Земетресение

• 187 340
  • 3 989
  •   1
Отговори
# 3 945
Отивам си! Останете в мир със себе си и околните Praynig

# 3 946
  • Sofia
Айде, стига вече с тези глупости, кассии, че земята си отмъщавала и дрън-дрън! да не си намесник на Господ, че да знаеш какво и защо се случва! Земетресения има от раждането на Земята, ще има и след нас, не сме ние алфата и омегата, не се ласкай толкова! МолИ се същата тази Земя да продължава да е жива, да се рециклира земната кора, защото веднъж ядрото започне ли да умира и движенията да спрат, тогава вече и Господ не може да ти помогне! Аман от драматизиране! Пий си хапчетата и не пиши врели-некипели, че ми иде даа те фрасна заради създаване на паника сред населението! Сякаш малко откачалки се разписаха в тази тема, сега още една цъфна!

Joy аз се подобрявам, щом мога да се смея вече на диалозите, които се разиграват тук.  Като цяло си налагам да съм по-спокойна и вътрешно, защото досега беше само привидно. Утре трябва вече да си пусна и голямото дете на училище, опитвам се да мисля позитивно. И понеже съм си паника, не по принцип, а на тема земетресения, разбирам и съчувствам на всички, които още дълго време ще са напрегнати. Обаче тоя линк за Мая Попова и на мен ми идва в повече, хайде стига вече, споделяйте, ще се успокояваме взаимно, но не ровете помиите, които се изливат от всякъде, безотговорно е да се плашим с измислени прогнози, в момент, в който много от нас са податливи на всякакви глупости.

# 3 947
  • София
Отивам си! Останете в мир със себе си и околните Praynig
Сполай ти, чадо! bishop

# 3 948
А може би пушачите сме виновни newsm78

# 3 949
  • София
Ууу, мислех, че само у мен е тая параноя... Всички около мен са видно спокойни и постоянно ми се подиграват на реакциите и постоянните оглеждания, ослушвания и т.н.
Вече правя опити да се владея, да изкарвам страха от мен... пише, че е добре да се споделя, да се говори за случая...
Голям ужас беше във вторник, сънувах лек и спокоен сън и изведнъж се събудих в ужас и паника, несигурност... просто събуждане в кошмар. И въпреки всичко запазих самообладание и се прибрах в леглото с половинката. Не можех да заспя дълго след земетресението и постоянно се ослушвах за пукане и боботене... тамън се унесох и нов трус в 4ч  #Crazy
Този път реагирах с писък и рев. Толкова да чаках да залюлее и когато стана сякаш ме вкара в жестока паника. Не си и помислих да спя, а половинката настояваше да останем в леглата... 20-30 минути по-късно пак се залюляхме... грабнах си дрехите и се обякох под касата на вратата, слезнахме в колата. Стояхме до 7, нямаше трусове...  отидох на лекции.
Много страшно беше цял ден, постоянно се оглеждах, а бях сред хора. През минути ми се свиваше сърцето и ми се струваше, че отново се тресем. Денят мина и замина, прибрахме се в къщи.
Щом се стъмни сякаш предната вечер се върна за секунди с  всичките и страхове. Отворих лаптопа и започнах да чета за нови трусове, за ужасни прогнози... още повече се психясах, започнах да умолявам половинката да си вземем одяла и да отидем в колата да спим спокойно, но той отказа категорично и след доста сополи и сълзи предложи да отидем на вилата ни край Вакарел. От сряда до днес бяхме там, отново се страхувах, но се поуспокоих. За мое щастие там вторичните трусове не се усещаха, но знам ли - заспивах всяка нощ с по 15-20 капки мента, глог и валериан. Почивните дни минаха, нямаше как да останем повече и се прибрахме днес. Отново съм на същото легло, което се люлееше, отново ме обсебва страх, представям си как ще се разтресем, как мазилката ще падне на главата ми (понеже гледах репортажи от засипани с гипс легла)... изобщо ужас. Чета за стреса, за параноята, за паниката, за психозите...
В аптеката помолих да ми дадат нещо за приспиване и след малко ще видя дали ще ме трупяса, за да мога да заспя без с часове да се въртя и ослушвам...
Дано не усетя повече всичко това   Sad

# 3 950
  • София
Стига де, Трещи.
Минала си покрай добричка, че и пафкаш, няма прошка за теб! Какво иронизираш? Crossing Arms

# 3 951
  • София
Преди малко публикуваха още едно 2.5, ама нещо не мога да вдяна +3ч. ли да го смятам. Прави ми впечатление, че се измества епицентъра ooooh!
http://ndc.geophys.bas.bg/

# 3 952
И аз го видях това... освен епицентъра и дълбочината се измества... дано имат грешка...

# 3 953
  • София
Къде гледаш за дълбочината
Лек трус е регистриран в 21.57 часа

Земетресението е с магнитут 2.5 по скалата Рихтер с епицентър на около 25 км северно от София и не е усетено на територията на страната

По данни на Сеизмологичния център към Геофизичния институт на БАН в 21.57 часа е регистриран лек трус с епицентър на около 25 км северно от София. Земетресението е с магнитут 2.5 по скалата Рихтер и не е усетено на територията на страната.
Втресе ме!Там не е ли Витошкия разлом ooooh!

# 3 954
Като цъкнеш на червеното кръгче в едно балонче пише DEPTH:15.2км ....

# 3 955
Регистрираният трус е в района на с. Искрец, Свогенско.

# 3 956
  • София
В кой сайт го гледате това?

Миналата вечер имало ли е или аз взех да си внушавам  Laughing Както си спях и нещо се размърда яко и прозорците треснаха веднъж.

# 3 957
# 3 958
  • В Голямото село
Земетресения дето не ги усещате е имало и винаги ще има. Всяко едно ли ще следите и ще докладвате? Каква е идеята? А тъкмо ме обзе надежда, че някой най-после ще заключи тая тема. Стана безмислена. Лично мнение  Peace

# 3 959
  • София
Не е въпроса дали ги усещаме, а това че има някаква, никой не знае  каква вероятност от активизиране на съседни разломи. И на мен никак не ми е спокойно, защото утре трябва да си изпратя детето на училище- в 18 със скъсаната земетръсна шайба Sick

Общи условия

Активация на акаунт