Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 18

• 40 865
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Ако обаче намериш къде да се осигуриш за 2-3 месеца ще ти дават майчинство.

# 616
Как така да се осигуря ,да се водя на работа ли?Два три месеца преди да родя ли трябва да се регистрирам на работа? newsm78

# 617
  • Варна
Как така да се осигуря ,да се водя на работа ли?Два три месеца преди да родя ли трябва да се регистрирам на работа? newsm78

Да, важното е в момента на излизане в 45 дневния болничен да си назначена на трудов договор.

# 618
има тема майчинството счетоводно. Има много информация в нета, но за да можеш въобще да получаваш майчинство трябва да си била осигурявана за общо заболяване и майчинство 12 месеца поне.
В противен случай се връщаш на ниво социални - за 1г. Мисля, че помощта е към 100-ина лв

# 619
Може и да е фиктивно ,нали ? Примерно във фирмата на някой познат.Бременността ми е рискова и е изсключено да започна работа..Аз дори в трамвай не се возя ,защото друса... Thinking Мислех да се регистрирам на болсата и оттам да ми изплащат майчинството ,така съм чувала..но не бях сигурна...

# 620
  • Варна
Може и да е фиктивно ,нали ? Примерно във фирмата на някой познат.Бременността ми е рискова и е изсключено да започна работа..Аз дори в трамвай не се возя ,защото друса... Thinking Мислех да се регистрирам на болсата и оттам да ми изплащат майчинството ,така съм чувала..но не бях сигурна...

Фиктивно, може, но познатия ти трябва да се ангажира със всичката бумащина и поемането на здравните осигуровки.

Като гледам лентичката ти, може да бъдеш назначена веднага и да излезеш в майчинство за първото си дете. Така ще имаш и доход докато си бременна.

# 621
А някой знае ли как се изплаща болничния - веднага или се чака месец?

# 622
  • Варна
А някой знае ли как се изплаща болничния - веднага или се чака месец?

Като заплатите, с месец назад.

# 623
Цитат
. Не се препоръчва консумирането на ленено семе или лигнани по време на бременност, тъй като може да бъде засегното развитието на репродуктивната система или здравето на плода (консултацията със специалист е задължителна)
Да, да аз знам за лененото семе, но не знаех, че е едно и също с омега-та във витамините за бременни  Embarassed  Thinking

# 624
Ама не говорете на изуст де- нито е нужен трудов договор- аз не съм на такъв, а получавам майчинство, нито пък е нужно да си осигуряван 12 месеца назад от датата на 45 дневния, не бях имала осигуровка от дълго време от декември 2008 г. ми е последната осигуровка , сега се осигурих само за 2 месеца и това беше достатъчно.
Килимче- има Омега 3 в лененото.  Hug

# 625
  • Варна
Ама не говорете на изуст де- нито е нужен трудов договор- аз не съм на такъв, а получавам майчинство, нито пък е нужно да си осигуряван 12 месеца назад от датата на 45 дневния, не бях имала осигуровка от дълго време от декември 2008 г. ми е последната осигуровка , сега се осигурих само за 2 месеца и това беше достатъчно.
Килимче- има Омега 3 в лененото.  Hug

Не говоря наизуст. Нова промяна в закона ли има? Thinking
В  момента не си ли на трудов договор?

# 626
Килимче- има Омега 3 в лененото.  Hug

Не говоря наизуст. Нова промяна в закона ли има? Thinking
В  момента не си ли на трудов договор?
Моят договор е много различен от трудов и дори от граждански, аз съм самоосигуряващо се лице в кооперация и бях с тоя договор и през 2008 г. когато се осигурявах за майчинство- имам право на такова.  Peace

# 627
  • Варна
Е, да. Ако си самоосигуряваща  се може.  Peace

# 628

ама не съм обикновена самоосигуряваща се ,ами така е формулиран договора на който съм- няма значение де, исках да кажа,че има различни договори, които имат право на майчинство. Peace

# 629
  • Варна

ама не съм обикновена самоосигуряваща се ,ами така е формулиран договора на който съм- няма значение де, исках да кажа,че има различни договори, които имат право на майчинство. Peace

Е, тя пише че няма никакъв договор. Доколкото знам не е толкова лесно да станеш самоосигуряващ се

Общи условия

Активация на акаунт