Майчинството счетоводно - 49

• 47 395
  • 786
  •   1
Отговори
# 450
  Здравейте. Извинете че повтарям въпроса, но никои не ми отговори Cry

Здравейте момичета. Имам един въпрос ако може да ми отговорите ще съм много благодарна. Бременна съм и от 19.05  бях в болница за 5 дни след което ми издадоха болничен за 30, сега лекарката която ме следи ми издаде нов болничен /продължаващ/ за още 30 дни с лекарска комисия. Той изтича на 22.07, а болничния за 45 дни преди раждане се пада от дата 27.07. Тя каза че за тези 5 дени промеждутък не може да ми даде болничен/трябвало да ходя на ТЕЛК, а за 5 дена не си заслужавало/, да взема отпуск. При мен това е доста трудно. Аз имам и детенце на 5 год. мога ли от личната лекарка да си взема болничен за гледане на болно дете, ако тя примерно ме насочи към комисия която да ми го издаде?
 Какви са ми възможностите? Благодаря Ви предварително.
Преди 19.05. била ли си в болнични? Ако са изтекли 180 дни болничен без прекъсване вариантите са болничен с решение на ТЕЛК или отпуск. Дори и доктора на детето да те прати на комисия, няма да ти признаят болничния.

как може да стане това....
До като тече изпитателния срок на договора могат да те освободят от работа по всяко време с мотива, че не ставаш за тази работа.

# 451
  • София
да де, това ми е ясно но как ще ми връчат заповедта за уволнение като не съм на работното си място?!

# 452
да де, това ми е ясно но как ще ми връчат заповедта за уволнение като не съм на работното си място?!
Могат да я изпратят по пощата с обратна разписка.

# 453
  • София
Да но тук вече става една голяма игра на куче и коте,защото аз няма да ида да я взема  Crazy

Ще ги мъча докато мога,щом да уволняваш бременна жена е практика ,все трябва да има начин да ги тормозим
по-скоро ме вълнуват болничните,но ще се поинтересувам при някой счетоводител!

# 454
  • Пловдив
Да но тук вече става една голяма игра на куче и коте,защото аз няма да ида да я взема  Crazy

Писмо с обратна разписка не ходиш да го взимаш,а ти го носи човек вкъщи

# 455
Да но тук вече става една голяма игра на куче и коте,защото аз няма да ида да я взема  Crazy

Ще ги мъча докато мога,щом да уволняваш бременна жена е практика ,все трябва да има начин да ги тормозим
по-скоро ме вълнуват болничните,но ще се поинтересувам при някой счетоводител!

За болничните ти отговорих още  първия път.

# 456
  • София
Първия ми болничен е от 19.05. Преди това съм си ходила на работа. Отсъствала съм когато малкия е бил болен, но това е било за по 5-10 дни веднъж месечно или през месец. Като общо от началото на годината до сега не знам дали има 180 дни.

# 457
Първия ми болничен е от 19.05. Преди това съм си ходила на работа. Отсъствала съм когато малкия е бил болен, но това е било за по 5-10 дни веднъж месечно или през месец. Като общо от началото на годината до сега не знам дали има 180 дни.
В такъв случай може спокойно лекарката, следяща бременността да те прати на комисия за болничен за дните от 20.07 до 27.07.

# 458
Привет, дами,

Имам един бърз въпрос. Майчинството реално се взима считано от първия болничен лист, които пишат в болницата след раждане или след изтичането на третия от педиатъра и подаване на декларацията? Идеята ми е сумата на дневна база преди и след декларацията различна ли е? Питането ми е свързано с изказване на нашето счетоводство, че аз започвам да взимам майчинство след 19.05, когато ми изтича последния болничен лист от педиатъра и вече се обърках  ooooh!

Дано някой ми разбра объркания пост  Hug

# 459
  • Пловдив
Привет, дами,

Имам един бърз въпрос. Майчинството реално се взима считано от първия болничен лист, които пишат в болницата след раждане или след изтичането на третия от педиатъра и подаване на декларацията? Идеята ми е сумата на дневна база преди и след декларацията различна ли е? Питането ми е свързано с изказване на нашето счетоводство, че аз започвам да взимам майчинство след 19.05, когато ми изтича последния болничен лист от педиатъра и вече се обърках  ooooh!

Дано някой ми разбра объркания пост  Hug

среднодневното е едно и също за периода на 410 те дни,които се броят от първия ден на 45 дневния ти болничен .Т.е след края на последния болничен няма да имаш промяна в среднодневното ти

# 460
Благодаря ти, Елфита   bouquet

# 461
Момичета,здравейте! Имам въпрос,който не е свързан с майчинството, но ми трябва компетентно мнение.
На 17.04.2012г. започнах работа със стандартен трудов договор /6 месеца изпитателен срок, 30дневно предизвестие при прекратяване/ и заплата 1000лв., а осигуровките на 600лв. Работих до 8 юни и ръководството на фирмата ме уведоми,че обема на работа е намалял и нямат нужда от мен. Към 8 юни ми дължаха 500лв. и настояха да се разделим по взаимно съгласие. Аз им казах,че съм готова да попълня молба за напускане по взаимно съгласие,когато ми издължат парите. От тогава не са ме потърсили, нито за парите, нито за да пусна молба за напускане. Аз незнам сега на работа ли съм, възможно ли е да съм "напуснала" без да знам? Посъветвайте ме какви права имам и как мога да ги защитя /ако мога/.
Благодаря много.

# 462
  • Варна
При положение, че договорът е със срок на изпитване могат да те освободят по всяко време без да изтъкват каквато и да било причина, не виждам защо трябва да излизат с номера за намаляла работа или да те карат да подаваш молба newsm78 Но би трябвало поне заповедта за напускане да си подписала. А ти всъщност ходиш ли на работа? За парите не знам, при положение, че договорът ти е за по-малка сума... трудно доказуемо е че ти дължат нещо.

# 463
Здравейте,
Знаете ли от къде се взима еднократната помощ за раждане?По адресна регистрация на майката по лична карта или където е родено детето и майката има временен адрес?При първото ми раждане раждах където съм и по лична карта, но сега нямам идея дали да ходя по опашки в тези жеги и да се окаже, че трябва да подам документи в друг град.
Предварително благодаря за съдействието ви!

# 464
Здравейте,
Вече съм се допитвала до вас, но при мен казуса се промени малко.
Започнах работа по заместване. Титулярката е по майчинство, излезе доста рано в болничен, а термина й беше в края на март тази година. Междувременно и аз забременях и моя термин е в средата на септември.
Тъй като договора ми е по заместване работодателя ми предложи да ми направи договора постоянен, а аз да си напиша молба за напускане без дата. Целта е да си изкарам 2 години майчинство независимо кога се върне титуляра, а след това да са сигурни, че ще напусна по собствено желание, защото ще съм защитена от съкращение.
Мисля си че този вариант е по-добър от колкото да съм на борсата след като титуляра се върне. Как мислите вие?

Общи условия

Активация на акаунт