Какви са вашите проблеми с детските градини?

• 29 831
  • 271
  •   1
Отговори
# 135
Sourcherry  Благодаря за съветите, знам ,че винаги трябва да говоря , говорих с лелките,но никой не взима под внимание онова,което искам, май трябва да се обърна към директорката,колкото и да не ми се иска. Не ми се искаше да говоря надълго и широко какво и как, но един от многото проблеми с чорапите е именно гъбички- взехме малкия преди година и два-три месеца някъде- през цялото това време лекуваме гъбички на краката,като ноктите бяха изключително зле и за миг не се повлияваха от нищо- последния месец положението е под контрол- препоръка от лекар- нон стоп сухи чорапи, и секунда даже да не се оставя със замърсени или потни...е как бе ,мамка му ,след като всичко това е казано на лелките не го взимат под внимание Close

# 136
  • Mars Hotel
Значи настояваш ежедневно. Казваш, че проблемът е сериозен и изискваш ежедневно да се сменят, колкото пъти е нужно. Започни и да работиш с детето да се научи само да се преобува.

# 137
  Значи трябват чорапки тогава. Ами ще настояваш, ако трябва и всеки ден. Говори и със сестрата, и тя да им напомня като минава по групите.

# 138
Добра идея е наистина , да говоря със сестрата, щото то ако той пак развие гъбички ,не е невъзможно и други деца да се заразят . Чорапки нося ,имат достатъчно, само желание да ги сменят ! Ще се справим някак ... ако не става с добро... ще стане с лошо ,предполагам  Mr. Green Да науча малкия сам да се преобува ми се струва мисия невъзможна - пробвала съм, събува ги успешно , но за обуването е зор ... ще се помъча повече, дано успее да свикне да го прави сам . Благодаря ви за съветите   bouquet

# 139
Още в първа група в ДГ ги карат да си обуват сами чорапите.

# 140
Кой ги кара ? При нас няма такова нещо , сигурна съм ,че никой не ги кара да си обуват или събуват чорапите,защото имам приятелки ,майки на деца в голямата група ,които казват ,че дори и там никой не се наема да ходи до шкафчето ,за да вземе чорапки и да даде на децата  да се преобуят  Wink

# 141
  • Пловдив
Кой ги кара ? При нас няма такова нещо , сигурна съм ,че никой не ги кара да си обуват или събуват чорапите,защото имам приятелки ,майки на деца в голямата група ,които казват ,че дори и там никой не се наема да ходи до шкафчето ,за да вземе чорапки и да даде на децата  да се преобуят  Wink
Събуват се преди да легнат да спят, подтикната от темата разпитах синковците - събуват си чорапите когато лягат. После общо взето сами се обличат.
Пак повтарям - посмалете изискванията, това са 25-30 деца със занимания и програма. Научете си детето да се събува и обува само.

# 142
В яслите децата се преобличат и преобуват от персонала.
Едно от изискванията за постъпване в ДГ е навършени 3 години и способност на детето да се обслужва само - самостоятелно хранене и самостоятелно обличане/събличане, обуване/събуване.
ДГ набляга на обучението, а не на създаване на базови умения, характерни за възрастта под 3 години.

# 143
  Е, за едно двегодишно детенце, при което има и конкретна причина, ще се понапънат малко да го преобуват, докато се научи Mr. Green

# 144
Събуват се преди да легнат да спят, подтикната от темата разпитах синковците - събуват си чорапите когато лягат. После общо взето сами се обличат.
Пак повтарям - посмалете изискванията, това са 25-30 деца със занимания и програма. Научете си детето да се събува и обува само.
[/quote]
Добре де, защо е нужно да спорим и да се дразним , при положение, че едва ли има някой ,който да е гледал дете и да знае, че на две години то едва ли ще успее да се облече , обуе или каквото и да било друго... Не го вярвам това, а ако има някоя мама, на която детето да прави самичко на тази възраст всички тези неща - ами евала , шапка и свалям ! И излиза, че във всяка детска градина нещата не са еднотипни- при вас може да е по един начин, тук да е по друг...при вас може да ги карат да спят боси, тук спят с чорапите !

# 145
За 2-годишно трябва да се напънат.
Стефи, напъни и ти - длъжни са да се съобразят.

# 146
За 2-годишно трябва да се напънат.
Стефи, напъни и ти - длъжни са да се съобразят.

Ще напъна, ще напъна, нали съм си в правото  Mr. Green Още днес ще говоря по-сериозно,ако трябва ще има и очна ставка с всички,които отговарят за това ! Ако не са казали,че вършат тези неща ,нямаше да изисквам и да се дразня,ама след като са ми казали, че ще го вършат... няма да се примиря ! И благодаря на онези,които ме разбират и не ме нападат,че не съм си научила детето да се храни , преобува и преоблича самО   bouquet

# 147
  • Пловдив
Изобщо въпросът е друг - КАКВО прави 2годишно дете в градината?!?!? При нас  мога да кажа, че е много строго - приемат детето само при три навършени години, на другия ден след рожденния ден. Точка. За големия ми син попитах и помолих да го вземат на 15 септември, роден е на 22 септември, да започне с другите деца с тържество - казаха ми да го доведа на тържеството, но на градина ще тръгне на 23.

# 148
Изобщо въпросът е друг - КАКВО прави 2годишно дете в градината?!?!? При нас  мога да кажа, че е много строго - приемат детето само при три навършени години, на другия ден след рожденния ден. Точка. За големия ми син попитах и помолих да го вземат на 15 септември, роден е на 22 септември, да започне с другите деца с тържество - казаха ми да го доведа на тържеството, но на градина ще тръгне на 23.
Е това вече е въпрос ... Аз не знам от къде си , но не съм мислила, че по закон детето трябва да е навършило три ! Това го чувам от теб, за първи път ! Майчинството е до навършването на две години, след това трябва да се върнеш на работа, тук , в нашия край ( Благоевградски регион ), мисля , че е така в навсякъде, децата се приемат в детски ясли от навършването на две години ! Нима искаш да ми кажеш , че при пускането преди три годишна възраст заобикаляш правилата ?

Последна редакция: ср, 03 окт 2012, 13:44 от stefito123

# 149
   В яслена група е детето сигурно.

Общи условия

Активация на акаунт