Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • Публикувана: 1 авг. 2020, 12:36 ч.
 • Последно мнение: 4 авг. 2020, 20:33 ч.

Звездни компромати - Август'20

 • 26 892
 • 326
 •   48
Отговори
 • #Оставка!
 • Мнения: 4 529# 1
 • #Оставка!
 • Мнения: 4 529
6 сезона, 94 епизода, 2 игрални филма и 22 години.
Така изглежда в цифри епохата “Сексът и градът”.
Ето няколко любопитности за проекта :


Образът на Кари е прототип.
Скрит текст:
Героинята на Кари Брадшоу  е прототип на Кандис Бушнел.
Бушнел е писател на свободна практика през далечната 1993 г., когато започва да пише в „Ню Йорк Обзървър“, а  през 1994 г. като колумнист започва да води шеговитата рубрика „Сексът и градът“. Бързо става известна, защото пише за неща, които тя добре познава – собствения си любовен живот , живота на своите приятелки, на своите познати и на елита на Ню Йорк. Нейният поглед „през ключалката“ към спалните на най-богатите и привлекателни личности вади на показ истинските истории за секса, любовта и отношенията в съвременния хайлайф.През 1996 г. публикациите ѝ са събрани в книгата „Сексът и градът“, която става
емблематичен световен бестселър и на която е базиран сериала. Малко преди
стартирането му, Кандис продава авторските права за скромната сума от 60 000 долара.

На Тузара също.
Скрит текст:
Tузара е базиран на издателя Рон Галоти, с когото Бушнел излиза една година. Те се запознават на парти през 1995 г. Авторката променя отчасти образа му за колонката си – прави го по-излъскан и голям предприемач, но характера му си остава същият.


Актьорът Алек Болдуин е бил първият избран за екранната половинка на Сара Джесика Паркър.
Режисьорът на лентата Дарън Стар бил сигурен, че идеалният кандидат за ролята на Тузара  е Болдуин, докато не срещнал Крис Нот.
„Бях сигурен, че Болдуин ще бъде Тузара”, сподели Стар пред „Entertainment Weekly”. „Но когато срещнах Нот, разбрах , че той е перфектен за Кари”, допълни режисьорът. „Спомням си първото четене на сценарий, той беше ужасно добър. Не че казвам, че Крис се изживява като Тузар, но признавам, че внесе много от себе си в този персонаж”, обясни режисьорът.


* И малко подробности за Рон Галоти :

Скрит текст:
Рон Галоти е бивш издател и шеф на рекламата на списания като Vogue, Vanity Fair и GQ. Работил е в две от най-големите издателски компании – Hearst и Conde Nast.
Една от най - известните му връзки е с топ модела Джанис Дикинсън.
Историята с нея започнала, докато и двамата били в Париж, по едно и също време, в един и същи хотел.
Той сам - опитващ се да подремне, а тя гадже на Сталоун, с който имали сериозна и шумна разправия.
Още на първото парти на което ги засича, Галоти се приближава към тях и им задава учтиво въпроса: „Какво, по дяволите, правехте днес в три, докато аз се опитвах да поспя? Аз съм шибаният пич в стаята под вас!”
В настаналото неловко мълчание добавя към Сталоун: „Виж, имам предложение! Дай ми една от тези кубински пури и да забравим случилото се.” Сталоун, разбира се, го прави, а малко по-късно се засичат отново, на друго парти, където актьорът отново се скарва с моделката. На излизане тя се оплаква на Галоти, който пък й казва: „Зарежи го тоя Сталоун, ела с мен!” Джанис отговоря: „Мамка му, ще го зарежа!” И така започва връзката им.

След като Джанис Дикинсън  зарязва и него, Галоти среща друга борбена красавица – Кандис Бушнел. Запознават се на едно парти на Волфганг Йоп през 1995-а. Тя е  успяла да различи мъжа от мита. „Рон е много по-завършена личност, отколкото можете да предположите – твърди тя, – той готви, занимава се с градината. В някои случаи даже предпочита да стои вкъщи, отколкото да излезе навън.”
Той е много по-малко социален от хиперактивната Бушнел, която се занимава с „научно-изследователската дейност” да скита из града. Техни познати си спомнят едно парти в къща, наета от Галоти в района Бриджхемптън в Ню Йорк, на което Рон отива да спи, преди Кендис да е казала „лека нощ” на гостите си. Вероятно жената, която трябва да последва Галоти в живота му, е трябвало да бъде по-тиха и по-домошарски настроена.
Всъщност плейбойският период на Галоти, пресъздаден толкова сполучливо от Крис Нот в „Сексът и градът”, е кратък. Рон по принцип е серийно моногамен.

Връзката му с Бушнел е към приключване, когато отива на благотворително ски-събитие и там среща Лиса - третата му съпруга. Едра блондинка с голям бюст, дълги крака на момиче, родено в планината и изпъстрена с лунички загоряла от слънцето кожа.
Видях я на закуска – разказва Рон за Лиса. – Беше много атрактивна блондинка. Оказа се и възхитителна професионална скиорка.” ( тя е национален шампион по ски-спускане на САЩ.) Последвалите четири дни почти не се отделят един от друг, но Галоти й заявява, че няма да спи с нея, докато тя не се срещне с майка му. А преди да си тръгне, й казва: „Единственият начин да се получи нещо между нас е да дойдеш в Ню Йорк и да ми родиш деца.”
Няколко месеца по-късно Лиса решава да зареже спорта и да се премести в града на Голямата ябълка. Веднага след срещата с майка му Галоти я откарва с ферарито си в къщата си в района Уотър Мил в Ню Йорк – къща, сякаш излязла от приказките и правят страхотна любов.
Двамата влюбени заминават на ски за Коледа. Там си дават сметка, че не им се венчава в светска шумотевица... И в крайна сметка се женят тайно. Обсъждат идеята да се махнат от Ню Йорк, както и да имат деца. Отчасти заради трудности със зачеването, и отчасти, защото Галоти носи гена на синдрома на Даун, решават да осиновят детенце и осиновяват Абигейл, прекрасно русо момиченце, което много прилича на Лиса Галоти.
И така започва новата глава в историята на живота на Рон . Тримата с Лиса и Абигейл се преместват в неговата къща във Върмонт.

Сара е искала да се откаже.
Скрит текст:
Сара Джесика Паркър се чувства некомфорно с по-голямата част от
 сценария и обмисляла да се откаже, след заснемането на пилотния епизод.
Мъжът й е бил този който я е убедил да остане.

Защо "Биг" ?
Скрит текст:
„Той беше един от онези нюйоркски мъже с огромно присъствие – забелязваш го в момента, в който влезе в стаята – казва Бушнел. – Нарекох го Тузара (Mr. Big), защото изглеждаше като истински, голям мъж сред колежанчета.”
Интересно е, че Кари, никога не нарича Тузарa "Мистър Биг" в лицето му . През всичките епизоди от сериала  не се обръща към него и по име.

А защо Джон?
Скрит текст:
Джон Джеймс Престън - това са трите имена на Тузара, които се разкриват на зрителя в последния епизод на сериала. Голяма част от зрителите в Сащ изразяват мнение, че името е прекалено обикновено.
" Беше моментно решение, не сме го планирали. Той нямаше измислено име през цялото време. За мен беше просто Тузара... " коментира главният сценарист.  " Почувствах, че трябва да има име и то да бъде разкрито, защото вече стана истински", допълва той.  

Видео на сцената https://youtu.be/KYHx69ZIsc0?t=128

Създателят не e замислял "хепи енд".
Скрит текст:
Познатият финал на публиката не е бил по първоначален план. Създателят на сериала, Дарън Стар, наскоро разкри, че заради този край шоуто е загубило идентичността си, тъй като в него винаги се е намеквало как щастието на жените не зависи от това дали са омъжени или не. „Сериалът винаги се е различавал от останалите романтични филми и затова жените толкова се привързаха към него. Но накрая се превърна в обикновена романтична комедия“, изказва съжалението си сценаристът.

Алтернативното интро:
Скрит текст:
Сцената с разпръскващия кал автобус в заставката има и друг вариант. Като алтернатива актрисата носи синя рокля на Марк Джейкъбс и флиртува с мъж, минаващ покрай нея.
Но официалният вариант бил толкова ефектен, че не се е наложило да ползват резервния.

Видео 1 : https://www.youtube.com/watch?v=RUVZoKlPiVw

Видео 2 ( извън "шапката" на сериала ) :  https://www.youtube.com/watch?v=-Sk50KEZwzI

Ако Сара не беше Кари, тогава кой?
Скрит текст:
Сара Джесика Паркър дълго време отказва ролята, заради прекомерната откровеност на сериала.
Актрисата Лиза Едълщайн била втория избор, ако Паркър все пак откажела твърдо.
Едълщайн разказва, че чакала само Паркър да каже "не".
Това обаче, не се случило. Актрисата, известна с ролята си на Къди в сериала "Д-р Хаус" признава,
 че никога не е гледала "Сексът и градът", защото това е било прекалено болезнено за нея.
 

Ким е отказвала ролята на Саманта няколко пъти.
Скрит текст:
Когато Ким получава предложение да се снима в сериала, вече е на 42.
Като най-възрастният член на главния актьорски състав е леко изумена, че ще играе ролята на Саманта Джоунс – горещо маце, а не нечия майка. През 2002 коментира :
„ Никога не съм мислила, че ще играя тази героиня в тази възраст от живота си ... Мислех, че ще играя нечия майка... Останалите момичета от шоуто са с 10 години по-млади, така че трябва да се наспивам, да тренирам и да внимавам какво ям. Но всъщност бягането напред – назад из Ню Йорк е добър начин, да се държа във форма „

Всъщност, Ким отказва ролята на Саманта няколко пъти, докато дългогодишният партньор на продуцента Дарън Стар не я убеждава да даде шанс на сериала едва няколко седмици преди началото, когато вече била наета друга актриса. Катрал се е притеснявала, дали ще съумее да се превъплати или ще спечели подигравки.
Дарън Стар споделя, че еротичните сцени били трудни за заснемане и отначало докато свикне са използвали дубльорка. Но след като се адаптира, тя се справя повече от страхотно и винаги е намирала начин да ги пресъздаде реалистично.

Кристин Дейвис не е казала на баба си, че ще участва в сериала.
Скрит текст:
Кристин Дейвис не казала на баба си,че ще участва в сериала, тъй като е била притеснена от сюжета. Помолила и родителите си да не я гледат. Но отношението й се е променило с времето и родителите й започнали да  гледат шоуто, след като баба й починала. Бащата на Дейвис е професор по психология и дори е използвал сериала в свои лекции по въпроси за брака и сексуалността.

Малките промени, преди Голямото начало.
Скрит текст:
Първоначално Кари е трябвало да бъде брюнетка, но 24 часа преди началото на снимките продуцентите решават да е блондинка заради естествения цвят на Кандис Бушнел.

А пък Синтия Никсън всъщност е с естествено руса коса, но трябвало да се боядиса червена за ролята на Миранда Хобс. Оттогава, Синтия е признавала в интервюта, че е почувствала облекчение, когато се е завърнала към естествения си нюанс след края на сериала.

Фамилията на Шарлот в книгата е Рос, но в последния момент я променят на Йорк.

След 9/11 и интрото на сериала е променено...
Скрит текст:
До 4-ти сезон, 12-ти епизод, името на Сара Джесика Паркър в началните кадри на сериала се появява на фона на Световния търговски център. След атентата от 11 септември - фонът е на Емпайър Стейт Билдинг.
В интрото, пък се виждат два пъти кулите, но след терористичната атака, ги изрязват или замъгляват на места.

Емблематичната пола от тюл.
Скрит текст:
Основното в сериала са любовта и модата. Затова тоалетите са от голямо значение, въпреки че не всички са скъпи.
Например, емблематичната тюлена пола от интрото на сериала, всъщност е закупена за 5 долара на разпродажба за дрехи втора употреба. Същият аутфит, след толкова години може да се види отново на Кари в един от игралните филми.

"Тука има - тука няма..."
Скрит текст:
Има грешка в прочутата сцена с автобуса, на която текат началните надписи на всеки епизод.
Автобусът е пълен с хора, когато опръсква Кари, а в следващия кадър вече е празен.

Ах, тези токчета!
Скрит текст:
Кари обожава обувките. В една от сериите, дори казва: „Изхарчила съм 40 000 долара за обувки, а няма къде да живея? Буквално ще се превърна в старицата, която живеела в обувката си“. В резултат на пристрастяването на героинята, Паркър е трябвало да прекара на високи обувки по 18 часа на ден, колкото обикновено траели снимките. Но явно и самата актриса обича високите токчета, тъй като това не е било голям проблем, а след снимките на сериала стартира сосбтвена серия обувки и всеки модел почти е с висок ток.

Ким Катрал също има отношение към високия ток!
Дори когато кадърът не изисква да е снимана в цял ръст, Катрал настоявала да носи токчета. Така се чувствала повече като Саманта.
.

Пети сезон - най-краткият сезон.
Скрит текст:
Петият сезон на сериала е най-краткият и има само 8 епизода, защото Сара Джесика Паркър била бременна по това време.Снимала е до последния момент, в който коремчето й може да бъде прикрито. Актрисата се възстановява бързо след раждането и за 6ти сезон отново е в познатата форма.

Емблематичните коктейли...
Скрит текст:
... всъщност, не са били истински.
„Космополитаните бяха направени от вода и оцветител или от разреден боровинков сок,
казва Сара Джесика Паркър. - Червеното вино винаги беше сок от грозде, а шампанското – джинджър ейл".

Адресите са измислени също...
Скрит текст:
Адресите на Кари, Миранда, Шарлот и Саманта в сериала не са реални.
Адресът на Кари в сериала е  245 E 73rd Street между Парк авеню  и Мадисън , но всъщност жилището се намира на 66 Пери Стрийт. Апартаментът, в който живее Кари, е продаден за 9,65 милиона долара през през 2012 г.

Макар и 20+ години по-късно, все още има бус-тур.
Скрит текст:
Финалът на сериала е през 2004-та г., но и днес можете да се повозите на туристическия автобус, вдъхновен от „Сексът и градът“. Атракцията е достъпна всеки ден и спира на забележителностите от сериала.

Брънч тайм.
Скрит текст:
Виждали сме десетки пъти Кари, Шарлът, Саманта и Миранда да хапват великолепен брънч, докато клюкарят за последните си любовни завоевания. Но едва ли някой е мислил, че си похапват наистина. Грешка. „Винаги изяждах всичко, казва Паркър. „Не ми харесва пред актьора да има сервирана храна и тя да остане непипната. Аз и Синтия Никсън (Миранда) винаги изяждахме порциите си и тези на останалите, дори да бяха студени. Това ни е работата. Освен това, стараехме се да не поръчваме твърде сложни ястия, никой не иска да ни гледа как ядем черен хайвер“.

Охрана, моля!
Скрит текст:
Пекарната „Магнолия” трябвало да наеме охрана, защото станала много популярна, след като в един епизод Миранда и Кари ядат кексчета пред заведението. Тя функционира и днес, а тук може да разгледате какви вкуснотийки предлага : https://www.instagram.com/magnoliabakery/?utm_source=ig_embed


Без повторение.
Скрит текст:
Нито една от главните героини не носи една и съща дреха два пъти, докато в последния
епизод Кари не се появява с палто, което носи и в първия сезон.

"Ще си взема всичко у дома... "
Скрит текст:
Е, почти всичко ...
След края на шоуто, Паркър е прибрала за себе си 70% от гардероба на Кари. „Запазих всичко, което не беше дадено директно от дизайнер или не беше взето назаем. Да, пазя си облеклата“, разкрива актрисата.
Синтия е другата актриса, която е запазила част от дрехите на героинията си.

Брейди.
Скрит текст:
Детенцето, което играе сина на Миранда в сериала е същото и в игралните филми.
Хубаво е обаче, че екипът е ползвал "дубльор" за пъпчето му във сцената, в която котката на Миранда го открадва. Реално котето си играе с парченце телешка пастърма.

А помните ли Пийт ?
Скрит текст:
Първото куче, което играело Пийт, се страхувало от Джон Корбет (Ейдън), затова
впоследствие се наложило да наемат друго куче.

... от реалния живот :
Скрит текст:
В първия филм бележката, която идва със сватбената рокля на Вивиан Уестууд, наистина е написана лично от нея.


Истински адвокат е написал предбрачния договор, който Бъни принуждава Шарлот да подпише, за да е възможно най-реалистичен.
Лекарят в сцената, в която Миранда ражда, е истински лекар. А в сериала е заснета и истинската бременност на Синтия.

Бележката с която Бъргър зарязва Kари е по реална история, преживяна от човек от сценаристите.


Защо Кари прави с*кс със сутиен?
Скрит текст:
Защото Паркър е единствената актриса от четирите, която е имала клауза в договора си, според която не е било позволено да я снимат гола.
„Не ми беше комфортно с голи сцени, секс играчки и вулгарен език. Затова имах специална клауза в договора, която ми гласеше, че няма да се занимавам с подобни неща“, споделя актрисата.

"Жената в бяло."
Скрит текст:
В колко епизода мислите, че участва втората съпруга наТузара ? От всички 94, тя е участвала само в 6...
Любопитното е, че героинята е обличана предимно в бяло, защото по този начин сценаристите са искали да се открои персонажа й като невинен, чист и неопетнен.

Синът на Ейдън ?
Скрит текст:
Всички почитатели на сериала, които сме го превъртали хиляди пъти, си спомняме много добре онзи момент, когато Кари за първи път след раздялата им среща Ейдън и то случайно, засичайки го на улицата.
И по-специално онзи момент, когато той се обръща, а на гърдите си - в кенгуру носи бебе.
Всъщност бебенцето е сина на Сара Джесика - Джеймс.

Кари и пръцкането...
Скрит текст:
Всъщност това не е била самата Сара, а шум, изпуснат от човек от екипа, който да наподобява този звук.
Въпреки това, сцената е снимана няколко пъти, защото всички са се смяли страшно много.
А на Паркър освен забавно й било и доста неудобно.

От първия дубал, но с инжекция тетанус.
Скрит текст:
В трети сезон Кари и Биг имат сцена, в която трябва да паднат в езерце в "Сентръл Парк". Справили се от първия път, но по време на снимките Сара е порязала сериозно крака си и е трябвало да отиде до болница, за превръзка и инжекция тетанус.

"Обичаме те, г-н Тузар!"
Скрит текст:
Когато била снимана сцената с Шарлот и Тузара в първия филм ( когато й изтичат водите), група ученички изскочили изневиделица и изкрещели "Обичаме те, г-н Тузар!", а Крис Нот им отвърнал: "Вие не трябва ли да сте на училище?"

"Да" от четвъртия път...
Скрит текст:
Образът на гост - ролята на Матю Макхонъхи, първоначално е бил написан с мисъл за Алек Болдуин. Но Болдуин отказал да вземе участие. След това продуцентите, предложили Джордж Клуни, но той бил зает по това време. Третото предложение бил Уорън Бийти, който също отказал. Така се стигнало до Матю, който за щастие казал „да“!

Приятел на снимачната площадка - приятел и в живота :
Скрит текст:
В живота Кари и Станфорд също са приятели.
„Срещнах Сара през ’86, така че се познаваме, около десет години преди шоуто“, казва Гарсън.
 Били на сляпа среща, уредена от приятелите им. „Преди години бяхме на среща. Наши приятели
бяха решили, че си отиваме много. Сложиха ни един до друг на една вечеря. Когато стана ясно,
че Сара е в сериала, исках и аз. Добри приятели сме. Прекарваме много време заедно.” – разказва той.


Когато Трей предлага на Шарлот ...
Скрит текст:
В сцената, когато Трей предлага на Шарлот е направен макет на магазин на Тифани, защото
от управата не позволили да снимат в истинския магазин.

"Любовни писма от велики мъже"
Скрит текст:
Книгата "Любовни писма от велики мъже" от първия игрален филм е била художествена измислица - не е съществувала в реалния живот.  Но след филма, толкова много хора питали за нея, че в крайна сметка я издали.

Руснакът.
Скрит текст:
Ролята на Александър Петровски въплъщава Михаил Баришников-Миша - един от най-големите балетисти в света. Той е руски емигрант в Америка, а професионалния му път започва от спечелването на златен медал на първенство във Варна.
Голяма част от картините в дома на Александър Петровски са рисувани от актьора. Музиката, по време на разходката на Кари в Париж, е написана също от него.

Въпросите.
Скрит текст:
За всички 94 епизода на сериала, Кари задава общо 92 въпроса в рубриката си.
В епизода преди да замине за Париж, тя задава последния си въпрос:
"Време ли е да спрем да задаваме въпроси?"

Всички сцени, в които Кари пише или гласът й звучи зад кадър, са заснемани в края на всяка снимачна седмица - като на актрисата са се събирали един или два пълни снимачни дни.

Снимките на последния снимачен ден са приключили едва 4 дни преди излъчването му.Парченце от телевизионната история!
Скрит текст:
Това е първият  кабелен сериал, спечелил „Еми“ за най-добра комедийна поредица.
„Сексът и градът“ печели седем от своите 54 номинации за награда „Еми“, осем от своите 24 номинации за награда „Златен глобус“ и три от 11-те му номинации за награда „Гилдия на екраните“ в допълнение към наградите за режисура, продуциране, костюми и други.
.

Момиче, не за милион долара, а за 3!
Скрит текст:
През 2001 г. Сара Джесика Паркър става изпълнителен продуцент на сериала,
 което означава, че актрисата започнала да печели по 3 млн. долара на епизод.

Добре Дошли в Новата Тема!
Да ни е готино, момичета! ( и момчета )
Tropical Drink Misc Speech BalloonNature Sunny

Последна редакция: нд, 02 авг 2020, 09:10 от Летящ Кактус

# 2
 • Мнения: 6 787
Благодаря за темата! Весело лято!
Тузара, ах, Тузара, любим образ ми е. Сега ще изчета всичко.

# 3
 • Берлин
 • Мнения: 2 767
Ех, тъкмо да публикувам и хоп нова тема Sunglasses
Благодаря за нея! Hug После ще чета първия пост, че ми се струва интересно.
Загледах на Лиляна инстаграма. Това е бащата или дядото на детето й?

Последна редакция: сб, 01 авг 2020, 12:50 от Evana

# 4
 • Sofia
 • Мнения: 17 131
Таткото е.

Последна редакция: сб, 01 авг 2020, 12:56 от Doli

# 5
 • Мнения: 189
Относно Лиляна - всеки може да изглежда впечатляващо със слънчеви очила.
Като прочетох Лиляна,в първият момент си помислих за онази говорителка на новините от БТВ.

# 6
 • Берлин
 • Мнения: 2 767
Лиляна е това
Лияна и Лилана са други.
Ай, поправих го! Макар че все тая (както се казва) Sunglasses И трите са един дол дренки.

# 7
 • Мнения: 1 106
Благодаря за новата тема. Сексът и градът ми е любим сериал, интересна информация прочетох.

# 8
 • Мнения: 9 334
Супер първи пост. Гледала съм няколко пъти сериала. Филмите не стават според мен.

# 9
 • На морето!
 • Мнения: 3 423
Чудесна тема, много любим сериал ми е този!

Емилия в крайна сметка се е омъжила за приятеля си, с когото бяха разделени или?
Скрит текст:
Там сагата е много заплетена, не можах да я проследя.

# 10
 • Мнения: 3 659
Омъжена е .

# 11
 • Мнения: 2 556
Не са се разделяли, каза го при Цитиридис, било е клюка май само.

# 12
 • Мнения: 13 760
Емилия се омъжи малко след смъртта на сина на новия и мъж. Коментираше се тогава

# 13
 • Мнения: 22 698
Голям фен съм на Сексът и градът.

# 14
 • Пловдив
 • Мнения: 12 280
Обичам "Сексът и градът", от време на време си го гледам.

Един от мъжете в него - Михаил Баришников:

Скрит текст:С втората си жена Джесика Ланг

С Мая ПлисецкаяС Хелън МирънС Изабела РоселиниИ Шарън СтоунДжесика Ланг и дъщеря им АлександраС първата си жена Наташа Макарова

С третата си жена Лиса РайнхартС дъщеря си АннаС Лайза МинелиС Мик ДжагърС Одри Хепбърн и Мирей Матийо

Общи условия

Активация на акаунт