СЕДМОКЛАСНИК страницата с котките затвори, идва ред на Пиза да пребори...

• 38 548
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
А знаете ли с каква тежест ще са оценките по другите предмети от ВО през следващата седмица? И ако поради някаква причина ученикът не се яви какво следва?

На РС ни обясниха, че това са текущи оценки и ако детето пропусне някое от оценяванията ще има 2. Но ако ме питаш мен до голяма степен има и отношение на учителя. Той има впечатление от детето през цялата година и текущи оценки през 2 срока, така че безумие е тази двойка да окаже влияние.

Редно би било да няма последствия за децата ако не се явят по извинителни причини. Все пак не са машини. А тези изпити са по- скоро оценка за самото училище и учителите, които им преподават. Друг е въпроса, че отново ще го отнесат децата. Въпреки че съм учител, аман от одаскалени преподаватели...

Вчера направих прогнозни оценки на изпитите на дъщеря ми...но ще се въздържа да ги пиша публично, пък дано се сбъднат. В училището в което се целим няма квоти за момчета и момичета и предвид лесния изпит по мат, нищо чудно да са с много малко момчета в класовете Simple Smile
Вчера като ми разказва с яд за някой изпростял съученик или съученичка й казах вече да си мисли какви ще са новите й съученици Simple Smile Да помечтае малко Simple Smile Със сигурност средата наесен ще е с пъти по- добра!

Вчера пък...шефката ми получила Благодарствен адрес. Да ми връчела публично една грамота за добър родител. Прочетох го и си го взех. Абсолютна тъпотия! Нещо в соц стил...от сорта как добре сме си възпитали детето, как за училището било важно да има такива родители, че детето ни да растяло горд гражданин на отечеството ни. Би ме било срам да го прочетат пред колегите. И всичко това явно от гузна съвест. Дъщеря ми е на 3-то място на нац. конкурс по Литература, но са пропуснали да го отбележат на таблото. Вместо това са изтипосали снимки от Проект Успех, от нямане какво да сложат. Та явно компенсират пропуска си с това писмо, което в моите очи ги поставя в още по- смешна позиция.

Простете за многословието, но явно нервите ми избиват по този начин...Всичко ми се вижда пошло и безсмислено...Та ще завърша малко по- ведро:

Честит празник на всички, които пишат на кирилица!

# 646

О Боже! Ето ти една задачка: Палто струва 100 лева. Цената мъ първо е намалена с 10%, а след това - увеличена с 10%. Колко е новата цена на палтото? Интересно ми е какво ще кажеш.

Ако вземем за пример практиката на банките, новата цена е поне 110.   Mr. Green

# 647
  • София-Младост
какво е НГДЕК ? newsm78

За италианския лицей знаете ли как става класирането, нови изпити ли се държат?
Благодаря и светъл празник ви желая!!  bouquet

Национална гимназия за древни езици и култура.
За лицея, ако не бъркам допълнителни изпити няма, но се приемат деца, само ако се освободят места.

В лицея балообразуването е по друга схема но със същите изпити. Приемат се само деца, които са били там до 7 клас. Евентуално се прави компромис за деца дошли от Италия.
За балообразуването съм съглана. В наредбата за приема им друго пишеше, или поне аз го разбрах по друг начин. Даже онзи ден се чудех дали да питам дъщеря ми, дали има някакво желание за там.

# 648
Момичета да ви питам, /въпреки , че се зарекох до излизането на оценките да не се интересувам и да не мисля...но синковеца отказва да ходи на изпит в НПМГ по мат./
Колко горе-долу ще се оцени матурата по мат. ако на 1 модул без грешка, а 2 модул първите две решени без грешка а вторите две мазало Rolling Eyes решени но не точно????

# 649

О Боже! Ето ти една задачка: Палто струва 100 лева. Цената мъ първо е намалена с 10%, а след това - увеличена с 10%. Колко е новата цена на палтото? Интересно ми е какво ще кажеш.

Ако вземем за пример практиката на банките, новата цена е поне 110.   Mr. Green

Хахахаха нали...Седни и понаучи процентите, в 5 клас се учат и тогава спори с мен и Ганис. Simple Smile Wink

# 650
Честит празник и от мен! Нашата седмокласничка има рожден ден днес, става на 13 години Simple Smile
Относно изпитите, по математика първият модул го е решила без нито една грешка, а от втория модул е решавала частично и можем само да гадаем какъв ще е резултата.
Така или иначе, изпитите минаха и е време дечицата вече да си отдъхнат! Желая късмет на всички   bouquet

# 651
Момичета да ви питам, /въпреки , че се зарекох до излизането на оценките да не се интересувам и да не мисля...но синковеца отказва да ходи на изпит в НПМГ по мат./
Колко горе-долу ще се оцени матурата по мат. ако на 1 модул без грешка, а 2 модул първите две решени без грешка а вторите две мазало Rolling Eyes решени но не точно????
1ви модул 65 точки
2ри модул 15-17 точки
Общо около 80-82 точки
По миналогодишната скала: около 5,20 - 5,30

# 652
  • София
Сега погледнах пак резултатите по биология. Да, резултатите на участниците от 32-ро не са максимални, има шарения, но прави впечатление следното - това е единственото училище, от което 12 човека са се явили на общинския кръг, всичките 12 минават за втори кръг (!), на областния вече съвсем е шарена работата. Това означава, че не се е явявал целият клас, а от всички класове са се явили общо 12 човека. Освен да ги е избирала с предварителен конкурс, друг начин не виждам, а този отпада, защото има поне 4 паралелки, и едва ли тя води биологията на всички. Аз също нямам личен интерес, просто ми направи впечатление и ми се вижда доста подозрително на първи кръг да имат сто процента успеваемост за втори. За мен лично е доста вероятно на първи кръг да е имало здраво побутване, особено щом учителката е толкова амбициозна. Статистически, нейният случай е изключение, което само по себе си вече е трудно да се обясни.

# 653
  • София
Една по-проста задачка от мен. В магазин има намаление. Купивате си пр. 10 артикула. Намалението е 20%. Ако калкулират 20% намаление на всяка стока или 20% на сумираната цена, ще бъдат ли равни?  Laughing Математиката също е грамотност  Peace
За НГДЕК - имат въртешен изпит по история и срокът за подаване на заявления за участие беше до 20.05.

# 654
  • Sofia
 Честит празник на всички и от мен   bouquet.
 За подсказването - не се ядосвайте , много е важно кой точно е подсказвал. М.г.  в съседната зала синчето чуло , че е имало преписване. Нямало е , обаче дете, което да е на супер подготвено и съответно оценките бяха доста слаби  Laughing. Истината е , че децата положили големи усилия през годината не биха допуснали тези , които ги е мързяло да изкарат високи оценки , и то незаслужено.
 eslanchice , не можете ли да си сметнете приблизителните точки от дадените в сайта на МОН критерии? М.г. се отказахме от признаване на оценката за НПМГ, но детето имаше само 1 грешка на 1-ви модул. Иначе НПМГ е един доста добър резервен вариант  Peace.
 Колкото до олимпиадите - не бих могла да се изкажа еднозначно. В училището на детето никога не е подсказвано. На мен например ми е правило впечатление през годините при олимпиадата по география / т.г. не съм гледала/. Там имаше доста деца от 45 ОУ, които се справяха чудесно. Явно наистина си е до учител, а и до деца. Все пак 32-ро е с доста паралелки , и ако 12-те деца са избрани от всичките , то е нормално да има добри резултати. Когато учителят е на ниво и работи с деца , които имат интерес в дадена област, то наистина на общинските кръгове / та дори и на областните/ могат да се постигнат чудеса  Peace.

# 655
Една по-проста задачка от мен. В магазин има намаление. Купивате си пр. 10 артикула. Намалението е 20%. Ако калкулират 20% намаление на всяка стока или 20% на сумираната цена, ще бъдат ли равни?  Laughing Математиката също е грамотност  Peace
Естествено, че да...

Последна редакция: чт, 24 май 2012, 12:22 от Limon4eto0o

# 656
  • София
Али, общинските кръгове са за всички деца, и учителите нямат право да решават предварително кой да се яви и кой не, че и да ги отсява. По-скоро се прави обратното - търси се ефект да се явят колкото може повече деца, ако има начин, всичкидеца от всички класове. Не се правят ударни групи от малко деца. Та, ако приемем, че има дори само 4 паралелки със седмокласници, и всяка е от по 25 деца, то от 100 деца да се явят 12 е по-скоро слаба работа, от по-малки училища в списъка са се явили доста повече деца, а всичките 12 да мнат на втори кръг е вече меко казано странно. Ако тази учителка е подбрала ударна група от 12 деца, това е стратегически грешно, да не кажа и егоистично от нейна страна, защото така са ощетени други деца, които е било възможно да се явят. Успеваемост от 100 процента на първи кръг е труднообяснима, особено ако е единственото училище в цяла София.

# 657
Али, общинските кръгове са за всички деца, и учителите нямат право да решават предварително кой да се яви и кой не, че и да ги отсява. По-скоро се прави обратното - търси се ефект да се явят колкото може повече деца, ако има начин, всичкидеца от всички класове. Не се правят ударни групи от малко деца. Та, ако приемем, че има дори само 4 паралелки със седмокласници, и всяка е от по 25 деца, то от 100 деца да се явят 12 е по-скоро слаба работа, от по-малки училища в списъка са се явили доста повече деца, а всичките 12 да мнат на втори кръг е вече меко казано странно. Ако тази учителка е подбрала ударна група от 12 деца, това е стратегически грешно, да не кажа и егоистично от нейна страна, защото така са ощетени други деца, които е било възможно да се явят. Успеваемост от 100 процента на първи кръг е труднообяснима, особено ако е единственото училище в цяла София.
В нашето училище госпожата избираше кой да се яви и кой не...

# 658
  • София
Верно?  Shocked Аз хич не бих била доволна от такова нещо.

# 659
Верно?  Shocked Аз хич не бих била доволна от такова нещо.
Да, не искаше да има слаби резултати и наистина по история примерно всички се бяха класирали.

Общи условия

Активация на акаунт