Майчинството счетоводно - 49

• 47 566
  • 786
  •   1
Отговори
# 90
здравейте момичета,
надявам се да ми отговорите на моя въпрос,
малко е сложно ,но знам че ще ми отговорите компетентно, много неща съм научила от вас   bouquet

до 26 април бях в отпуск за отглеждане на дете до 2 г.
но от 5 април излезнах в болничен 45 дена за бременност преди раждане.
детето ми не посещава детски ясли и не съм се връщала на работа
така според мен се застъпват майчинствата и би трябвало да ми плащат болничния както при предното дете
та въпроса ми е за месец април какво ще ми изплатят
според мен до 5 април - 3 раб дни по 11.42 (средно дневно от 240лв майчинство)
 от 5 до 26 април - 16 раб дни по 11.42 разделено на 2 (половината от 240 лв )
от 5 до 30 април - 18 раб дни по средно дневното майчинство което съм получавала за предното дете

очаквам да ми преведат парите за април но май ще се забави плащането, нормално ли е?

ако изчислявам неправилно моля поправете ме
благодаря ви предварително

# 91
  • Пловдив
здравейте момичета,
надявам се да ми отговорите на моя въпрос,
малко е сложно ,но знам че ще ми отговорите компетентно, много неща съм научила от вас   bouquet

до 26 април бях в отпуск за отглеждане на дете до 2 г.
но от 5 април излезнах в болничен 45 дена за бременност преди раждане.
детето ми не посещава детски ясли и не съм се връщала на работа
така според мен се застъпват майчинствата и би трябвало да ми плащат болничния както при предното дете
та въпроса ми е за месец април какво ще ми изплатят
според мен до 5 април - 3 раб дни по 11.42 (средно дневно от 240лв майчинство)
 от 5 до 26 април - 16 раб дни по 11.42 разделено на 2 (половината от 240 лв )
от 5 до 30 април - 18 раб дни по средно дневното майчинство което съм получавала за предното дете

очаквам да ми преведат парите за април но май ще се забави плащането, нормално ли е?

ако изчислявам неправилно моля поправете ме
благодаря ви предварително

застъпват ти се майчинствата,да
и да,така ще ти изплащат-изчакай да си видиш сумата на сайта

# 92
Здравейте пак. И пак да си повторя случая в конкретни детайли. Аз бях по майчинство до края на февруари 2011 г. И от тогава  чак през април тая година започнах да се осигурявам, т.е. имам осигуровки за арпил и май само, а от юни ми се налага да изляза в отпуск- ще получавам ли майчинство, ако съм се осигурявала само тия два месеца? Иначе преди да родя за пръв път имам цяла година осигуровки и то доста високи, но те до колкото знам не ми вършат никаква работа? Дано не съм ви объркала много.

# 93
  • Пловдив
Здравейте пак. И пак да си повторя случая в конкретни детайли. Аз бях по майчинство до края на февруари 2011 г. И от тогава  чак през април тая година започнах да се осигурявам, т.е. имам осигуровки за арпил и май само, а от юни ми се налага да изляза в отпуск- ще получавам ли майчинство, ако съм се осигурявала само тия два месеца? Иначе преди да родя за пръв път имам цяла година осигуровки и то доста високи, но те до колкото знам не ми вършат никаква работа? Дано не съм ви объркала много.

не ти искат 24 м стаж преди майчинството,а да имаш 12 м осиг стаж през живота и да работиш в момента на издаване на 45 дневния
ако отговаряш,ще получаваш майчинство
базата за изчисление на първата година е 24 м назад

# 94

не ти искат 24 м стаж преди майчинството,а да имаш 12 м осиг стаж през живота и да работиш в момента на издаване на 45 дневния
ако отговаряш,ще получаваш майчинство
базата за изчисление на първата година е 24 м назад

И няма значение, че може да имам болничен и преди 45 дневния преди раждането?

# 95
  • Пловдив
И няма значение, че може да имам болничен и преди 45 дневния преди раждането?

да

щом ползваш болничен значи работиш,което е важно

# 96
Благодаря ти, Елфита!!  bouquet Hug

# 97
Ох, момичета, влизам с бърз въпрос.
От 01.06.2012г. фиктивно започвам работа в 1 частна фирма. Въпросът ми е ако си взимам болнични от д-р, следяща бременността ми, фирмата губи ли нещо?

# 98
Фирмата ще плати първите три дни от болничния ти и после всеки месец трябва да ти плаща здравните осигуровки. Освен това нищо друго не губи.

# 99
Ако аз си плащам здравните осигуровки. Т. е. тяхна да е грижата само да се водя при тях на работа.
Щом нищо не губят, ще говоря да съм все болна.

# 100
  • В полите на Пирин планина
Ако аз си плащам здравните осигуровки. Т. е. тяхна да е грижата само да се водя при тях на работа.
Щом нищо не губят, ще говоря да съм все болна.

Ако си поемеш осигуровките фирмата нищо няма да губи, освен, че трябва да ти оформят и носят болничните в НОИ - но ако са ти познати едва ли ще е проблем.

# 101
  • София
Здравейте,
искам да прехвърля майчинството си на майка ми. Четох линка в първия пост, но само се обърках  Embarassed  Моля ви кажете ми, работодателя на майка ми какви документи трябва да предостави в НОЙ ?
Благодаря ви от сърце  Hug

# 102
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,
искам да прехвърля майчинството си на майка ми. Четох линка в първия пост, но само се обърках  Embarassed  Моля ви кажете ми, работодателя на майка ми какви документи трябва да предостави в НОЙИSunglasses
Благодаря ви от сърце  Hug

Приложение 3 http://www.nssi.bg/images/bg/users/forms/benefits/Pril3.doc
Приложение 7 http://www.nssi.bg/images/bg/users/forms/benefits/Pril7.doc

# 103
  • Варна
Здравейте,
знаете ли дали декларацията(за разликата от 135 до 410 дни,която се подава преди да изтече третият болничен) излиза в справката за приети документи на сайта на НОИ?Питам,защото съм я представила на работодателят ми още на 2.05,а до момента няма нищо отразено на сайта на НОИ.

# 104
  • София-Младост
Здравейте,
знаете ли дали декларацията(за разликата от 135 до 410 дни,която се подава преди да изтече третият болничен) излиза в справката за приети документи на сайта на НОИ?Питам,защото съм я представила на работодателят ми още на 2.05,а до момента няма нищо отразено на сайта на НОИ.
Влиза, но при подаване май месец, работодателя ще я предаде в НОИ най-рлано юни. На вас кога ви започва този период? Май ли?

Общи условия

Активация на акаунт