Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 18

• 41 497
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте,

имам проблем с вената над коляното, днес ходих при дежурния лекар дето замества джи пито и ме посъветва да ме види съдов хирург. Въпроса ми е направлението от гинеколога ли се издава или от личния лекар?
От личния лекар, отиди скоро и бързо.

В понеделник сутринта ще го свърша  Simple Smile Разбрах, че е доста опасно и може да се наложи да пия антибиотици или да ми се разрежда кръвта  ooooh!
Така е, до тогава си вдигай задължително краката и внимавай. Като се изкъпеш накрая си пускай студен душ. И намери кадърен лекар.

# 586
Здравейте,

имам проблем с вената над коляното, днес ходих при дежурния лекар дето замества джи пито и ме посъветва да ме види съдов хирург. Въпроса ми е направлението от гинеколога ли се издава или от личния лекар?
От личния лекар, отиди скоро и бързо.

В понеделник сутринта ще го свърша  Simple Smile Разбрах, че е доста опасно и може да се наложи да пия антибиотици или да ми се разрежда кръвта  ooooh!
Така е, до тогава си вдигай задължително краката и внимавай. Като се изкъпеш накрая си пускай студен душ. И намери кадърен лекар.

Казаха ми да ходя в трета градска направо на спешен кабинет и че от там ще извикат съдов хирург, че то за понеделник едва ли ще мога да си запазя час, където и да е.

# 587
Здравейте, някой знае ли колко струва изследването ранен биохимичен скрийнинг и поема ли се то от здравната каса ? Simple Smile

# 588
Здравейте, някой знае ли колко струва изследването ранен биохимичен скрийнинг и поема ли се то от здравната каса ? Simple Smile

Аз като го правих май месец в Майчин дом беше около 30 лв., но май се ползваха някакви субсидии и за това беше толкова малко. Сега не знам как е.

# 589

В Майчин дом е 42лв - 40лв скрининга и 2лв такса. Не се поема от ЗК и за това не е задължителен. Трябва да имаш задължително от наблюдаващата те лекарка преглед на видеозон и да им носиш лист с описание. Тя знае какво се попълва. Най-много един ден назад трябва да е.
Аз си правих БХС в деня на прегледа с видеозон.

Имат услуга в поликлиниката на Майчин дом да ти направят преглед на видеозон за БХС, но се заплаща.

# 590
На мен трябва да ми го правят в началото на септември месец.За кои болести точно е този скрининг? newsm78Аз ще бъда тогава в 4-ти месец ,а доколкото знам се правел между 11 и 13 г.с. ,но докторката е отпуск дотогава... Tired

# 591
  • София
Аз моето го правих във МЦ Фемина, там не се изисква твоя лекар да прави каквото и да е. Отидох, около 30мин гледахме бебчето и всичките й органи, после ми взеха кръв (която изпращат в МД) и след 3 дни имах резултатите. Цялото това с кръвта и изследването дтруваше 90лв.
Моята лекарка препоръчваше по-късния скрийнинг, но аз държах на ранния, за това си го направих в 13седмица и 3 дни!

# 592

На мен трябва да ми го правят в началото на септември месец.За кои болести точно е този скрининг? newsm78Аз ще бъда тогава в 4-ти месец ,а доколкото знам се правел между 11 и 13 г.с. ,но докторката е отпуск дотогава... Tired

Синдром на Даун, Синдром на Едуардс и още някаква информация, която е за доктора.
БХС е чисто статистическо изследване и според мен има повече негативен ефект.
Много по-надеждно е феталната морфология с фетална ехокардиография.

Аз моето го правих във МЦ Фемина, там не се изисква твоя лекар да прави каквото и да е. Отидох, около 30мин гледахме бебчето и всичките й органи, после ми взеха кръв (която изпращат в МД) и след 3 дни имах резултатите. Цялото това с кръвта и изследването дтруваше 90лв.
Моята лекарка препоръчваше по-късния скрийнинг, но аз държах на ранния, за това си го направих в 13седмица и 3 дни!

За това не ти искат нищо от ЛГ, защото те ти гледат бебето, и на финала ти взимат и 90лв Crazy .

# 593
  • София
hailie - ами да, взеха ми 90лв, но в МД гледат само 2-та маркера за синдром на даун, а не цялото бебе и взимат 40-50лв. Прегледа беше равностоен с ФМ, само дето бебето тогава е доста по-малко Simple Smile Аз съм доволна, разбрахме и пола Simple Smile
 - Просто го казах като алтернатива ако момичето иска да си направи изследването въпреки, че найната лекарка не е на работа тогава.
Същия преглед правят и в МЦ Марковс

Hug  Hug

# 594
Пола е другото любопитно нещо  Whistling Дали в 16 г.с. ще се види???Дано  Praynig Макар че няма значение и единственото важно е да е живо и здраво бебчето ,всяка мама е любопитна  Heart Eyes

# 595

Ами колкото и странно да ви звучи-аз съм в 12 г.с. Онзи ден ходих на консултация, гледахме бебето на 4d ехографа и моето АГ каза, че е почти сигурна какав е пола, но за да не ме подведе щяла да ми каже следващия път като ходя, което ще бъде 15 г.с.
    А относно БХС, моя работодател има договор със ЗОК България Здарве, които ми поемат всякакви изследвания и които работят с МД. Там където ми водят консултациите нямат. Пробем ли е ако консултациите са на едно място, а изследванията на друго ? Simple Smile

# 596
  • София
krissu - при мен беше точно така, за бхс отидох на друго място.
Може да отидеш направо в МД

# 597
Пола е другото любопитно нещо  Whistling Дали в 16 г.с. ще се види???Дано  Praynig Макар че няма значение и единственото важно е да е живо и здраво бебчето ,всяка мама е любопитна  Heart Eyes

До колкото знам, в тези седмици, единствената причина да не се види пола е ако пъпната връв е между крачетата. Но също и от позата, която е заело бебето. На една позната девойката до последно се кри и не знаеха до самото раждане какво бебе чакат.

А относно БХС, моя работодател има договор със ЗОК България Здарве, които ми поемат всякакви изследвания и които работят с МД. Там където ми водят консултациите нямат. Пробем ли е ако консултациите са на едно място, а изследванията на друго ? Simple Smile

Не е проблем. Като отидеш на консултация, АГ преглежда бебето, записва едни данни на един лист, който после си носиш в МД. Според кръвния резултат и тези данни, които е написала АГ преценяват рисковете за бебето.

# 598
  • Пловдив
Здравейте,
За малките червени вени по краката има ли някакъв лек? И някой с  кожа, склонна към стрии да сподели с какво се маже против тях. Ползвах Веледа и пак ми излизат. Сега взех на Юсерин, но пък ми излизат пъпчици. В 25г.с съм
Много ви благодаря  bouquet

# 599
  • на земята
това за краката    http://bilki.bg/index.php?m=320&lang=1&cat_bilki=29763&a … &bilki_p=1824 не гледай ,че е ефтино върши чудеса крема ,но бъди постоянна  Peace   Не разбрах имаш ли вече стрий и търсиш крем за заличаването им,или да предпазва от стрий занапред...)))Аз ползвам ELANCYL,двойно действие против стрий..)))ползвам също и домашно приготвен крем от какаово масло,масло от пшеничен зародиш,кайсиево масло  витамин Е,всичко това се прави на водна баня но без да завира ,става много гъст крем,но мазен и попиава добре,много хора го използват за вече появили се стрий и са доволни ,аз се мажа с него профилактично и редувам с ELANCYL  Peace 

Общи условия

Активация на акаунт