БРОДИРАНА КРАСОТА - ГОБЛЕНИ 97

• 119 217
  • 732
  •   1
Отговори
# 600
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Албена, детето ми след една седмица ще стане на 14 , вече отдавна не си играе с играчки  Sunglasses

Пепен, не става въпрос само за сливи, а за всички неща кулинарни или не направени от сливи, и най вече сливова.  Laughing Имаше миналата година сливи обвити с бекон и печени на скара.... и всякакви подобни нещица. Сега си търсим шофьор да ни откара до там, щото нито една от колежките не е шофьорка.

Благодаря за разхлаждането, Албена! Нужно ми беше! А и става приказно! 

Аз днес си завърших шева по гоблена и сега започвам с контура, а той няма да е малко  ooooh!
Като свърша ще показвам.

# 601
  • До сърцето...
...Празника на сливата е чак септември ,ама ако някой се завърти около Троянския манастир да свирка Mr. Green

Аз съм родом от този край, така че като минавам да подържам бащината си къща, мога да ти свирна за по едно кафе. Орешака е на път за Ч. Осъм  Mr. Green

Ама като гледам много станахме мераклиите, така че...   bouquet

# 602
как да не ги искам като са страхотни, ако има проблем кажете.

Ти пък! Всички сме минали през това  Mr. Green, аз имам огромно количество схеми, които няма начин да ушия, дори да живея три живота  ooooh!

Ако си дръпнала програмата, ето ти няколко сайта да разгледаш, 100% ще си нахаресаш много неща  Peace

Тук можеш да използваш и търсачка
http://club.osinka.ru/search.php?search_id=e&q=%EF%E5%E9%E7% … ;time=all&f=a

Тук иска регистрация, но е абсолютно безплатна, схемите са в РМ, категориите са от лявата страна
http://www.igolka.in.ua/load/ljudi/3

Тук са по теми, може да се използва и търсачка
http://www.supersadovnik.ru/hmforum/post.aspx?id=132672&pg=15
може ли и на мене програмата Simple Smile

# 603
  • гр.Плевен
Radika , да не би да си от Ч.Осъм? Доста приятели имаме там.
А пък аз мисля следващият месец да си го откарам в Троянско. Тук жегата ми идва в повече, на децата - също.  Mr. Green

# 604

Тук иска регистрация, но е абсолютно безплатна, схемите са в РМ, категориите са от лявата страна
http://www.igolka.in.ua/load/ljudi/3
Тук си намерих схемата на Пеперудата е клематисът, но на РМ. Някой може ли да ми даде идея как да си го направя на обикновена схема, че съм нова в тия неща  Embarassed пък гози гоблен ми е легнал на сърце отдавна. Апропо, нямам цветен принтер.

# 605
Май ще му намеря цаката  Twisted Evil Видях, че има някакви символи, ще си го протя за разпечатка на работа, да видя какво ще излезе.

# 606
Иголка и Осинка ги пратих още миналата седмица на Лиленцето на лични и казах, че ПМ я има на 1-ва страница Laughing Незнам какво има още да се коментира Rolling Eyes
maneva.1969 програмата я има на 1-ва страница. Прочети няколко поста преди твоя, Деси е обяснила с подробности кое-как.
Албенка бравоооо Shocked сиянието вече е засияло Peace ако продължаваш да приемаш гости и аз се нареждам за сливова и сливов бекон Joy пък ние ще донесем от рибените и бира, та да се довършим после както трябва beer Drunk ми тъй де, тя една работа като се започне,трябва да се докара до края Joy Пък деца......и деца ще докарам, то къде без деца - нали лудницата трябва да е пълна Joy
Финети благодаря     bouquet получих всичко, за което помолих.
Аз през уикенда не успях да боцкам - открихме плажния сезон sun

Последна редакция: пн, 25 юни 2012, 09:55 от didida

# 607
Ех това сияние страхотен е!
Аз бих искала да попитам дамите във форума как успяват да сместят всички гоблени без да става претрупано.Всичко ли е закачено?Има ли и как  и къде съхраняват незакачени?
До скоро при мен всичко беше само в една стая и я държа все с пуснати щори.Новоушитото обаче или трябва да редя по другите стаи,които са мого слънчеви и държа да останат такива и заради цветята или да ги редя в по-тъмната един до друг като тапет .Проблем до някъде е и че съм купувала каквото ми хареса и не всичко се групира тематично  с останалото.Също гледам да подбирам рамките да не са много различни но и да пасват на гоблена,но някои гоблени просто се нуждаят от съвсем различна рамка. Остава и варианта просто да не ги закачвам,коетодо някъде обезмисля ушиването. newsm78
Как сте го организирали при вас?Споделете!

p.p.Може би не се изразих правилно.Не исках да нарека шиенето безмислен труд.По скоро (поне за мен )възможността постоянно да се наслаждавам  на ушитото е част от удоволствието.Така да се каже като го видя рамкирано и закачено се чувствам доволна и щастлива.Обаче съм имала само  1-2 всеки шит по няколко години минимум(поради липса на време).

Последна редакция: пн, 25 юни 2012, 10:31 от mamamari

# 608
Не съм окачила всички, защото са много, а вкъщи не е галерия все пак. С рамки, без рамки си седят в шкафа. Шия за удоволствие, а не за да си декорирам дома, така че независимо дали ще окача или не даден гоблен, не  намирам ушиването му за безмислен труд  Grinning

# 609
Точно в събота една жена (бившата на съпруга ми  Mr. Green) коментираше хобито ми . Жената истински се възхищаваше от търпението ми за бродирам, като тя говореше че плете на една и на две куки (за което аз я адмирирам, защото на мен ми харесва и това, но не съм се пробвала).
 Но тя се зачуди защо, аджаба, шия след като не продавам или не ги качвам по стените?
Аз имам навсякъде в къщи, освен в банята и в предверието към банята, дори имам в коридорите и в ремонтираната вече затворена тераса на къщата. Навякъде имам гоблени, но имам и в шкафа.

Аз си рамкирам сама гоблените, което понякога ми отнема време за да намеря подходящата рамка за сътветния гоблен. В наше селО магазините не са специализирани за продажба на рамки за гоблени и то за тези, които аз шия.  Laughing

Аз изпитвам удовоствие от шиенето, а в един момент дали няма да стане много претрупано ако закача всичко по стените.  newsm78

А и каква полза, като си сложих единия от най-любимите ми гоблени в рамка и милото ми взе, че сложи рутера на интернета до него и сега като висят едни кабели като черва покрая му не ми се гледа направо.  Sick

А в Черни Осъм има един супер ресторант - Колибито, ако не ме лъже паметта . Два пъти съм ходила и готвят много хубаво. Там ядох за първи път сач и си купих след това и аз сач за да готвя на семейството.   food002

# 610
ba4iiska,това с рамкирането ми се вижда много сложно. Аз ги давам на ателие.Ти слагаш ли антирефлексно стъкло? Можеш ли да обясниш по-подробно как го правиш?

# 611
Аз също не съм закачила всичките си гоблени. Но пък ги сменям - като ми омръзне някой, го свалям от стената и поставям друг.

# 612
ba4iiska,това с рамкирането ми се вижда много сложно. Аз ги давам на ателие.Ти слагаш ли антирефлексно стъкло? Можеш ли да обясниш по-подробно как го правиш?

Не слагам антирефлексно стъкло, купувам си рамки от магазините по левче. Съобразявам се естествено с размера на гоблена, цвета на рамката и евентуално интериора на стаята и комбинацията рамка - гоблен. Добре стават тези гоблени, които са без фон -  при тях го няма момента да се съобразяваш с точния размер и внимаването с изпъването и оправянето на изкривяването. Може да се сложи паспарту при тях, но не съм чак такъв специалист.
Ето тук е обяснено с картинки как става и аз го правя по същият начин.

# 613
И аз не съм рамкирала всичките си гоблени. Скоро се научих да рамкитам сама и го правя по описания от Бачийска начин. Един по-голям го опъвах отзад с конци, както е обяснено на Дименшъните а тези, които са много малки (до 20/20см) дори не ги опъвам - подлепям ги като кртичка - само с хартиено тиксо. Разбира се за по-големите гоблени, които имат фон е нужен по-голям мйсторлък - тях давам да ми ги рамкират Grinning
Последно време се улавям, че си избирам гоблените тематично, за да декорирам стаите у дома. Приятно ми е като си ги гледам на стената да си подхождат един с друг и да се "вързват" с интериора. Е то аз нямам толкова много ушити....като станат повече  Rolling Eyes Wink ще му мисля Joy сигурно и аз така ще ги сменям на стената периодически Laughing

# 614
Цитат на Malinski
Тук си намерих схемата на Пеперудата е клематисът, но на РМ. Някой може ли да ми даде идея как да си го направя на обикновена схема, че съм нова в тия неща  Embarassed пък гози гоблен ми е легнал на сърце отдавна. Апропо, нямам цветен принтер.
[/quote]
Ето тук може да си свалиш сканирана оригиналната схема, ама и тя е цветна.
http://dump.ru/file/4835315

Аз съм го шила този гоблен. Спомням си, че след белите рози на Дименшънс, ми останаха доста конци и този го комплектовах почти наполовината с остатъка. Виж го по долу в албума ми.

Аз напоследък шия и подарявам. Ето един от последните , който съм приготвила да черпя една новоремонтирана кухня на приятелка. Рамката е от тези в магазините  за левче и струваше 3.90.
http://zhanka.snimka.bg/tapestries/moi-gobleni.321133.27640505.big

Общи условия

Активация на акаунт