз разбрах , че и двамата лекари , при които ще ходя дори и този на частно нямал такъв вид ехограф . Мисля да си направя един преглед и с него някъде, разбрах , че освен , че е интересно за родителите се виждали и аномалии в ранна бременност.

# 617
Niq_23, аз пия  Инофолик прахчета от няколко месеца до сега. А от края на 9-та седмица ми изписаха и Пренатал витамини. Пия дуфастон, слагам и утрогестан,спрях естрофема и медрола. Но това е поддържаща терапия след успешно инвитро.

# 618
  • София
Elizabett - много е яко сигурно, аз не съм го изпитала още, но в хода на прегледа ги помоли да пуснат този режим и да го видите бебето и така, но смятам че ще е интересно чак в 12-13-та седмица когато бебето е оформено добре Simple Smile

# 619
 val_74 , аз също пия дуфастон в комбинация с но-шпа , прегнакеър плюс , както и еутирокса  Laughing
Много хапчета , отделно и селен  Crazy
Абе викам да не би само аз да пия витамини от първия месец на бременността  Laughing

# 620
може точно заради твоето автоимнунно заболяване да ти ги е изписал! Щом ти ги е дал, пий си ги... тук в темата има още мами, които ги пият не си единствена!

Охх, няма как да не го мисля, трябва от сега да свиквам с мисълта и да знам какво искам  Wink Искам да съм подготвена... но не ми се струва редно за епидуралната упойка по време на нормално раждане да я спират посредата на всичко... не е ли редно да е от началото до края!?

RikaRurika  -аз съм с доста нисък праг на болка, на хидротубацията си припаднах от болка... та затова обмислям упойка, а бръсненето не става ли преди да почнеш да раждаш!?!? А ако си се "оправил" сигурно не се налага да те бръснат! Аз не ходя на кола маска, но всяка седмица с дипелатоар се "почиствам", след време когато ми е трудно ще му мисля с огледало или нещо такова...
Но всичко се случва, ако последните месеци трябва да се лежи, надали ще е удобно да правиш и да се кривиш да си почистваш бикини линията всеки ден... срам не срам ще ме бръснат там!

упойката я спират при напъните ,за да можеш да усещаш и да се напъваш -инак как ще напъваш
някои имат разкритие без да имат контракции , а пък други имат контракции без разкритие и може би за това при всяка жена действат по различен начин с упойките и с всичко останало

аз отидох с разкритие 7 и направо ме метнаха да раждам  Mr. Green включиха ми тонове,системи ,ала бала-докато им диктувах данните ми , после набързо ме избръснаха/ защото имах огромен корем и не се достигах сама да свърша тая работа,а ми беше тъпо да накарам мъжо да ме бръсне  Embarassed/ и след това с едно шише ме нахакака с йод/за дезинфекция/ при което щах да припадна от болка  #Cussing out  след като родих бебо и плацента - докторката ме пита искам ли упойка ,докато ме шие - а аз гордо и смело и викам-неее,каква упойка бе ,аз родих и нищо ми нямаше та сега ли ще искам упойка ..... Mr. Green  и тук сгреших ,защото да те шият на живо и да усещаш как конеца ти преминава през кожата ...... Close  това си беше болка наистина,но за капак накрая пак десерт от нахакване обилно с йод ....... тотален шок е това чудо на медицината....  Mr. Green Mr. Green

за следващия път ще знам и ще си искам упойка за шевовете и няма да с прзвя на герой

# 621
Niq_23,аз съм против химията,ама щом трябва слушаме и пием:) Жалко,че се пълнее излишно от тях, а и в комбинация с лежането, мн зле ми се отразява вече. Надявам се като се оформи окончателно плацентата, да ги спрем вече. При теб докога ще пиете? Има ли странични ефекти от тях?

# 622
  • София
RikaRurika - малеее аз си мисля как да няма и минутка без упойка, ти си искала на живо да те шият!!!!!!! УЖАС, направо ме заболя... ами ако имам упойка докато напъвам, просто ще ми кажат кога да напъвам и така... мисля че има и такива случаи.. ?
А кога се оформя плаценатата? В 11-та седмица и 5 дни нямах още...

# 623
Предполагам че до 4 месец ще ги пия , поне засега доктора и дума не дава да се чуе да се спира дуфастона и но-шпа , всеки път ми напомня да ги пия , абе няма начин още месец - два ще изкараме.Ти какви витамини пиеш ?

# 624
Eee, като нова съм Party Брайда, епидуралната упойка се слага като получиш разкритие 3-4см. Спестяваш си болките от контракциите. Самото излизане на бебето е нищо в сравнение с тях. А и ако се наложи епизиотомия, също те обезболяват. Може би към края намалят упойката, за да усетиш напъните иначе как ще контролираш напъването. Но те слагат друг аналгетик и някакви зверски болки като жените в миналото няма да има. Не се притеснявай. Нормално раждане с епидурална упойка е най-щадящият метод за мен. Дано просто всичко да върви нормално, да си върви разкритието с контракциите и обикновено за около 5 часа бебчето е налице. Колкото и висок да е прагът на болка щом мотивацията е налице всичко е ок Peace Василия, едно голямо благодарско за филмчето. Обожавам я тази мацка, гледала съм я в тубата. Упражненията са страхотни. Това ако се прави редовно ще предотврати прекалено надебеляване и отпускане.

# 625
RikaRurika - малеее аз си мисля как да няма и минутка без упойка, ти си искала на живо да те шият!!!!!!! УЖАС, направо ме заболя... ами ако имам упойка докато напъвам, просто ще ми кажат кога да напъвам и така... мисля че има и такива случаи.. ?
А кога се оформя плаценатата? В 11-та седмица и 5 дни нямах още...

така стана,защото раждането ми беше супер лесно и безболезнено -докато разбера какво става/нито контракции съм усещала,нито пък разкритието / и хоп с 3 напъна излезе ,за това си мислех че щом съм преживяла раждане ,то едни шевове ли ще ме уплашат   Mr. Green Mr. Green Mr. Green

доколкото знам боли разкритието,докато стане на 10 или контракциите

то упойка не ти трябва за напъните -те не болят, просто си се напъваш , ама ако си упоена и не ти е чувствително как ще знаеш кога се напъваш и дали въобще се напъваш ...

успокой се ,раждането не е такъв ужас

# 626
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=381074

ето ви нещо ободряващо и смешно - аз го четох седмица преди да родя и се бях настроила много позитивно и весело за раждането

# 627
Хахаа,  RikaRurika , добре се сети с тая тема  Joy

# 628
  • София
Тази тема аз си я следя... има както смешни така и ужасяващи неща! Аз не казвам да ме държи изцяло упойката докато напъвам, но поне да я намалят, а не да я спрат окончателно.. все пак си мисля, че ако до самото раждане не си чувствал нищо и изведнъж я махнат упойката, то като гръм от ясно небе ще дойде болката, защото ако си изтърпял цялата болка преди това, то самото раждане е нищо и никаква болка в сравнение с предишната!

И аз си мисля, че нормалното раждане с епидурал е най-щадящото, дано всички които го искаме да ни се случи!
Аз никога не съм била спортна натура и от сега си мисля, че ще е ужасно болезнено! Но няма неродено по един или друг начин бебе, което е тръгнало да се ражда!

# 629
 важното е каква ти е нагласата- ако се настроиш ,че всичко ще е по мед и масло -така ще бъде   Peace

ма няма защо от сега да го мислите раждането ,изживейте си спокойно и щастливо бременността-тя е страхотно нещо след като мине гаденето ,разбира се
като си ви дойде да раждате -ще родите и толкоз -всяко чудо за 3 дена
  Mr. Green

раждането е толкова лесно , в сравнение с отглеждането на човек Laughing

Общи условия

Активация на акаунт