Не наддава на килограми вече повече от една година

• 15 982
  • 67
  •   1
Отговори
# 45
Светкавица, може би не съм те разбрала и затова ми се стори същото положение (без 2см ръст де). Седял е една година след 2г. и 5м на същите мерки т.е. до 3г. и 5м. или на 2г. и 5 започна да си качва детето? Защото и Борил почна да качва чак ей сега на, когато тръгнахме по лекари, т.е. вече е титаничните 10.5 кг и 85 см. Поуспокоих се определено, но ще послушам ендокринолога и ще продължа да дебна кривите Simple Smile

Една година седя 10кг,/до към 3г.5м/ на ръст започна да качва по-бързо, но за година- около 6-7см.
Пак да ти напомня, провери ситуацията със сливиците, по-специално 3 сливица.Не е речено,че при различните деца е един и същ проблемът, но за всеки случай, провери.

# 46
  • София
Мерси, бяхме в понеделник до ДжиПито и забравих! Добре, че ми напомни. Аз съм се хванала за тия пробиотици в момента...Да, до 3г и 5м си е притеснително. Наистина не съм разбрала първия път. Радвам се, че проблемът е бил лесно лечим.

# 47
Мерси, бяхме в понеделник до ДжиПито и забравих! Добре, че ми напомни. Аз съм се хванала за тия пробиотици в момента...Да, до 3г и 5м си е притеснително. Наистина не съм разбрала първия път. Радвам се, че проблемът е бил лесно лечим.

Ами не беше много лесно.Всички ме уверяваха, че след премахването ще се подобри апетитът и детето ще започне да "избуява".За съжаление, не се получи така бързо както очаквах.Непосредствено след операцията, около месец по-късно направи двустранна пневмония.После се оправи- пак няколко бронхита, миналата зима- добре,на пролет- пак пневмония.Всичко това съпроводено с лекарства, безапетитие ,вялост.Като е добре- бяга, тича не седи на едно място, като започне кашлицата- като шушулчица се свива.

Сега вече е добре/ не смея и да се похваля/, малко по-дребен на ръст от нормалните деца и доста по-слабичък, но теоретично- в норма.Е, има и исполини по 30кг сред връстниците му, но с тях няма да се надпреварваме. Simple Smile

Сега, от около месец яде спрямо себе си много добре.Не така както другите деца си хапват, но в сравнение със старото си неядене- доволна съм.Таратор, салатка, плодове, някакво топло ястие- поне една чиния на ден.Е, хляб не яде, но това му е вкусът.

Пожелавам ти бързо и леко справяне с проблема!

# 48
# 49
Моят син след 2 седмици навършва 5г , а е 15 кг. сантиметрите скоро не сме мерили но е сред ниските деца(ок.103-4), след 2-та годинка расте малко на сантиметри , а на кг още по-малко, според лекарите нищо му няма, наследствено било, при положение че с мъж ми не сме от най-ниските- 1,65 и 1,85, а той се роди съвсем в норма 51 см, в момента носим дрехи размер за 3-годишни, но се успокоявам че и мъж ми е бил същото клечаво дете... А за яденето яде, но с 100 уговорки и го храня като бебе... преди все го сравнявах с връстниците му, неговото другарче е с глава по-висок, и 30 кг, но и майката и бащата са едри, в крайна сметка важното е имунитета да е сравнително добре, пък като стане голям ще е понаедрее най-вероятно както повечето бг. мъже Simple Smile
А колкото до 3 носна сливица, по мнение на лекарите, че като я махнем ще си пооправи вида- е не познаха, почти година откакто я оперирахме а резултат няма в това отношение...

Последна редакция: ср, 01 авг 2012, 17:59 от svetlita

# 50

А колкото до 3 носна сливица, по мнение на лекарите, че като я махнем ще си пооправи вида- е не познаха, почти година откакто я оперирахме а резултат няма в това отношение...

При нас резултатът дойде бавно, около две години след като я махнахме се почувства по-съществена разлика

# 51
  • София
Моята на 5 г. е 15 кг - била е толкова и на 4 г. (при измерването при личната). Но пък на сантиметри е дръпнала много. Това е по-важното.

# 52
Svetlita, големият ми син през есента ще стане на 6г, а е около 108см висок. На 5г беше 102-104см. Само дето килограмите му са с 2-3 повече от вашите. Забелязвам обаче нещо друго. В първа група, той заедно с още 2-3 деца, бяха много явно по-дребни от другите в групата. Просто огромна разлика. С времето обаче, взеха да се поизравняват. Отново той, заедно с другите 2-3, са по-ниските, но разликата вече е по-малка. Изглеждат си набори, не както преди. По-нисичките ли се позасилиха в растежа или пък по-високите намалиха темповете, не знам, но все пак взеха да се поизравняват. Иначе в групата има деца по 15кг, има и такива по 30  Wink.
Има и предимство като расте по-бавно - с едни панталони изкарва по година и половина  Laughing. На братовчед му, който расте като гъбка, родителите са се видели в чудо, не могат да му насмогнат на дрехи. Важното е, че все пак малко по малко растат. По някое време в училище или в пубертета може изведнъж да се източат.
Малкият върви почти с мерките на батко си. За една и съща възраст е с около 2см само отгоре, но в неговата група няма много високи деца. Повечето са с неговия ръст и покрай тях не изглежда дребен.

# 53
ston по въпроса за дрехите съм на същото мнение  Wink ,с баткото е така,а на малкия му умаляват за нула време ,моя ще е най -ниския първокласник тази година ,поне по мое мнение,ама да са здрави това е най -важното.

# 54
Здравейте на всички  wavey
Поне се успокоявам, че не съм единствена.

Ние се родихме 2 900 гр, 49 см, момиченце, сравнително малка, но пък не е и нещо фрапиращо като мерки на новородено.
На 1 година беше 6 800, т.е. декември 2011, а от февруари до сега не мърда или по-скоро мръдне малко нагоре, после малко надолу, но общо взето си стоим на около 7 500 гр., на сантиметри подръпваме, но сме си нисички, към 76 см.
Вчера в магазина едно момиченце на нейната възраст горе-долу, като я видя и показва на майка си и вика "бебе". Ами да, тя си е с размери на малко бебе. И да яде и да не яде ефекта е миниминимален. От злоядите сме, имаме и моменти на прилив на апетит, но май яденето и неяденето при нас се компенсират.

Водили сме я на лекари, изследвания, всичко й е наред. Сега мисля хормоните да изследваме, сигурно съм побъркана, но....
Таткото ни е доста дребен, той е 174 см и е около 70 кила, аз съм 165 и 68 кила и съм все още в процес на отслабване  Laughing
Мъжа ми е бил доста слабичък, на 2 години 9 кила, в казармата е влязъл със връзки, бил е 48 кила, то като се запознахме бешееее, скелет на батерии и сега за мъж на 37 години си е дребничък, за яденето и той е доста злояд и като дете е бил такъв и сега е такъв, може да мине с две бисквитки цял ден.
Това ми е успокоението, че всичко е от ДНКто, че пак мъжо е виновен, но.................. все пак, майчиния мозък все най-страшните сценарии измисля и си представя.

Вие да знаете някакъв добър ендокринолог, за София става въпрос?

Давала съм Саностол, сега някакъв Апетан, нищо не помага.

Аз също съм била злояда и слабичка, после в пубертета бях дунда и от тогава все съм в битка с килата, все на диети. Никога не съм била супер слаба и докато бях бременна си пожелах момиченцето ми да си яде всичко, но нищо да не му се лепи и да има малко краче, че аз съм с 40ти номер крачища. То така и стана, носим 17-18 номер обувки и много трудно й намирам обувки за ходещи дечица, не за прохождане, таткото между другото също е с малък крак, 39ти номер, обувките винаги са му големи.
Охххх, абе на тате момичето, тя по всичко си прилича на него, все едно се е смалил.

Иначе ми е здравичка да чукна на дърво, пъргава и активна, проходи на 10 месеца, развива се съвсем нормално, но тия кила и мерки ме съсипват и така си е от съвсем малка.

# 55
  • София
Чак сега виждам въпроса за ендокринолога. Аз запазих час за клиника Детско здраве на ул. Амибуе при доц. Василева по препоръка на педиатъра ни. Мнението ми е положително макар, че нищо конкретно не научихме. Скоро ще го водим повторно за да проследим растежа.

# 56
  • FRANCE
Дъщеря ми имаше същия проблем на възраст около 2.5г, не беше мръднала на килограми близо година. Понеже поради друг проблем бяхме с нея в болница и правиха изследвания дали усвоява храната, всичко беше ок просто е такава. Сега почти на 5.5г е 16,5 кг и около 108 см. Пак не е мърдала на килограми от доста време само см.

# 57
Ama O Mar и ние ходихме там, също по препоръка на нашата педи, но при д-р Костова. Доволна съм, тя е доста търпелива и внимателна, говори бавно и спокойно  Wink
Всичко ни е наред, костната възраст отговаря на около 2 годишно дете, ние бяхме на 1 година и девет месеца още нямаше, но близо и 9 месеца.
В същата клиника ходихме и при нефроложката, отново всичко наред.
Сега ни остана гастрото, но лепнахме вирусче, мина ни, после мен ме хвана бронхит, после тя отказа да яде за 3 дни и аз тотално изтрещях  smile3511, после нещо с лекарките не можа да се стиковамче или когато ние можем да отидем те имат ангажимен и обратно, но другата седмица вече ще стане  Laughing Мислим да ходим при доц. Маринова в Медицинския център по детски болести и при д-р Лазарова в Токуда, но поне при едната да успеем да се вредим  Simple Smile Дано и там всичко да е наред.

# 58
Ama O Mar, понеже прочетох, че детето спи с отворена уста искам да попитам има ли хубав, дълбок, пълноценен нощен сън, буди ли се, хърка ли?

# 59
  • София
Малкия ми син също от година не е мръднал на килограми.На ръст расте,но слабее. ThinkingВ момента е на 4г.и 6м. и е 22кг.-128см.
Впечатлена съм! Голям юнак, да е жив и здрав. Моят малкият е на 4 и е от най-високите в групата /хем е септември/, а е 110 см.
На тегло е качил 1 кг. за 2 години. Сега е 18. По-скоро е слаб.

Общи условия

Активация на акаунт