Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 36

• 71 522
  • 732
  •   1
Отговори
# 285
Все по-труден става филмът за гледане. Противно на всичките ни очаквания.
Всичко се случва обратно на това, което съм си представяла. ooooh! ooooh! ooooh!

В добрия или в лошия смисъл е по-труден филмът за гледане? newsm78
 За мен филмът става още по-интересен - има някаква по-голяма задълбоченост в сценария, не е само зрелището.  Thinking Което много ме радва  Hug и същевременно натъжава, че след още един епизод ще приключи сезона.  Sad А до есента има цели три месеца... Cry Cry Cry
Интересни са ми траурните облекла от този период, и примерно новият тюрбан на султана... Rolling Eyes

# 286
Май Хатиджето отива да види Нигяр. Така ми се струва...

# 287
Страхотна серия, разтърсващ финал  Heart Eyes Heart Eyes

Мистик, Невин  Hug  bouquet  благодаря ви  Heart Eyes Heart Eyes
soya-fen   Hug

Интересна ми е мистиката на аладжа таш, преди 10-тина серии Дайе даде същия на Нигяр, тогава обясни 'свойствата' му, сега пак тя се намеси  Thinking 

Невин   bouquet  благодаря за превода на трея
наистина изненадващо решение на Сюлейман по отношение на Махи  ooooh! де го чукаш, де се пука  Mr. Green може пък да е поредната уловка  newsm78

soya-fen
Скрит текст:
и аз се убих да го търся тоя филм на Стилиян Иванов  Whistling оказа се че още не е излязъл  Rolling Eyes
Още в края на 2010-та ако не се лъжа, му направи голяма реклама по всички телевизии, оттогава нищо  Crossing Arms
да се надяваме, вече идва края на чакането, след 2 години  Crazy

http://ludimladi.bg/?p=view&aid=2885

"....За първи път бяха показани предпремиерно и откъси от най-новия филм на режисьора Стилиян Иванов “Мистиците на изтока”, чиято премиера ще бъде на 17 декември. На тази дата последователите на Мевляна от цял свят, наречени “дервиши”, се събират в град Коня, Турция, за да празнуват смъртта на своя Учител - Руми....."

# 288
Ако и спомняте 58 епизод, когато Валиде казва на Нигяр, че знае за връзката и с Ибрахим и разбира, че тя е бременна... тогава се влошава здравето и... Сюлейман ако има да упреква някого за смъртта на майка си ще е или Нигяр или Ибрахим и в краен случай Хатидже, щото тя си избра Ибрахим за съпруг....

# 289
В снимката, която Краси е сложила, се вижда добре роклята на Дайе и е същата като тази на човека, който се беси  newsm78 Ох, да идва вече сряда...И още малко снимки.

# 290
# 291
  • София
 Сигурно Дайе ще бъде упрекната от СС,че си е премълчала тайната.... newsm78 Тя имаше угризения,но каква полза newsm78

Последна редакция: вт, 29 май 2012, 20:08 от krasminikif

# 292

Каквото и да значи в нашите разбирания - пълното господство, предвид че след естествената смърт на Мехмет,  екзекуцията на Мустафа, смъртта на болния Джихангир, Сюлейман екзекутира и Беязид, който уж и двамата са предпочитали пред Селим. #Crazy

Интересно ми е как ще представят тая поредица от кървави събития, при положение, че досега изграждаха един нереално идеализиран образ на Сюлейман - благ, спокоен, справедлив. Пък и Хюррем, която е в основата на тези убийства, и тя е показана като една сравнително безобидна сладурка. Дали образите им ще претърпят някакво развитие, или историческата истина ще бъде пренебрегната за сметка на сапунената сладост?

# 293

Muhteşem Yüzyıl 62. Bölüm
Скрит текст:
Valide Sultan saraya veda ediyor. Topkapı Sarayı’nın üzerinde keder bulutları esiyor.Mahidevran haremin idaresini tamamen ele geçirecek mi? Hürrem Mahidevran’ın yükselişine engel olabilecek mi? Daye, Valide Sultan’a karşı duyduğu vicdan azabının üstesinden gelebilecek mi? Hatice Sultan, İbrahim’in yasak aşkını öğrenecek mi? Valide Sultan’ın vefatı bütün imparatorluğun yas havasına bürünmesine neden olur. Tüm hanedan karalara bürünür. Valide Sultan ihtişamlı bir törenle saraya veda eder. Sultan Süleyman’ın kederinin dağılması ise sanıldığı kadar kolay olmaz. Valide Sultan’ın ardından haremin idaresi iyiden iyiye Mahidevran’a kalır... Mahidevran gözünü Valide Sultan’ın dairesine kadar diker. Ancak Hürrem’in eline verdiği kozun farkında değildir... Valide Sultan’ın vefatına üzülenlerin başında Daye gelir. Daye, Valide Sultan’ın ölümün ardından haremde kalmak istemez. Sarayın dışında kendisine yeni bir hayat kurmaya çabalar. Lakin çektiği vicdan azabı Daye’nin peşini bırakmaz... Nigar, Gülşah’ın göz hapsinde yaşamaktadır. Ama bulduğu ilk fırsatta kaçmayı başarır. Hatice, Valide Sultan’ın vefatı üzerine ayrıldığı sarayına döner. Hürrem vakit kaybetmeden onu ziyaret etmek ister. Hatice’nin hayatı bulduğu bir mektupla altüst olur. Figani hakkında verilecek hükmün gecikmesi sıkıntı yaratır. İskender Çelebi’nin konuşmaları etkili olur. Sultan Süleyman İbrahim’den kararın bir an evvel verilmesini ister. İbrahim ise Figani’nin, Efendi Hazretleri’ne ulaşmak için elindeki tek şans olduğunun farkındadır. Figani’nin sorgusu ile bizzat alakadar olur.
      bouquet

# 294
  • Истанбул
Емел, много здраве на бай Иван, дългогодишен доброволен посланик на добрата воля, между Чехия, поради жена си, България, поради същността си и Турция, поради любовта си  Hug Hug Hug

Трендафилке, напълно е възможно да е оникс  Thinking В турския той се назовава акик, докато за аладжа таш намерих пояснения повече като халцедон(бг) -калцедон(тр) (от Киликия)  ooooh! В крайна сметка са от една група  Hug

Искам да кажа и поясня едно-две неща за Ибрахим...
Първо, играта на думи в обръщенията към него, makbul - приет, харесван, в случая, фаворизиран от Сюлейман и makdul - убит, мъртъв...
Смъртта му дава повод за разпространяването на следния израз, сред народа : Макбуль Ибрахим, стана Мадуль Ибрахим...
На Ибрахим, султан Сюлейман му отрежда такива привилегии и постове, които дотогава нито един приближен или любимец не е виждал от страна на владетел и което не е привично за тогавашните разбирания. Историците, посочват като причина за отдръпването на покровителството на Сюлейман, държането и думите му, в присъствието на австрийските посланици, документирани черно на бяло, екзекуцията на Искендер Челеби, неприемането му на няколкото Корана, поднесени му като подарък, допринесли за разпространението на слуха, че си е останал християнин, пренебрежението към жена му, сестра на Сюлейман(!), скриването на няколко убийства и разхищението на пари и средства, по време на похода му на Изток...  
Някои историци (само!) посочват ролята на Хюррем, като една от причините  за смъртта му, поради предпочитанието му към Мустафа, между принцовете...

# 295
  • планетата Земя и по точно до морето
За мен от първия момент нямаше съмнение, че сцената с въжето е с Дайе.  В кадрите със Сюмбюл си личи отчаянието и.
За пореден път беше между чука и наковалнята. Първия път тръгна против самата Валиде, за да защити живота на Хюррем и да остане лоялна към султана все пак. И после се разкъсваше между Нигяр, която и е като дъщеря и лоялността към династията. Предполагам това огромно налягане и голямо изпитание на лоялността и са я разтърсили, особено след смъртта на Валиде.

Soya-fen и Пенда Hug Hug
Скрит текст:
явно няма да пропуснем филма на Стилиян Иванов, само да излезе.  Grinning
След това дълго отлагане, бях решила, че се е отказал по някакви причини.

Пуснах анонса на преводача бай google , ама както винаги е голям смях.

Mistik  Hug  bouquet Heart Eyes
На Хюррем, какво ли не и приписват( в някои писания) , понеже е по лесно да хиперболизират нейната вина, а не да критикуват решенията на Сюлейман. Не знам дали отчитат, че така снижават неговата роля на силен владетел, който си е заслужил и това Кануни.

За мен и тук си е в сила максимата, че зад рамото на всеки силен мъж, наднича силна жена.  Grinning  
[/i]

# 296

Muhteşem Yüzyıl 62. Bölüm
Скрит текст:
Valide Sultan saraya veda ediyor. Topkapı Sarayı’nın üzerinde keder bulutları esiyor.Mahidevran haremin idaresini tamamen ele geçirecek mi? Hürrem Mahidevran’ın yükselişine engel olabilecek mi? Daye, Valide Sultan’a karşı duyduğu vicdan azabının üstesinden gelebilecek mi? Hatice Sultan, İbrahim’in yasak aşkını öğrenecek mi? Valide Sultan’ın vefatı bütün imparatorluğun yas havasına bürünmesine neden olur. Tüm hanedan karalara bürünür. Valide Sultan ihtişamlı bir törenle saraya veda eder. Sultan Süleyman’ın kederinin dağılması ise sanıldığı kadar kolay olmaz. Valide Sultan’ın ardından haremin idaresi iyiden iyiye Mahidevran’a kalır... Mahidevran gözünü Valide Sultan’ın dairesine kadar diker. Ancak Hürrem’in eline verdiği kozun farkında değildir... Valide Sultan’ın vefatına üzülenlerin başında Daye gelir. Daye, Valide Sultan’ın ölümün ardından haremde kalmak istemez. Sarayın dışında kendisine yeni bir hayat kurmaya çabalar. Lakin çektiği vicdan azabı Daye’nin peşini bırakmaz... Nigar, Gülşah’ın göz hapsinde yaşamaktadır. Ama bulduğu ilk fırsatta kaçmayı başarır. Hatice, Valide Sultan’ın vefatı üzerine ayrıldığı sarayına döner. Hürrem vakit kaybetmeden onu ziyaret etmek ister. Hatice’nin hayatı bulduğu bir mektupla altüst olur. Figani hakkında verilecek hükmün gecikmesi sıkıntı yaratır. İskender Çelebi’nin konuşmaları etkili olur. Sultan Süleyman İbrahim’den kararın bir an evvel verilmesini ister. İbrahim ise Figani’nin, Efendi Hazretleri’ne ulaşmak için elindeki tek şans olduğunun farkındadır. Figani’nin sorgusu ile bizzat alakadar olur.
     bouquet

Валиде Султан се сбогува с Двореца.
Дворецът Топкапъ,е обзет от мъка.
Махидевран ще поеме ли за постоянно управлението на Харема?
Ще успее ли Хюррем да попречи на израстването на Махидевран?
Ще може ли Дайе да пребори съвестта,която я гризе?
Хатидже Султан ще разбере ли за забранената любов на Ибрахим?
Заради смъртта на Валиде ,цялата Империя е потънала в мъка.
Цялата Династия е в черно.
Валиде Султан,се сбогува с Двореца,с една разкошна траурна церемония.
Да се разсее мъката на Сюлейман е по-трудно,отколкото се предполага.
След смъртта на Валиде,управлението на Харема,остава в ръцете на Махидевран.
Махидевран се цели в покоите на Валиде.
Но дори и не предполага,какъв коз дава в ръцете на Хюррем.
До скърбящите за Валиде, застава и Дайе.
Тя не иска,след смъртта на Валиде да остане в Харема.
Иска да започне нов живот,извън Двореца.
Но съвестта,която я гризе,не и дава мира.

Нигяр е затворена,под наблюдението на Гюлшах.
Но използва първата възможност за бягство и успява.
Хатидже се връща в Двореца,след погребението на Валиде.
Без да губи време,Хюррем отива да я посети.
Животът на Хатидже се преобръща,след едно писмо,което намира.
Задържането на Фигани се бави и това създава напрежение.
Речта на Челеби се оказва въздействаща.
Сюлейман иска Ибрахим да вземе решение,в най-кратък срок.
Ибрахим разбира,че Фигани е единствената му възможност да стигне до
Негово Превъзходителство.
Той се заема лично с разпита на Фигани.

Спокоен ден на всички, Peace

Последна редакция: вт, 29 май 2012, 14:34 от Н.И.

# 297
  • планетата Земя и по точно до морето
Невин, много благодаря ! Hug  bouquet Heart Eyes
Интересна серия ни очаква !

# 298
Невин  Hug благодаря   bouquet

това ми хареса  smile3508
Цитат
Махидевран се цели в покоите на Валиде.
Но дори и не предполага,какъв коз дава в ръцете на Хюррем.

Мистик  Hug

# 299
Soya-fen и Пенда Hug Hug
Скрит текст:
явно няма да пропуснем филма на Стилиян Иванов, само да излезе.  Grinning
След това дълго отлагане, бях решила, че се е отказал по някакви причини.

Скрит текст:
Тук казва, че ще довършва филма това лято.  Rolling Eyes

http://tv7.bg/spodeleno-s-vihra/VideoDetails&id=9311052

Последна редакция: вт, 29 май 2012, 19:02 от soya-fen

Общи условия

Активация на акаунт