СЕДМОКЛАСНИК страницата с котките затвори, идва ред на Пиза да пребори...

• 38 681
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Може ли някой да ми каже как може да се сметне оценка само за първи модул, защото тези оценки ще са решаващи за оценките в училище. Разбрах, че излизат 2 оценки на 4ти - една е по първи модул, а другата е сборна от първи и втори модул и е за кандидатстване(ако мога така да се изразя).
Toва така ли е? Защо е оценката само от първи модул? Нали децата имат оценки от изпитване, контролни и  класна работа?? А ако ще кандидатстват, то им трябва крайната оценка, т.е. от двата модула. newsm78
Да, текущите оценки си важат, само, че като текуща се вписва и оценката от външното оценяване, което е 1-ви модул. Само, че не знам как се изчислява оценката. Ние сме между 5и 6 и тази оценка от 1ви модул ще е решаваща.

# 556
  • София
Девойката най-накрая се прибра след дълго скитосване със съученици и сверихме отговорите.
Няма нито една грешка! newsm44 Може да й отнемат някоя точка за недобре описано решение на последната задача, второто условие /Русалке, супер си го обяснила   bouquet/, но за нас това е без значение.
Andariel, много се радвам за дъщеря ти, че се е справила въпреки температурата!

Ироник...  bouquet

# 557
  • София
Да на тестовете могат да си драскат, колкото си искат, те после се събират отделно от бланката за отговори. Остават си в училище.

Благодаря и за отговорите и за цялостното ти присъствие в темата!  bouquet

Значи очакваните ми страхове от квесторите се оправдаха и на двата изпита. Добре, че бях подготвила добре детето какво може и какво не. Не може да се разчита на квестори.

Госпожо, не знам какво имате предвид, но видяхте как изтглежда листа със задачи и по двата модула. На този свитък листи със задачите може да си драскат колкото си искат, да ограждат, за пишат каквото си искат... Другият лист с отговорите нямат право да драскат- там само отбелязват с Х верния отговор, нищо друга не се пише!
Не вярвам, че някой квестор ще се опита да обърка децата или пък ще приеме надраскан лист с отговорите- само той се запечатва за проверка.
Е, аз днес се нагледах на квестори (сори, че го казвам, но добре, че директорът ни е читав)

Последна редакция: ср, 23 май 2012, 19:49 от ganis

# 558
  • София
Първите вълнения минаха. Но за нас още предстоят. Но сега е време за почивка.

Naddya, и за нас е така Simple Smile Иска си историята в НГДЕК Simple Smile Пък е решила да се явява и на химия и биология за НПМГ Simple Smile Ако може да е навсякъде ще е най-добре  Joy Вече си е направила график за дните - кога какво ще преговаря  hahaha Ама като иска, да се явява Simple Smile
Иначе най-голямата дилема ще бъде: НГДЕК и 9ФЕГ ... Още единия ден казва искам едното, а на другия е - искам другото  Joy

Ние сме се запътили за ТУЕС и ни престои още една математика.  Praynig Иначе алтернативата ни е Джон Атанасов.

# 559
Поздрави, за всички дечица, които са се справили толкова добре.
 Синът ми  е много разочарован от представянето си, ядосва се вкъщи, а аз съм доволна макар, че можеше и повече, но по принцип всеки може повече. 8 - ма задача е сгрешил от първи модул, което не може да си прости, а от 2 - ри модул се оказа 1 напълно решена задача, другите пълна каша и той не знае вече, кое е решил, кое е вярно и кое не е. Смята си ги към 70 - 75 точки.
Но, ще изчакаме резултатите и където му е късмета там. Той иска за математическата гимназия , аз за езикова повече, тъй като по БЕЛ резултата май ще е по-голям.

# 560
Здравейте! Да напиша нещо и аз в края на тазгодишните изпити. Още миналата година се появи една тенденция, която тази година не само че не изчезна, но се задълбочи. И тя е изпита по БЕЛ да решава основно приема в най-предпочитаните гимназии. Миналата година коментирахме този странен факт само за СМГ, поради факта, че възпитаниците на гимназията, които учат там от V клас и са добре подготвени, поради лесния за тях изпит, изкарват 6,00 на математиката и остава БЕЛ да решава кой ще е в най-желаната паралелка с немски и кой няма да успее. Тази година обаче имам чувството, че тази дилема ще стои и в други от желаните училища, защото математиката все повече се улеснява. Малко странно изглежда, но изпита по БЕЛ се оказва решаващ вече за всички.
Пожелавам успех на децата в оставащите етапи от кампанията! Simple Smile

# 561
  • София
Я, колко е спокойно тази вечер. Това е затишие пред буря. Знаем си много добре деня, че и часа.  Joy Моето девойче е изтискано като лимон. Аз също. Първа нощ без да мислим за изпита по математика  Laughing Тя си е гледала отговрите. За 2-ри модул има 2,5 решени и описани добре задачи. За 1-ви, не може да каже точно. Не ги помнела. Каза, че ако има 5+, ще е доволна от себе си.  Grinning
unadaptable, подкрепям мнението ти. Аз съм за тест с повече "отворени" задачи. Но все пак това е НВО. Може би трябва да се променят формулите за балообразуването.  newsm78 Езиковите гимназии равнопостявят БЕЛ и математика, а впоследствие от 8-12 клас математиката отива на заден план ( с малки изключения)

Последна редакция: ср, 23 май 2012, 21:04 от Ani_neli

# 562
  • Пловдив
Поздрави, за всички дечица, които са се справили толкова добре.
 Синът ми  е много разочарован от представянето си, ядосва се вкъщи, а аз съм доволна макар, че можеше и повече, но по принцип всеки може повече. 8 - ма задача е сгрешил от първи модул, което не може да си прости, а от 2 - ри модул се оказа 1 напълно решена задача, другите пълна каша и той не знае вече, кое е решил, кое е вярно и кое не е. Смята си ги към 70 - 75 точки.
Но, ще изчакаме резултатите и където му е късмета там. Той иска за математическата гимназия , аз за езикова повече, тъй като по БЕЛ резултата май ще е по-голям.

Мили майчета, успокойте децата. Все пак когато излязат резултатите тогава със сигурност ще знаем колко са изкарали децата ни. Не е нужно да се притесняват отсега. Те положиха толкова много труд през годината - резултати от него ще има, къде по-добри къде различаващи се от очакваното. Но... важно е децата да са здрави. Понякога това което ние мислим, че е най-добро - не се оказва точно така.

# 563
  • София
БЕЛ винаги е бил по-субективен. При формирането на бала той се удвоява, така че определено за там решаващ ще е той.

# 564
Удвоява се за езиковите, на НФСГ е 3х мат и 1х бел.

# 565
знае ли се при каква разлика в оценките на двамата проверяващи се дава работата на арбитър?

# 566
  • София

Малко странно изглежда, но изпита по БЕЛ се оказва решаващ вече за всички.

А на мен изобщо не ми е странно. Все пак това поколение трябва да е на първо място грамотно.

Иначе аз съм много доволна от изпита по математика. При положение, че математиката ни е по-слаба точките най-вероятно ще са над 80.

# 567
  • София
знае ли се при каква разлика в оценките на двамата проверяващи се дава работата на арбитър?
Мисля, че беше 0,25.
За грамотността съм съгласна, но не считам че преразказът може да отличи децата с богат изказ, оригинално мислене и добра обща култура.

Последна редакция: ср, 23 май 2012, 21:17 от Ironic

# 568

Малко странно изглежда, но изпита по БЕЛ се оказва решаващ вече за всички.

А на мен изобщо не ми е странно. Все пак това поколение трябва да е на първо място грамотно.

напълно съм съгласна

# 569
  • София
Мисля, че беше 0,25.
Повече е. Сега обаче не се сещам точно, но нещо ми се върти 5 точки. newsm78 По-миналата година, когато се падна "Вида" имаше рекордно много работи, които са гледани от арбитър. Самите проверяващи са били затруднени при оценяването на преразказа на този безумен текст. Нищо против автора, но това беше абсолютно неподходящо за такъв изпит. Дано сега го няма този проблем.
За грамотността - тези езиковедски тестове не са никакъв критерии за грамотност. Но това е друга тема.

Общи условия

Активация на акаунт