Не наддава на килограми вече повече от една година

• 15 982
  • 67
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Ama O Mar, понеже прочетох, че детето спи с отворена уста искам да попитам има ли хубав, дълбок, пълноценен нощен сън, буди ли се, хърка ли?
Здравей, чак сега виждам че има нови коментари. Няма хубав и пълноценен сън напоследък, но пък лятото имаше. Хърка, 99 процента има трета сливица което ясно и дори си личи по лицеви изменения (в комбинация със смукане на палец) според думи на 2ма лекари, които не се притесниха да ми го кажат, която явно също може да е причина за понижен апетит, както каза една майка тук. Някои лекари ми препоръчаха или да не я пипам или поне да изчакам до догодина еснния сезон, но още мисля по въпроса. Точно УНГ не го е гледал и не е давал съвет. Алерголожката в детско здраве, ме насочи натам, но още беше лято и каза да изчакаме с прегледа.
Нещо такова ли подозирате и Вие или нещо друго и се чудя дали не подценявам този фактор?

# 61
3-тата сливица и изобщо болните сливици много често са сериозен причинител на безапетитие.
Често, когато третата сливица се махне, детето прояжда и здраво наваксва и във височината.

Лицеви изменения говорят за сериозни проблеми с третата сливица. А към ушите ок ли е всичко?

# 62
  • София
От уши е боледувал  веднъж преди повече от година. Болестите му обикновенно не отиват натам. Можете ли да ми препоръчате наистина добър УНГ за да взема неговото мнение за рентабилно и да не му мисля повече. Педиатърът му е против, гастроентеролога каза, че не може това да е основната причина за ръста. Да не говорим, че той всъщност яде според критериите на детската градина...Според мен е на приливи и отливи с яденето и има неща, които никога не ми отказва и никога не пропуска една хубава закуска с мляко мед, масло и об. бисквити. Но пък това че му личи, че явно си смуче палеца и диша през устата...За незабавна намеса беше един хирург от Пирогов и алерголожката. Така, че пак не са специалисти в точната област...

# 63
  • Русе
Ама, има тема за третата сливица в Здравния. Там има координати на доста добри УНГ.
На големият му я махнахме когато беше на 3 г. (без да е боледувал от уши никога се оказа с деформирани мембрани от сливицата). Никакъв ефект. Кожа и кости е но що годе го докарва към средата на нормите

Малкото ми е преждевременно родено и вече 3,5 г. върви по ръба на долната граница на нормите. Въобще не се втелявам по въпроса защото няма никакви други причини да ми навяват съмнения. Да не говорим за моя гигантски ръст съставен от цели 158 см.

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 11:29 от Ели_дечкин

# 64
  • София
Благодаря! Ще прегледам из форума Simple Smile Живи и здрави да са децата!

# 65
  • София
Ama O Mar, понеже прочетох, че детето спи с отворена уста искам да попитам има ли хубав, дълбок, пълноценен нощен сън, буди ли се, хърка ли?
Здравей, чак сега виждам че има нови коментари. Няма хубав и пълноценен сън напоследък, ....
Нещо такова ли подозирате и Вие или нещо друго и се чудя дали не подценявам този фактор?

Мога да предполагам защо е зададен въпросът: най-голямо количество растежен хормон се отделя през нощните часове, при децата с трета сливица - т. нар. аденоидна вегетация, която върви точно с описаните от теб промени вкл. и лицеви, нивата на растежен хормон не са достатъчно високи и това води до изоставане в растежа.

# 66
В контекста на соматотропина питах, да.

# 67
  • София
Аха, благодаря ви за разяснението. Всъщност спи много през деня...Пък и си спеше добре и през нощта, но в момента му избиват последните 2 кътника, та го отдавам предимно на това, лекият му дискомфорт нощем. Не е нещо притеснително - нощем спи от 22ч до 7.30ч с 2 проплаквания, а и беше ужасно поспаливо бебе (всъщност може да се каже прекрасно поспаливо бебе Simple Smile )

Общи условия

Активация на акаунт