Земетресение

• 193 906
  • 3 989
  •   1
Отговори
# 1 395
Пуц, не може да се е ядосала. Днес сутринта на приятел му се е родил така лелеяният син.
Жив и здрав да е!

ау жена му да е не е била в болница по време на земетресението с контракции? това винаги ме се е струвало най-страшното нещо - да раждаш и да стане земетресение #Crazy

# 1 396
  • sf
уф, толкова жал ми стана за падналото птиче, а по принцип съм коравосърдечна  Confused

авариен багаж от години се каня да събера, даже и мястото съм измислила, ама все не одобрявам подходяща чанта  ooooh! инак обичам да съм подготвена, не само при бедствени ситуации. и все се каня да го стъкмя и се мотам, а веднъж ще ми потрябва и щи се бия по главата  ooooh!

а колкото до стягането и вземането в ръце- от моя гледна точка мога да кажа, не само сега , а и по ппринцип в екстремни ситуации- държи ме мисълта за децата. че те разчитат на мен и ако аз се предам,те какво ще правят, и се стягам и това е. после може и да треперя и рева,но на момента паниката не ме обзема.

# 1 397
Не знам защо са я преследвали жената в кв Надежда, но не вярвам, че е за да и бъде навредено.
Около инфекциозна болница птиците имали много гнезда с малки... някой беше писал, че са изплашени за тях от трусовете и от там са неспокойни.
Аз повече вярвам на животинките, отколкото на хората.

# 1 398
Жалко за гарванчето, много умни птици са Sad
Не вярвам в това, че днес са нападали заради земетресението.
На едно от клипчетата кучетата виеха. Нашите не съм ги чула.

# 1 399
Събудих се снощи от труса и шума в стята от тресящия се гардероб и дограмата. Поклатихме се с милото в кревата  Mr. Green, дори не станахме. След първия трус се опитахме да заспим, защото решихме, че няма нужда да излизаме, вън валеше. Плюс това, не знам защо но аз реших, че е около 4 по скалата на Рихтер, нищо не падна, не го усетих толкова силно, изплаших се разбира се. След втория трус вече скочихме от леглото, отидахме на терасата да видим дали са излезли хората, имаше две жени с дъждобрани, които вървяха по улицата, пак легнахме. После започнаха да се чуват как се палят коли зад блока на паркинга и как тръгват. Явно хората са се изплашили и са побегнали на по-сигурно. С милото сме заспали и така. Сутринта видях, че заметресението е било доста силно, честно казано доволна съм, че не се паникьосахме.

Обаче като гледам медиите какво правят. Сега и някакви гарвани. Отделно статии от рода на: "След земетресенито - градушка" и веднага над нея: "Гарвани нападат хората като във филм на Хичкок" и т.н.

Хора, кураж, не се поддавайте на паниката и страха! Знам, че е трудно, но е по-добре за здравето и хората около нас!  Hug

# 1 400
  • София
Не знам защо са я преследвали жената в кв Надежда, но не вярвам, че е за да и бъде навредено.
Около инфекциозна болница птиците имали много гнезда с малки... някой беше писал, че са изплашени за тях от трусовете и от там са неспокойни.
Аз вчера гледах как двойка гарвани преследваха човек в парка и се снишаваха над него. Реших, че най-вероятно е застрашавал гнездото им.. Досега не бях виждала такова нещо

# 1 401
Пуц, не може да се е ядосала. Днес сутринта на приятел му се е родил така лелеяният син.
Жив и здрав да е!

ау жена му да е не е била в болница по време на земетресението с контракции? това винаги ме се е струвало най-страшното нещо - да раждаш и да стане земетресение #Crazy

Така е било, в болницата с болки и люшкане от трус, вместо упойка Laughing.

# 1 402
  • Wonderland
Момичета, в Божурище такава голяма буря придружена с силна градушка ни удари,че нямам думи просто.....Канализацията се запуши....и започнаха да текът реки по улиците и този целият лед....имах чувството че сме в ледена епоха....Слава Богу, Ники се държа мъжки и не се разплака въпреки че беше събуден от градушката чукаща по прозорците с всичка сила....Градините са ни опустошени.....

# 1 403

И аз усетих необичайни неща преди земетресението. В момента живея в общежитие в кв. Гео Милев и там се усети много силно и странно. Първо снощи около 23.00ч се почувствах много гадно без никаква причина, беше ми лошо на стомаха и ме тресеше все едно покачвам температура, но не точно. Много странно усещане. Легнах си към 1ч, защото пих витамин Ц и исках да се усвои, но не подейства много. Легнах си, бях много неспокойна и уплашена и ми минаваха мисли от рода: "Сега като ми е толкова лошо, дали изобщо ще се събудя утре сутринта?" Пълна психария! Едвам задрямах към 2.10ч и в 3.00 се събудих от някакво страшно люлеене и въртене.

Не мога да повярвам, абосолютно същото, едно към едно (с изключение на витамините), ми се случи и на мен. До леглото ми имам един фенер, и преди да си легна го погледнах и си помислих, че трябва да му проверя батериите, че може да стане земтресение.

# 1 404
  • София
на мен наистина ми изглежда страшно да се ражда по време на някакво бедствие.

Продължавам да се чудя защо всичко живо се е юрнало навън, като пространствата между блоковете са толкова малки, както и улиците толкова тесни, че вероятността да падат отделящи се предмети, мазилка, тухли и прочие, е голяма! И като ги гледах по тв-то, седнали баш на стълбището под блока! Все едно нищо, че и по-опасно да се скъса някоя жица или да падат керемиди, разна покъщнина от балконите и какво ли не още. А това за пушенето на терасата съвсем ме изумява.

Моля ви се, не изкуквайте съвсем с разни суеверия и самопсихясване за предчувствия и прочие! Земетресенията не можем да ги прогнозираме, включително се видя, че сума животни изобщо не са мръднали. Страшно беше, ама нека се придържаме към фактите! Разбира се, че гаргите ще са объркани, нали ги е люляло!

# 1 405
  • София
О, ако беше през деня земетресението, нищо чудно и да имаше жертви. Добре, че беше през нощта - децата са си при нас, не едно на градина, едно на училище, с мъжете си сме заедно, документи, пари и домашни любимци са ни под ръка, изобщо ... сравнение не може да има.
Да, много е страшно като се събудиш, докато се окопитиш, наистина е страшно. В тези часове организмът е най-слаб, не случайно навремето КГБ са ги учили арестите да се правят в 4 сутринта, тогава най-трудно се реагира.
Но като оставим това настрана, много по-спокойно е да е вечер у дома.
Гледах днес репортажи от училище в Дупница - ако там са учели деца по това време, днес съвсем други неща щяхме да пишем, да не дава Господ  Praynig Плюс разни операции, които можеше да се извършват през деня и да друсне, не се знае как ще залитне ръката на хирурга (това ми е моят личен персонален ужас, при секциото ми само от това ме беше страх, да не друсне земетресение и да наранят детето  Confused).
Размина ни се лесно, това е равносметката.

# 1 406
Аз вчера гледах как двойка гарвани преследваха човек в парка и се снишаваха над него. Реших, че най-вероятно е застрашавал гнездото им.. Досега не бях виждала такова нещо

Страх ги е... може да е зов за помощ.
Ако искат да навредят, могат да се съберат на ято и да те направят на пух и прах.
Не целят повреда за мен... Просто не разбираме езика им.

# 1 407
"Силното земетресение от тази нощ се е оказало стимул за находчиви телефонни измамници. Те се възползват от човешкото притеснение и страх, съобщиха слушатели по “Хоризонт”, предаде БЛИЦ.

Те разказаха, че мошениците се възползват от човешкото страдание след природното бедствие и звънят, представяйки се за пострадали роднини, които се нуждаят спешно от пари за лечение.

“Баба ми живее в провинцията и днес на два пъти са й звънели непознати. Казали й, че цялото ни семейство е пострадало, в различни болници е и спешно трябват пари”, алармира младеж от София."

# 1 408
Земетресенията винаги съм ги усещала,дори по време на сън.Така преди години усетих турското земетресение което слабо разлюля и  Варна.Ама откакто имам дете,така съм уморена че съм спала като пън!!!За първи път да не почувствам че ни люлее.Мъжа ми обаче е бил на вахта цяла нощ.Решил е да не ни буди,пък ако стане по-страшно,тогава.Принципно преди такива природни катаклизми по-чувствителните хора реагират с различни здравословни оплаквания.Аз предната вечер бях зле,цяла нощ имах сърцебиене.Вчера целия ден също!Такова нещо никога не ми се беше случвало.Дори сега сърцебиенето пак продължава без видима причина Tired На някой може да му е смешно че хората свързват оплакванията си в земетресенията,както в случая,но си е факт Peace

tzveteto89 ,снимай за БТВ Peace Дано сте добре Praynig

# 1 409
  • София
Аз обичам птиците,ама гарвани ме потресоха миналата седмица.Бяха налетяли някакъв болен гълъб и направо го бяха заръфали.Разгонвах ги и веднага като си тръгнехме пак идваха да го кълват,а той се беше скрил под една кола и почти не се виждаше.Знам санитари,кръговрат,ама са много гадни птици!

Общи условия

Активация на акаунт