Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 18

• 41 415
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
  • On the sea
Здравейте   bouquet
Бих искала да попитам кога най-рано и съответно най-късно , бебето трябва да се обърне с главичката надолу . При първата ми бременност това стана още към 6ти месец , а сега бебето е още седалищно . Благодаря !

На мен ми се обърна към средата на седмия месец. Доктора ми обясни, че при първо дете се обръщат по рано и вероятността на се обърне пак седалищно е много малка, но при второ ми каза, че понякога може да се обърне и в последния момент, така че не се притеснявай според мен, попитай и АГ-то ти за всеки случай, но това си е Божа работа.

# 121
Вредно ли е ходенето на плаж?

Не, разбира се  Simple Smile Просто избягвай прекалените жеги и стой повечко под чадъра. Във водата е супер, ползвай само шапка за слънцето  Simple Smile

Бих искала да попитам кога най-рано и съответно най-късно , бебето трябва да се обърне с главичката надолу . При първата ми бременност това стана още към 6ти месец , а сега бебето е още седалищно .

При мен се обърна съвсем в началото на 6-ти месец. Има бебета, които се обръщат и в края на 8-ми. За 9-ти вече не съм толкова сигурна. Имаш време  Simple Smile

# 122
  • Варна
Моето в средата на 5-ти се обърна с главата надолу, в средата на 6-ти се върна седалищно, сега мисля, че пак е главично, така поне го усещам. Докторът каза, че докато станат около 1,5 кг могат да се въртят непрекъснато.

# 123
  • Ispania
Аз тайни4ко се надявам моето да не се обьрне Mr. Green.Но май се обрьщаха кьм 6-7 месец някьде.Нищо 4е има бебета които се обрьщат един ден преди раждането Laughing, малко им е трудни4ко де, тогава ве4е

# 124
При мен в 7ми месец се завъртя седалищно, а в 8ми зае правилната позиция.

# 125
  • On the sea
Искам да ви попитам виждате в коя седмица съм, преди 3 дни ходих на преглед на 4Д и бебето беше 3кг и 30гр, мисля че е нормално. Обаче докторът ми ми каза, че едва ли ще мога да родя нормално, защото имало още време до термина и плодът рястял вече  с по 50гр на ден. Каза ми по скоро да се подготвя за секцио, но според мен това не е сериозна причина за операция, не е много основателна. Казват, че е най-добрия АГ в града, става въпрос за Стоилов в Добрич. Вие какво мислите, дали нарочно ме убеждава за секцио, защото едва ли ще може да ми бъде на разположение 24 часа и от него взима повече пари, и дали да не поискам мнението и на други АГ докато имам време? Малко оплетено се изказах, но надявам се да ме разберете.

# 126
  • Варна
Според мен второ мнение е най-малкото желателно, доколкото знам има и други фактори, освен теглото, които налагат секцио - размер на таза и т.н., да не говорим колко са точни ехографските мерки Confused

# 127
  • On the sea
Според мен второ мнение е най-малкото желателно, доколкото знам има и други фактори, освен теглото, които налагат секцио - размер на таза и т.н., да не говорим колко са точни ехографските мерки Confused

Но той нищо не ми каза за тесен таз и т.н., а за ехографските мерки на моята приятелка, която роди преди 2 дни и казваха до последно, че бебето е 3300гр, а той се роди 4550гр и аз незнам какво да направя, много ми се иска да си родя нормално.

# 128
Не знам какво е видял доктора ти, но само теглото едва ли е причина за секцио. И 5 килограма (и нагоре) бебета се раждат нормално. Ако има несъответствие м/у размерите на таза и тези на плода е друго. Този доктор ли ще те изражда?

# 129
  • On the sea
Не знам какво е видял доктора ти, но само теглото едва ли е причина за секцио. И 5 килограма (и нагоре) бебета се раждат нормално. Ако има несъответствие м/у размерите на таза и тези на плода е друго. Този доктор ли ще те изражда?

Да той ще е. Препоръчаха ми го, доволна съм от него, но понеже  е много зает иска да си планира нещата явно. Аз за всеки случай ще поискам и второ мнение, и да си призная много ме е страх от операцията.

# 130
Да попитам някой знае ли каква е нормата за околоплодните води, защото днес на прегледа ми казаха, че моите били леко понамалели. Така или иначе ще съм секцио, но се попритесних да не се наложи да се пришпорят нещата Tired

# 131
Велвет, ти си вече в 38-ма седмица и раждането може да започне споннтанно всеки момент, а бебето не е толкова голямо. Засега. Аз бих изчакала и евентуално потърсила второ мнение. До 4кг си е нормално да се роди бебе, даже понякога и повчко, зависи вече и от таза на майката. Не бързай да се съгласяваш за секцио, на този етап няма показания за това, освен ако тазът ти е тесен. Правили ли сте замерване?  Simple Smile

# 132
  • On the sea
Велвет, ти си вече в 38-ма седмица и раждането може да започне споннтанно всеки момент, а бебето не е толкова голямо. Засега. Аз бих изчакала и евентуално потърсила второ мнение. До 4кг си е нормално да се роди бебе, даже понякога и повчко, зависи вече и от таза на майката. Не бързай да се съгласяваш за секцио, на този етап няма показания за това, освен ако тазът ти е тесен. Правили ли сте замерване?  Simple Smile

Замери само главата на бебето, а за размера на таза нищо не каза. На следващия преглед в сряда ще го попитам дали наистина няма да може да се роди нормално или просто иска да си планира работата (все пак има и частен кабинет) и надявам се ще имам време да предприема други мерки.

Да попитам някой знае ли каква е нормата за околоплодните води, защото днес на прегледа ми казаха, че моите били леко понамалели. Така или иначе ще съм секцио, но се попритесних да не се наложи да се пришпорят нещата Tired

И на мен на последния преглед провери дали околоплодните води не намаляват и ми каза, че ако започнели да намаляват значело, че плодът страда, но не знам точно за какво намаляване става на въпрос, за голямо или малко количество, но щом не са предприели мерки значи не е опасно.

Последна редакция: пт, 15 юни 2012, 12:33 от AnMary

# 133
Да питам и аз за проблема си. Бременна съм в 32 седмица т.е в началото на 8-ми месец. Проблема е, че съм качила само 2 килограма до сега. Не ми се вижда нормално. Живея в малък град с пишман гинеколози и немога да получа адекватен отговор на въпроса дали тези килограми са проблем. Преди няколко дни бях на преглед и бебето си расте нормално, но не могат да определят колко тежи. Знам, че в последните месеци се качват най - много килограми и предполагам , че ще наваксам... Все пак нормално ли е според вас само 2 килограма за 8 месеца. С предната си бременност качих почти 25 кг #Crazy.

# 134
Здравейте момичета, и аз да питам за моя проблем. Всички изследвания са ми добри, само във влагалищния секрет излязоха някакви стафилококи, някой имал ли е такива, опасни ли са, успяхте ли да ги излекувате? В урината ги няма, само във вл. секрет, цитонамазката ми е супер.

Общи условия

Активация на акаунт