Какви са вашите проблеми с детските градини?

• 29 820
  • 271
  •   1
Отговори
# 180
И това със задължителният ритуал може да е дребнавост, но ако накара дори за ден някое дете да се затвори в себе си и да не сподели какво го е обидило през деня , то тогава не е дребнавост, а и кому са нужни излишни дребнавости ?

Според мен не е ритуалът причината, заради която детето не споделя. Много деца не споделят какво се е случило в градината, за което нямам точно обяснение, само подозрения. По наблюдения товя "явление" се среща при учителките от старото поколение. Според мен децата се обработват да не споделят, но както казах това е само подозрение. Дъщеря ми примерно при проблем с някоя от нейните учителки, които са страхотни (да кажем е била наказана), ми разказва сама. В сборните групи при друга учителка, забелязах "проблем" (левичарка е и изведнъж почна да прави нескопосани опити да се храни с дясната ръка)и й вадих думите с ченгел, докато разбера от къде е дошло.

Есетствено някои деца точно като възрастните не обичат да споделят.

Проблемът ви наистина не разбрах, защото не можах да отворя темата

# 181
[Много деца не споделят какво се е случило в градината, за което нямам точно обяснение, само подозрения. По наблюдения товя "явление" се среща при учителките от старото поколение. Според мен децата се обработват да не споделят, но както казах това е само подозрение.
Напълно си права, Wild poppy , обработват се индиректно, след един от поредните ми разговори с директорката не поздравяваха детето ми с " добро утро ", започнаха да я тормозят индиректно, примерно ако друго дете я обиди или блъсне не взимат отношение и дори се е случвало да ме моли с ококорени от страх очета " само моля те мамо, моля те, не им казвай ". Патици, без извинение ! Но те си го знаят де, само да не си го изкарват на децата защото ще хвърчи перушина.
А за проблема, тоест част от него за около 10-и път вече пиша, ето:
Wild poppy, за другия проблем, който бях споделила кое точно не разбра, написала си го бях съвсем ясно - детето ми , без какъвто и да е повод, и дори според думите на персонала " най-кротко и изпълнително в групата " периодично е навиквано и индиректно тормозено от едната " госпожа ". Доказателство за това, че без никаква детето ми е търпяло грубости е и фактът, че винаги, когато попитам как е минал денят ми се отговаря, че са нямали никакви проблеми, че винаги е добро и кротко дете. Разбира се прекрасно с повечето деца, тъй че наистина е добро и кротко дете, но като ме няма в градината изглежда става внезапно буйно Wink
Дори веднъж я беше стиснала страшно злобно , силно и болезнено за ръчичката - не била в съвсем права редица, какво да обяснявам повече ? Жената явно има психични отклонения, дано си взима хапченцата редовно за да не се наложи да и ги даваме ние.

# 182
Катюнгелче, защо не пробваш за известно време да развееш бял флаг, явно тази въпросната учителка е нарочила детето, което се влошава заради конфликта с теб. На глава с нея със закостенелите й разбирания със заучените фрази и т.н. явно няма да излезеш. По-добре да стане на нейното като казва детето довиждане, но да се държи добре с нея през останалото време. Ако пак си позволи грубост - жалба до всякъде, до където можеш да си помислиш с копие до директорката. Други недоволни родители няма ли? Ако и това не проработи (най-вероятно не можеш да я преместиш в друга градина)...сигурна съм , че ще измислиш нещо ефективно.

И много разговори с детето вкъщи да й повишаваш самочувствието, за да не я пречупи. Желая ти успех и дано се разреши проблема в полза на детето.

# 183
Благодаря ти, Wild poppy !  bouquet За съжаление толкова пъти вече преглъщам и полза никаква - става още по-нагла в поведението си, винаги ми се подсмихва ехидно и помпозно, тоест - " не съм коя да е и не мож ме помръдна ! ". Както вече писах, все повече родители недоволстват от методите и , тъй че има светлинка в тунела, има и такива, които казаха, че ще ме подкрепят ако подам официална жалба. Надявам се наистина това да е последното ми предупреждение, защото прекалено дълго отлагах и оставях сама да се осъзнае, повече не мисля, че е редно да го правя. Определено е силно неадекватна и чудовищно нагла на моменти, веднъж срещнах случайно колежката и, казах, че не се чувства детето ми добре при нея и след час, при това между 2 и 4 онази ми звъни от собствения си телефон да отида да и прибера нещата от градината ?!, сякаш е собственичка на градината. Може да се е стреснала, че ако направят проверка ще държат сметка къде са децата от групата, чиито вещи са там, не знам. Последният път, когато пак заради нея детето ми не искаше да ходи на градина, за дните, в които си остана вкъщи дадох заявление за отсъствията " по лични причини ", нарочно не написах домашни, тъй като не бяха домашни ! Оная ми връчи готово напечатано заявление, че е отсъствала по семейни причини, пази си кожата, засега що-годе успешно, но никой не може вечно да си позволява своеволия. Ще споделя и нещо, с риск да ме обвинят в параноя едва ли не, но скоро два пъти вече ми се звъни от мобилен номер, мълчи се, а единият път се чуваше детска глъчка, направо като от филм на ужасите. По неадекватния начин, по който се държи и с други родители съм някак убедена, че нещо и хлопа и е чудно как толкова време не е изплувало над повърхността, покрита единствено с помпозни маниери и безмислени брътвежи. Веднъж една майка я пита как е минал денят, имала ли е трудности с детето и, а тя с надут, леден тембър: " В смисъл ??? ", не знам какво да мисля вече, надявам се да си изкараме годината безпроблемно, защото както казах детето ми се разбира чудесно  с повечето деца и се надявам след това повече никога да не я видим или чуем ! Благодаря на всички за разбирането, мили момичета, пожелавам ви усмихнати и спокойни дечица, и по-малко .....извънземни особи.

# 184
Момичета , и аз имам проблем . Синът ми тръгна септември на градина (не е ходил на ясла ) и от няколко дена започна да се нааква и напишква в гащите в градината . В нас няма такива случки от две годишен .
Днес като го отидох да го взема след обяд , госпожата каза , че два пъти се е напикал и един път наакал , и можело директорката да го отстрани временно от градината , докато сме оправили проблема .... И как лелката не може само неговите гащи да пере и да го мие ...
Искам да кажа , че сутрин не плаче като го водя , вечер като го прибирам пак е усмихнат , казва , че не му се карат ... Не мога да разбера защо там се изтърва ?
 И всъщност може ли за това да ме накарат да не го водя на градина ?

# 185
  • Mars Hotel
Възможно е да го е срам да каже, че му се ходи до тоалетна и да се опитва да стиска. Говори с детето и му обясни, че трябва да ходи, както другите деца и че няма нищо лошо в това.

По принцип в градината се очаква децата да могат да се обслужват сами изцяло, но не може заради такова нещо да изключат детето.

# 186
  • София
hristowa, може би наистина се притеснява. Помоли човешки лелята и г-жите да го питат отвреме навреме дали му се ходи до  т. Ако беше нещо от стрес, че ходи на детска,би трябвало да има и други знаци в поведението му-поне явно нежелание да ходи сутрин и т.н. Peace

# 187
Сутрин влиза с усмивка в градината и не показва да не му харесва там . Като го питам защо не е казал , че му се пишка ми отговаря с  " не знам " . Предполагам , че новата среда може да му действа притеснително , но по-скоро аз съм притеснена от думите на учителката , че "евентуално щели да го отстранят временно , докато оправя проблема"  ,,, а всъщност този проблем в нас го няма . И как мога аз да помогна , като не съм в детската градина с него . В къщи говоря с него , но днес пак е имал наакани гащи .

# 188
hristowa_ ,случвало се е големият ми син да се напишка пред вратата на тоалетната , защото се заиграва , интересно му е и стиска до последно . казвали са ми 1-2 такива случаи и в детската , макар да беше по-големичък от твоето дете .
същото съм наблюдавала и при повечето комшийски деца . просто неискат да си прекъсват играта и накрая се изпускат .

според мен в 1-ва група би трябвало да ги водят периодично и превантивно до тоалетна , както в яслата .

малкият ми син често се нааква в детската . причината изглежда е комплексна . има запек , казва ,че му се ака , опитва веднъж , два пъти , пък то накрая става когато става - обикновено в гащите .
у дома , въпреки всичко , се случва рядко за разлика от детската .
а там в допълнение , очевидно е под голям стрес .

# 189
Да , и аз мисля , че трябва да ги подканват за тоалетна . Днес към 16.30 като го прибирах тъкмо се бяха приготвили да излизат в двора . Учителката само веднъж им каза - който му се пишка -да отиде до тоалетната и да се връщат да се обуват за игра в двора . От 15-тина деца само едно отиде само до тоалетната . Другите вече бяха заети да мислят за на вън.

# 190
Каквото и да е състоянието на групата, свеж въздух за час няма да ги тръшне с ангина.
Освен това болните деца нямат място в групите, а у дома.

# 191
Може би в детските заведения грижещите се за децата се съобразяват с всичките деца, а не само тези,които искат да бъдат извеждани навън.Важно е състоянието  на цялата група.Индивидуалните желания се изпълняват  от гледачката  в къщи.
Точно така....

Според вас как точно учителките се съобразяват с цялата група - евентуално децата гласуват "за" и "против" ходене навън?  Laughing И защо си мислите, че някой пита децата или родителите им дали искат да излизат навън...  Laughing
А какво е това състояние на цялата група? Няма такова понятие.
Аз бих казала, че който не желае детето му да бъде извеждано навън, следва хич да не го води в градината.
То по вашата логика, желанието за ядене/спане също е индивидуално желание. Ако има деца, които не желаят да ядат или да спят, значи ли това,че всички не трябва да ядат/спят.  Laughing   

# 192
  • пак там
Може би в детските заведения грижещите се за децата се съобразяват с всичките деца, а не само тези,които искат да бъдат извеждани навън.Важно е състоянието  на цялата група.Индивидуалните желания се изпълняват  от гледачката  в къщи.
Точно така....

Това, че на вас, учителките, ви е по-лесно да ги държите вътре, а не да ги извеждате навън, не е съобразяване със състоянието на цялата група, а съобразяване с вашите желания. Съобразяване с децата би било да прекарват поне малко на чист въздух всеки ден. По мои наблюдения родителите, които не искат децата им да излизат навън, съвсем не са много. Те спокойно могат да бъдат оставени вътре с една от лелките например, докато останалите играят на двора. Но защо ли да си правите този труд?   Naughty

# 193
Стига глупости.
Децата основно посещават градина през есенния, зимния и пролетния сезон.
Всички знаем, че често е дъждовно , мъгливо и ветровито през тези месеци. Дори лекар ще ви каже, че не е подходящо за децата да излизат при такива метеорологични условия.
Разходката всеки родител може да си я направи сутрин или следобед, когато си вземе детето от ДГ.
Не мога да си обясня какъв е този мерак за плюене по учителките.
Като толкова не ви допадат защо си поверявате най- ценното в техните ръце?

# 194
Наистина, стига глупости!  Simple Smile
То ако лекар те съветва такова нещо и го слушаш, би трябвало да си извеждаш детето навън само през лятото.  Laughing Пък и ако ти като родител си разхождаш детето сутрин или следобед, защо да не може да излиза през деня, докато е на градина?

Аз не познавам лекар, който да ми каже такова нещо. Напротив, нашата педиатърка от ден първи на дъщеря ми у дома винаги ме е насърчавала да я извеждам всеки ден, независимо от времето.
И познати нямам, които си държат децата затворени у дома цял сезон. То да го държиш затворено ден, два, три....ама колко да го държиш?!  Mr. Green Обикновено хората ограничават престоя навън като времетраене, но не си лишават децата напълно. А в градината е пълно "затворничество" на децата в продължение на 5-6 месеца. Пълно значи пълно, нито едно извеждане навън за целия месец  Mr. Green. Това е много неприемливо за мен. Никакъв мерак нямам да плюя учителките (много си ги харесвам даже), но това затворничество определено е проблем.

ПП. Сутрин кога намираш време за разходка преди градината?

Общи условия

Активация на акаунт