СЕДМОКЛАСНИК страницата с котките затвори, идва ред на Пиза да пребори...

• 38 561
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
Ужас, добре че не се е паднала такава задача, че сто процента нямаше да изкара отговора, а щеше да смята намаление на намалението!
Е, то точно така се прави Simple Smile

# 631
  • София
да де, то така се смята, ама кой ги знае, вкякак могат да го извъртят!

Снощи ми се обади една позната да ме пита дали било вярно, че имало някакви грешни отговори в теста. В първия момент си изкарах акъла, аз такова нещо не знам. Май нещо за големите става въпрос, по български, че на някои въпроси отговорите можело да бъдат и други.

# 632
  • София
Накрая се разбрахме:))))) с намалението..

# 633
  • София
Честит 24 май! Успех на всички трудолюбиви деца! А на учителите в темата -благодарим, че просвещавате децата ни, бъдете здрави и все така всеотдайни  bouquet

Днес нашия татко има рожден ден, той е математика в семейството и виновника за обичта на детето ми към тая красива наука Hug
Госпожицата спа непробудно до 10.30. Понеже усетих сутринта земетресението, отидох да я видя, но спеше спокойна. Преди малко ми разказа, че сънувала как се изкачва по някакви стълби... Горе влязла в класната стая и тя се оказала школа по музика. " И, мамо пях, пях....!"

# 634
  • София
liebesbaer, Честит празник и Честит Рожден Ден Simple Smile

# 635
  • Mladost
Честит празник мами и дечица!!!
нека има повече светлина и просветление в души и сърцата  Simple Smile

# 636
  • Mladost
малко повече инфо за НГДЕК може ли да даде някой. благодря предварително Hug

# 637
От коя цена? От първоначалната? Не е така. Когато се прави намаление, то се прави на цената, получена до момента.

Да, от първоначалната. "Цената на един бинокъл е 100 лева. Два пъти намалили цената му с 6 процента". Не ми е известно намаления да се изчисляват от намалената вече цена.
Ами напротив така е... В банките с лихвите според тебе как стоят нещата?

Какво общо има начинът на олихвяване с изчисляването намалението на дадена стока? А какво правят банките, въобще не го давай за пример.
Казано ви е, че ЦЕНАТА е 100 лв и е намаляна два пъти с еди си колко процента. Как ви идва на ум да изчислявате второто намаление, върху вече намаленото?  Уж математиката развивала логическо мислене.  ooooh!

Последна редакция: чт, 24 май 2012, 11:28 от Анонимен

# 638
  • София
Check Please, лек и успешен ден! Ти си я намалявай, колкото искаш от първоначалната цена Simple Smile

# 639
  • София
Честит празник!   bouquet Успех на децата!
Ей, този Пернишки разлом не миряса. Омръзна ми вече да ни тресе  ooooh!
Племенницата ми плакала цяла вечер заради нелепи грешки по математика. Чакаме я да дойде за да я успокоим  Simple Smile

# 640
Не мога да ги разбера тези от 32-ро, явно много насериозно се вземат, та чак си е за яд! Мен нещо ме съмняват още от олимпиадата по биология, като гледах резултатите -- не може да изпратиш... колко бяха..., петнайсет деца или повече на първи кръг, и всички да изкарат пълен брой точки! Обикновено точките са шарени, има поне едно-две деца, които са с различни точки, а за максимални да се говорим. В общи линии, където пъчти всички екземпляри са с максимални показатели, има нещо гнило, най-често подсказване или свободно преписване.
Без да имам никакъв личен интерес (синът ми не е участвал в тази олимпиада), но в случая мисля че няма нищо необичайно. Класната на единият 7-ми клас в 32 СОУ е преподавател по биология и изключително много държи на предмета си. На 1-ви кръг участва почти целия неин клас и още поне 10-15 деца от другите класове. Резултатите след 1-ви кръг варират от 83.4 - 117 т. Освен това едно от петте деца от София класирани за национален кръг също е от 32 СОУ.

# 641
какво е НГДЕК ? newsm78

За италианския лицей знаете ли как става класирането, нови изпити ли се държат?
Благодаря и светъл празник ви желая!!  bouquet

# 642
  • София-Младост
какво е НГДЕК ? newsm78

Национална гимназия за древни езици и култура.
За лицея, ако не бъркам допълнителни изпити няма, но се приемат деца, само ако се освободят места.

# 643
От коя цена? От първоначалната? Не е така. Когато се прави намаление, то се прави на цената, получена до момента.

Да, от първоначалната. "Цената на един бинокъл е 100 лева. Два пъти намалили цената му с 6 процента". Не ми е известно намаления да се изчисляват от намалената вече цена.
Ами напротив така е... В банките с лихвите според тебе как стоят нещата?

Какво общо има начинът на олихвяване с изчисляването намалението на дадена стока? А какво правят банките, въобще не го давай за пример.
Казано ви е, че ЦЕНАТА е 100 лв и е намаляна два пъти с еди си колко процента. Как ви идва на ум да изчислявате второто намаление, върху вече намаленото?  Уж математиката развивала логическо мислене.  ooooh!
О Боже! Ето ти една задачка: Палто струва 100 лева. Цената мъ първо е намалена с 10%, а след това - увеличена с 10%. Колко е новата цена на палтото? Интересно ми е какво ще кажеш. Ако аз не съм такъв квалифициран математик и думите ми не можеш да ги вземеш за чиста монета, то поне повярвай на Ганис.

# 644
какво е НГДЕК ? newsm78

Национална гимназия за древни езици и култура.
За лицея, ако не бъркам допълнителни изпити няма, но се приемат деца, само ако се освободят места.

В лицея балообразуването е по друга схема но със същите изпити. Приемат се само деца, които са били там до 7 клас. Евентуално се прави компромис за деца дошли от Италия.

Общи условия

Активация на акаунт