СЕДМОКЛАСНИК страницата с котките затвори, идва ред на Пиза да пребори...

• 38 561
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Мами помогнете решаваме още задачи и вече съвсем изтрещяхме и не можем да получим отговора.

Цената на един бинокъл е 100 лева. Два пъти намалили последователно цената му с 6 %. Каква е цената му след второто намаление?  newsm78 newsm78 newsm78

Добре, че не сме управители в магазин, че ще ни уволнят на минутата?   Mr. Green Mr. Green

# 616
  • София
88 лв 36 ст Simple Smile
1 намаление: 100-(6/100).100=100-6=94 лв

2 намаление: 94-(6/100).94=94-5,64=88, 36=88 лв 36 ст.

# 617
  • София
88 лв 36 ст Simple Smile

И ние получаваме същото, но отговорът е 90.4 лева и помислихме, че има уловка в професията на управителя на магазина.  Mr. Green Mr. Green

# 618
  • София
Е, значи управителят трябва да се ограмоти малко Wink

# 619
88 лв 36 ст Simple Smile

И ние получаваме същото, но отговорът е 90.4 лева и помислихме, че има уловка в професията на управителя на магазина.  Mr. Green Mr. Green

Според мен отговорът е 88. Два път по 6 процента от цената.

# 620
  • София
От коя цена? От първоначалната? Не е така. Когато се прави намаление, то се прави на цената, получена до момента.

# 621
От коя цена? От първоначалната? Не е така. Когато се прави намаление, то се прави на цената, получена до момента.

Да, от първоначалната. "Цената на един бинокъл е 100 лева. Два пъти намалили цената му с 6 процента". Не ми е известно намаления да се изчисляват от намалената вече цена.

# 622
  • София
Точно така се прави:) Второто намаление е в/у 94 лв.

# 623
  • София
Благодаря на всички!
Определено май трябва да се включи и собственикът на магазина, че управителят ще го разори!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Давайте предположения, може и да стигнем до отговора /ако е верен/!  Mr. Green Mr. Green

# 624
Точно така се прави:) Второто намаление е в/у 94 лв.

Да бе, да.  ooooh!

# 625
  • София
Хей и още една молба  Hug Hug
Някой има ли теста, който се е паднал миналата година в ТУЕС?  newsm78 newsm78
Ние си купихме някакъв сборник, но в него го няма! Моля помагайте  Praynig Praynig Praynig

# 626
  • София
Съученици на сина ми са се похвалили, че в тяхната стая масово се е преписвало на теста по БЕЛ. Наистина много жалко за децата, които положиха огромни усилия през годината.

# 627

Да, от първоначалната. "Цената на един бинокъл е 100 лева. Два пъти намалили цената му с 6 процента". Не ми е известно намаления да се изчисляват от намалената вече цена.
Ами напротив така е... В банките с лихвите според тебе как стоят нещата?

# 628
Честит празник, момичета!
Мойта е на манифестация.После заминаваме за Влас да разпуснем малко.
Прекрасни почивни дни ви желая.

# 629
  • София
Ужас, добре че не се е паднала такава задача, че сто процента нямаше да изкара отговора, а щеше да смята намаление на намалението! при нашите не е имало никакво подсказване и преписване, квесторите са били много стриктни. Така или иначе, моята си знае да не се повежда по подсказване и преписване, защото много често другите грешат, а най-гадното е да плащаш за чужди грешки поради собствената си глупост.
Не мога да ги разбера тези от 32-ро, явно много насериозно се вземат, та чак си е за яд! Мен нещо ме съмняват още от олимпиадата по биология, като гледах резултатите -- не може да изпратиш... колко бяха..., петнайсет деца или повече на първи кръг, и всички да изкарат пълен брой точки! Обикновено точките са шарени, има поне едно-две деца, които са с различни точки, а за максимални да се говорим. В общи линии, където пъчти всички екземпляри са с максимални показатели, има нещо гнило, най-често подсказване или свободно преписване.

Детето изглежда по-добре, снощи спахме доста по-спокойно, Т спада. Обаче ми се сърди, че го карам да си мери Т често и мрънкам да пие вода. Обяснявам, че при такаваа висока Т организмът се е обезводнил, ама все лошата излизам, таткото и той ми мрънка за тази вода, и повече ме е яд на него, а не на детето.

Общи условия

Активация на акаунт