Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 18

• 41 413
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
В неприятна ситуация си, но защо тогава не смениш личната? Щом тя не е сигурна в действията и лечението, което поставя и ти го виждаш, ти как ѝ се доверяваш?
Охх, сложен е тоя въпрос, ние у дома се местим като пръдливи Embarassed EmbarassedИ вече не ни останаха много варианти- отделно,че една се премести, а др. се разболя и спря да практикува, но мислим и тая все пак да я сменим. EmbarassedНе ми харесва и това, че все държи при кого точно да отидем на преглед. Twisted Evil

# 106
  • София
Здравейте отново мами!  Hug
Искам да ви споделя нещо и да ми кажете ако на някой се е случвало какво е последвало...

Ходих във Фемина за ранен скрийнинг преди 2 седмици.. Видяхме бебчо, мърдаше, всичко си му беше наред, всякакви размери му взеха - абе като по учебник всичко освен бъбреците. И в двата бъбрека имаше течност. Тогава бях 13 седмица и 0 дни и бебето си отговаряше точно. Лекарката каза, че е странно/рядко за толкова ранна седмица да задържа течност в бъбреците, но веднага ме успокои, че може да е моментно и след 10 мин да се изпишка, но аз стоях там около 35 мин и не се изпишка. Единственото което каза е, че ще трябва да се наблюдава.

После отидох при лекарката, която ми води ЖК, която също работи във Фемина и е специалист по ФМ и ултразвукова диагностика и тя ми каза, че е важно да се наблюдава и като ми видя ужаса в очите ми, каза, че най-често се среща при момченца. Преди това във Фемина ми казаха, че си има всички атрибути на момченце.

Аз прочетох напред назад какво означава това и ако не се оправи като го наблюдаваме, означава че бебето има - хидрофереза на бъбреците (ако правилно го пиша).
Случвало ли се е на някоя от вас да сте имали в толкова ранна седмица нещо подобно, оправило ли се е в последствие? И двете лекарки наблегнаха, че е важно да се наблюдава всеки път, но и ме успокоиха... но аз искам да знам ако не е временно какво става?

Лично аз не съм толкова притеснена, защото имам добро усещане, но все пак ако на някоя се е случвало, моля да ми сподели!

# 107
  • На брега на морето
На твое място аз бих потърсила второ мнение. Надявам се всичко при теб да е наред и да нямаш повече поводи за притеснения.

# 108
  • София
Ами точно там е, че аз потърсих второ мнение от моята АГ, която е добър диагностицик... но тя тогава не го гледа а само от снимките от скрийнинга ми каза, това което ми каза.
Сега на 29-ти съм на преглед пак в 17-та седмица и ще видим как стоят нещата.
А ако реша до тогава да потърся второ мнение към кого да се обърна? Има ли такива фетални ехографии специализирани за бъбреците както е примерно феталната ехокардиография?

Аз като цяло искам малко по-подробно да се запозная с това явление. Ако някой знае нещо повече!  Hug  Hug

# 109
  • София
аз искам да ви питам, колко ви струваше феталната морфология? другата седмица имам час на 19 юни, тогава влизам в 20седмица и се притеснявам защото заплатата почти свърши, отделила съм 200лв, дали ще ми стигнат  Confused

# 110
  • София
Зависи къде си се записала - знам за Фемина, че е 120лв със запис върху диск мисля. В Марковс сигурно пак е горе долу толкова! 200лв всякак ще ти стигнат!
Дано да е успешна ФМ !

А относно моя проблем с бъбреците на бебчо, дали ще е добре да пусна отделна тема във форума и така ако някой е имал същия проблем да се включи? Не обичам да спамя с нови теми, за това много се чудя!?

# 111
  • София
ами това е, че при записването не попитахме къде се намира клиника, а наблюдаващия ми лекар ми даде само телефон на д-р Марков, днес ще звънна да питам къде точно се намира клиниката Peace Hug

# 112
аз искам да ви питам, колко ви струваше феталната морфология? другата седмица имам час на 19 юни, тогава влизам в 20седмица и се притеснявам защото заплатата почти свърши, отделила съм 200лв, дали ще ми стигнат  Confused
Моята в 20 седмица беше 80, чувала съм най- много за сто и нещо, но 200 би трябвало където и да отидеш да ти стигнат. Peace

# 113
  • София
Ами ти си записана при д-р Марков в клиника Марковс - имат си сайт, незнам за ценоразпис, но най-много да е 120лв, плюс това винаги можеш да звъннеш и да попиташ!

# 114
  • София
ок благодаря   bouquet

# 115
ами това е, че при записването не попитахме къде се намира клиника, а наблюдаващия ми лекар ми даде само телефон на д-р Марков, днес ще звънна да питам къде точно се намира клиниката Peace Hug

http://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task= … 60&Itemid=116
ето, тук е адреса.

На мен ми струваше 100лв, заедно с фетална ехокардиография, но не при Марков.

# 116
  • София
hailie да при него съм, благодаря   bouquet

# 117
  • On the sea
Вредно ли е ходенето на плаж?

# 118
  • Варна
Вредно ли е ходенето на плаж?

Не е желателно.

# 119
Здравейте   bouquet
Бих искала да попитам кога най-рано и съответно най-късно , бебето трябва да се обърне с главичката надолу . При първата ми бременност това стана още към 6ти месец , а сега бебето е още седалищно . Благодаря !

Общи условия

Активация на акаунт