Отговори
# 600
  • на земята
Ама кога изписахте толкова нещо  Shocked,Niq_23 ,витамини не пия аз все още и ако всичко е ок,мисля да непия,само фолиева 5мг.Топла вана може сигурно ама гореща май не..)))Мед защо да не може аз си хапвам по една лъжичка на гладно с топла вода за WC,спорт ме е страх засега ,че с това мойто лежане,днес бях на преглед, отлепяне няма вече, бебето скачаше и риташе ,доктора го чака да го измери за ранния скрининг,всичко мина добре.Боже какво щастие било да видиш как шава дребосъчето ,напълни ми се душаата и мъжо с мен беше гледа и той като  Rolling Eyes,толкова години чакахме тази среща...дано всичко е наред докрай при всички..)))Беше хубав слънчев ден днес,дано следобеда да не вали.Спокоен ден на всички,днес не сте пислали за ядене ,това е добре  Joyшипките запичатт..))

# 601
  • София
Незнам защо така, но като цяло беше обяснено на дълго и на широко, че зеления чай и съставките му водят до неусвояване на фолиевата киселина, за това трябва да се ограничи до минимум докато сме бременни, иначе и на мен ми е много приятен  Grinning

А от шипки верно може да те запече  Blush Точно за това аз просто не пия чайове! Не съм сигурна какво може да се пие!  Peace

# 602
  • София
RikaRurika - твоето бебе точно ли си отговаря на деня, че са ти определили този термин? Питам, че нали сме с една и съща линийка...  Sunglasses

# 603
Niq_23, едно време масово изписваха Матерна витамини на бременните. Днес на пазара има и други производители. Сега тази тенденция намаля. Аз честно казано предпочитам да изям 2-3 плода на закуска с фрешче и кафе с медец вместо да се тъпча със синтетика. Колкото по-малко изкуствени глупости, толкова по-добре.
А и от витамини за бременни се качват килограми. Лично мое мнение. Когато се храниш пълноценно са напълно излишни Peace

# 604
И аз знам, че зелен чай не се препоръчва. Аз го спрях. Като цяло интересно инфо за билките има тук http://www.biberonbg.com/info/herbs_and_pregnancy.htm
Аз като се разболях лекарката каза да пия колкото мога повече чайчета с мед и лимон, така че не виждам причина да се отбягва меда.
Витамини на мен лекарката даже изрично ми каза да не пия. Само повече плодове и зеленчуци, защото сме си в сезона и никаква синтетика  Peace
RikaRurika, радвам се, че всичко е наред! Това да се чува!

# 605
От шипковия да не те хване запек  Thinking

Утре ще се чуе  Joy

# 606
RikaRurika - твоето бебе точно ли си отговаря на деня, че са ти определили този термин? Питам, че нали сме с една и съща линийка...  Sunglasses

АГ-то каза днес,че бебо абсолютно си отговаря като размери за седмицата и отново потвърди 4-ти дек. за термин ,инак последната ми менструация беше на 26 февруари

# 607
  • София
А моята беше на 28-ми, за това съм се писала за 6-ти, но ако ти си точно 13г.с. и 0 дни и бебето си е точно, то моето днес отговаря на 12седмица и 4 дни, следователно термина ми ще е за 8-ми, но ще видим в събота какво ще каже д-ра  Blush

# 608
А моята беше на 28-ми, за това съм се писала за 6-ти, но ако ти си точно 13г.с. и 0 дни и бебето си е точно, то моето днес отговаря на 12седмица и 4 дни, следователно термина ми ще е за 8-ми, но ще видим в събота какво ще каже д-ра  Blush

той моя АГ много задълбочено го изчислява и 2-та пъти като ходих и все се сещаше ,че тази год февруари бе с 29 дни -та виж твоята дали ще сметне  и това Laughing,въпреки че термина не е от такова значение -то е ясно че едва ли ще го нацелим Crazy  а пък и  различните сайтове за изчисление ми дават и различни дати за термин

# 609
  • София
Има значение единствено за 45-дневния болничен  Flutter

# 610
  • София
RikaRurika, браво за ентусиазма! И аз няма да се дам лесно! Мусала не е никакъв проблем с лифта, така, че и на другите мами препоръчвам с две ръце- от лифта нагоре до подножието е като на Витошка Grinning. Виж зор ми беше в. Ботев от към Калофер с преспиване на хижа Рай на палатка. Навсякъде влачим и кучето- има си раница, сам носи си храната  Simple Smile Ще гледам и снимки да кача.
Прати ми на лични някои по-лесни маршрути, че да го мисля като се оправи времето!

За среща съм ОК и тази и другата събота.

# 611
Ауууу Крокич, "дъртото си е дърто"  Shocked Sunglasses
Иначе разпитай за количката, ще ти бъда много благодарна!
И аз съм за срещата тази седмица, хайде да се броим и разбираме, ако искате?
аз съм много за срещите и ще се радвам,но сега съм в сесия и до 12 юни не ме бройте Cry но по нататък с най-голямо удоволствие Hug

# 612
  • София
Мале момичета, сега чета тука за раждане секцио... ами то си е бая страшно... на мен ми звучи страшно всяко едно раждане... и нормално и секцио...
Вярно ли е, че епидуралната упойка при нормално раждане се спира като получиш нужното разкритие? т.е. слагат ти упойка само по време на контракциите и в същинското раждане ти я спират?  Shocked  Shocked Тогава какъв е смисала от нея - представям си няколко часа стоя и не ме боли нищо и изведнъж в кулминацията ми се струпва болката като от небето в/у мен!

А на някои упойка са сложили вече като са получили разкритие??!?!?! Това също няма логика - ще търпя аз примерно 2-3 часа контракции и болки и ще крещя там и накрая когато на фона на цялата тази болка бебето излиза толкова лесно... те ще ми сложат упойка?!!?!

# 613
 Brayda, не се шашкай с тия упойки и мисли от сега  Grinning
Всичко ще мине , не е толкова страшно всички сме дошли на този свят така  Simple Smile
Ех значи никой не пие витамини , много странно защо моя лекар ми ги е изписал от положителния тест още , замислих се да не вредят пък нещо  Thinking
Да не говорим че и селен ми изписа ендото , нали съм с автоимунно заболяване, дали пък той не вреди  Thinking

# 614
Мале момичета, сега чета тука за раждане секцио... ами то си е бая страшно... на мен ми звучи страшно всяко едно раждане... и нормално и секцио...
Вярно ли е, че епидуралната упойка при нормално раждане се спира като получиш нужното разкритие? т.е. слагат ти упойка само по време на контракциите и в същинското раждане ти я спират?  Shocked  Shocked Тогава какъв е смисала от нея - представям си няколко часа стоя и не ме боли нищо и изведнъж в кулминацията ми се струпва болката като от небето в/у мен!

А на някои упойка са сложили вече като са получили разкритие??!?!?! Това също няма логика - ще търпя аз примерно 2-3 часа контракции и болки и ще крещя там и накрая когато на фона на цялата тази болка бебето излиза толкова лесно... те ще ми сложат упойка?!!?!

Брайда
, много е индивидуално всяко раждане-  аз до самите напъни  не знаех какво е контракция  Mr. Green  чак тогава усетих /сигурно съм  дебелокож тапир дето нищо не усеща /  
хем на тоновете ясно и отчетливо се виждаха контракциите  и ми се чудеха акушерките и докторите що за човек съм  Mr. Green Mr. Green
ама упойка мисля че ми вляха заедно със системата ,която упойка е много слаба и за кратко  и ускорява напъните ,а самото раждане беше най-лесното нещо на света

най-гадното и болзненото  беше бръсненето и обливането с йод след това и накрая като ме шиха отново йода

Общи условия

Активация на акаунт