Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 18

• 40 870
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Освен фолиевата киселина... какви други неща е хубаво да приема бременната жена - някакви витамини?

П.С. Примерно - Омега 3... Иска ми се да приемам допълнително и калций....

# 601
Аз пия и омега3, но започнах доста по-късно от теб.
Какъв е смисълът да се тъпчеш с витамини, придобити по изкуствен начин, след като пазарът е заринат с плодове и зеленчуци в момента?

# 602
  • на земята
 Шушулче   202uu  И аз така смятам,не съм пила витамини освен фолиева,още от преди да забременея,приемай плодове,зеленчуци сега поне има какво да се щде,че зимата ..)))НЕ че са бе нитрати и т.н.но не си мисли че витамините са кой знае какво,боклуци,кой знае какво има в тях.))))

# 603
Освен фолиевата киселина... какви други неща е хубаво да приема бременната жена - някакви витамини?

Недей да взимаш на своя глава, попитай лекар.
Аз лично нищо не съм пила освен фолиева киселина.
Важно е балансираното хранене  Peace

# 604

Недей да взимаш на своя глава, попитай лекар.
Аз лично нищо не съм пила освен фолиева киселина.
Важно е балансираното хранене  Peace
Омега 3 в  никакъв случай, вземайте само неща/добавки, които ви липсват- като напр. магнезии, желязо. При всяко изследване се виждат лесно липсите, а мегнезия специално се забелязва дали липсва и само ако се появят крампи. Peace

# 605
Лично аз съм пила витамини след 4-ия месец, но по препоръка на доктор. Аптекарката пък ми обясняваше, че от витамините бебетата се издували Crazy Аз си родих нормално бебе 3300 гр. 50 см. Аз лично съм за използването на витимини. Ако имаш от къде да си взимаш домашни плодове и зеленчуци, тогава можеш да ги пропуснеш.

# 606
Добро утро на всички. Хубав и усмихнат ден ви желая! Аз не. Взимам никакви витамини , гледам да ям плодове и зеленчуци. Не ми се иска да пия витамини, придобити по кой знае какъв начин , пък и съм чела тук из форумите, че се пълнеело от тях  newsm78

# 607
Добро утро на всички. Хубав и усмихнат ден ви желая! Аз не. Взимам никакви витамини , гледам да ям плодове и зеленчуци. Не ми се иска да пия витамини, придобити по кой знае какъв начин , пък и съм чела тук из форумите, че се пълнеело от тях  newsm78
Ако това, че се пълнее, което е пълна глупост, ти е единствената причина... По- скоро наистина има такива, които съдържат големи гадости като аспартам.
Аз съм за добавките, както вече казах и то при доказана липса- няма бременна почти на която всичко да й е в баланс в организма, затова обръщайте внимание на изследванията си.

# 608
  • Пловдив
Добро утро и от мен Simple Smile
*лаленце* - мерси много. Иначе за стрийте въпреки мазането сутрин /с купените мазила/ и вечер /с мас/ почнаха да ми се появяват на гърди и на крака. Ще се постарая да си направя това, което си ми описала. Дано да има ефект  Praynig
gundie - защо да не се взима Омега3?

Аз 5ти месец си взимах, сега ги спрях, после ме хвана един вирус и си предписах сама и витамини. Разпитвах в аптеката повече.

Иначе съм на мнение, че се пълнее от бременността, не от витамините Heart Eyes

# 609
  • София
В никакъв случай не взимайте нищо без лекарско предписание освен фолиева киселина в началните месеци и ако се наложи лекарите ще ви я спрат!
Никакви витамини, минерали, магнезии, калции, желязо - без лекар да ви е разрешил и без да се налага!

Да не говорим за другите - тайлолхот, фервекс, аналгини, беналгини и т.н.т. !!!

За всяка една нужда от какъвто и да е прием на някаква добавка или медикамент ще покаже състояниято ви и изследванията ви! Лекар ще прецени какво да ви изпише! Все следящ бременни лекар е на разположение за въпроси и по телефона ако се чувствате добре му се обадете, защото самоинициативата, особено като не знаем много неща може да доведе до нехубави неща!

Този пост го пиша особено за майки в много ранна бременност и с първа бременност!

# 610
Да мн са важни изследванията на този етап аз нямам нужда от такъв вид витамини.

Ох за тези стрии, от няколко дена започна да ме сърби леко зоната около пъпчето мажа се с чико мама и бебешко олио на хип пък да видиме. Майка ми пък не се е мазала с нищо , а има само 1 стрия ниско на корема, едвам забележима -  имам брат на 4 годинки  Flutter

Последна редакция: ср, 22 авг 2012, 13:40 от AnMary

# 611
Здравейте пак ,имам един въпрос относно майчинството.Понеже не работя ,от къде ще го получавам ??На борсата ли трябва да се регистрирам , или?И в кой месец трябва да стане регистрацията там и респективно с какви документи ,защото аз съм в края на трети месец и допускам ,че няма да може да се регистрирам непосредствено преди раждане.Има ли риск да откажат да ми го изплащат ,понеже не съм се регистрирала преди да забременея или поне тези 3 месеца ,в които не съм се регистрирала да не ми изплатят? newsm78 Малко е объркано ,ама...

# 612
gundie  защо да не се пие омега? Аз с първата бременност приемах витамини на pregnacare с омега. И то по препоръка на доктор. НЕ знам защо всички казват витамини да се примат само след консултация с лекар, като те лакарите са на различно мнение за витанимите?  newsm78 НА мен лекарката ми беше предписала витамини при перфектни изследвания. (Еми пиех си ги. Знам, че и витамините са блъскани с боклуци, но така си реших. Аз освен това не ям месо (в това число и риба) и мисля, че за мен омегата си беше добре.) А на една приятелка лекарката пък й беше казала да не пие никакви витамини...   
Аз мисля и с тази бременност да си приемам витаминки. А и не успявам да се храня особено пълноценно, колкото и да опитвам.

Цитат
Майка ми пък не се е мазала с нищо , а има само 1 стрия ниско на корема, едвам забележима -  имам брат на 4 годинки
Чувала съм, че късните бременностти (когато жената е по-възрастна) почти няма стрии. Под 30 годишна възраст най-много стрии се получават, а най-предразположено е тялото в пубертета.
Аз още не съм започнала да се мажа, но мисля да почна, че с предишната бременност нямах нито една стрия (но пък непрекъснато ходех с мазен корем)  Party И се нядявам и сега да съм такъв отличник.  Wink

# 613
. Не се препоръчва консумирането на ленено семе или лигнани по време на бременност, тъй като може да бъде засегното развитието на репродуктивната система или здравето на плода (консултацията със специалист е задължителна)
Др статия:

Ленено семе не е добре да се приема при остри чревни заболявания, при кожни болести и някои видове алергия. Децата не е добре да консумират ленено семе, а бременните трябва да се посъветват с лекар. Не бива да се прекалява с дозата, тъй като лененото семе съдържа цианид и предозирането води до отравяне.
Има и др. подобни- съветвам ви да посетите лекция с д-р Папазова- провеждат се в Мола на Цариградско, тя дава много добро обяснение за това какво е хубаво и какво не да се приема, разбира се за които й има доверие.

# 614
  • Варна
Здравейте пак ,имам един въпрос относно майчинството.Понеже не работя ,от къде ще го получавам ??На борсата ли трябва да се регистрирам , или?И в кой месец трябва да стане регистрацията там и респективно с какви документи ,защото аз съм в края на трети месец и допускам ,че няма да може да се регистрирам непосредствено преди раждане.Има ли риск да откажат да ми го изплащат ,понеже не съм се регистрирала преди да забременея или поне тези 3 месеца ,в които не съм се регистрирала да не ми изплатят? newsm78 Малко е объркано ,ама...

Щом не работиш, нямаш право на майчинство. Можеш да кандидатстваш за социално, питай в Социални грижи.

Общи условия

Активация на акаунт