БРОДИРАНА КРАСОТА - ГОБЛЕНИ 97

• 119 221
  • 732
  •   1
Отговори
# 585
Бачийска, много добре казано. Днес много си харесах един гоблен, видях на една снимка, ушит през 2006г. И като почнах едно голямо търсене само по думичката Noel. Намерих в ибей, там беше само схемата и името на дизайнерката. Чрез нейното име разбрах, че се казва Celtic Noel. И пак почнах да търся и тогава реших да проверя в осинката. И познайте какво - не само че го намерих, но намерих и още три подобни, защото те са серия Celtic сезони. Много съм щастлива, че имам схемата и само ще чакам да му дойде реда след Пълнолуние, който между другото много бавно ми върви.

Ето за този гоблен става дума.

# 586
  • София / Баня
Hrisi и четирите сезона са страхотни. Точно онзи ден им се любувах - в магазина на Ади ги има ушити и четирите.

# 587
  • София
имам малко може би глупав въпрос,но как си подготвяте конците при подготовката за шиене?
Както са си на дилките или.........? Embarassed

Аз по принцип си имам пликове за писма с номера от 1 до .... Както са закачени конците, ги номерирам, откачам и слагам в плик със съответния номер.
Този път обаче не можах да си ги открия (че сме в малко разместване) и сега дърпам конеца директно от картончето. Проблемът само е в това, ако остане парче конец - няма как да го върна, затова пробождам листа с номерата и символите с този конец и отгоре написвам номера му  Sad

# 588
  • sf
Аз ги слагам в малки прозрачни пликчета, вътре слагам листче с номера на конеца.

# 589
i аз правя като донсита, ако нямам пликче плик за писма. ако обаче е малък гоблен така си стоят заедно

# 590
благодаря ви,момичета,че ми отговорихте! Embarassed  bouquet

# 591
Здравейте, момичета! От много време не съм писала, но чета и се наслаждавам на красотата, която творите. Аз все още се мъча с коня и с гоблена на малката, но последно време не ми остава и минутка за шиене. Ето етапчета:

http://imageshack.us/photo/my-images/853/11062012501.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/35/24062012568.jpg/

Относно конците, аз си изрязвам картончета във формата на Н, на които навивам конците. Надписвам на тях номера на конеца и символа. За да мога да захващам конеца, който ми остава, от двете страни на тясната част, рязвам по малко и след като го навия, там го закачам. Ако са повече чилета, навивам едно, а другите стоят  торбичка, заедно.

# 592
Здравейте момичета ,както винаги показвате невероятно красиви неща.И аз ползвам същия метод като plams  при работа с конците.
Днес е Еньовден честито на имениците.

Последна редакция: нд, 24 юни 2012, 07:44 от boneli

# 593
здравейте момичета,търся си схемите на гоблените Тина и Том,може ли някой да ми помогне ако ги има,благодаря предварително

# 594
Показвам поредната шапчица за бурканче сладко:

# 595
  • Троян
Люси тези бурканчета станаха като за излижба Hug
ba4iiska   ами идвай ,незнам имаш ли деца ,но двора ни е пълен с играчки ,та и за тях става.Празника на сливата е чак септември ,ама ако някой се завърти около Троянския манастир да свирка Mr. Green
Хайде да ви разхладя с едно етапче,то нямам много време за шиене,все навън и игри

# 596
  • Плевен
Първа се записвам за троянско посещение , без преспиване .Като няма сливи Grinning пък друг плод все ще се намери.От тия пържолените ,най-добре ги приемам Blush!
Албенка ,гоблена става ПРЕКРАСЕН   bouquet  bouquet  bouquet

Люска- сладурски шапчици майсториш на най -обичаното от мене сладко   bouquetДано и то е така майсторски направено като шапчиците му Peace

здравейте момичета,търся си схемите на гоблените Тина и Том,може ли някой да ми помогне ако ги има,благодаря предварително

newsm78 кои са те?Не ги познавам  Simple SmileНо проблема сигурно е в мене-егн-то.Най -ме кефят такива постове ,когато някой иска схема без картинка,обичам да се чудя  Whistling ThinkingДнес обаче нямам време , отивам на среща  на лафче lalalala и  beer2с картофки.
Приятен и дъждовен ден и на вас! 55

# 597
Ето тук има ушити  Том и Тина http://dafiti.snimka.bg/tapestries/moite-gobleni.346928.10783552 Извинявам се, че използвах чужди снимки, ама да се сетите за кой гоблен става дума

# 598
благодаря за снимките Hug

# 599

Албена ,браво smile3544

Общи условия

Активация на акаунт