БРОДИРАНА КРАСОТА - ГОБЛЕНИ 97

• 119 216
  • 732
  •   1
Отговори
# 615
# 616
  • София
Да споделя и аз - на мен също ми харесва да рамкирам гоблените и да ги гледам в завършен вид.
Накачила съм доста из къщи, но и много съм подарила. Сега като споделихте и вие, май започва да става претрупано в къщи, но пък аз също съм се замислила да прибера някои и да ги сменям след време или пък сезонно  newsm78.
Дребните не ги броя изобщо - коледни и зимни вадя преди Коледа, после пролетни и великденски по Великден, а някои си ги сменям така според настроението.  Hug
Но имам и нерамкирани - стоят в едно чекмедже на шкафа, но така имам чувството че не съм си довършила работата  Blush

# 617
  • Троян
Аз няма толкова много гоблени и всичките са ми рамкирани,но имам място по други стаи ,стълбища и т.н. Рамките не гледам да са еднакви ,а да подхождат на гоблена.
ba4iiska Колибито го затвориха иначе си беше хубава механа.Ама то  има и други  Wink
Аз се чудех като си рамкирам сама с рамка от левчето дали не мога да си сменя стъклото с антирефлексно newsm78 имам познат който може да ми треже.

# 618
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
 А дали продават такова стъкло при стъкларите? Трябва да питам... newsm78

Жалко за Колибито, много ми харсваше.
Знам аз, че има и други. Дано само имам ходене до там. newsm49 Аз само се каня като грък на.... , но след месец започва усилена работа и няма мърдане.

Аз вчера завърших шева на гоблена, снощи почнах контура и се надявам довечера да го завърша. Ще показвам.

# 619
  • Стара Загора
След дълго непоказване на нищо да се отчета - рамкиран тигър
http://zoriman.snimka.bg/daily/moeto-hobi.648049.27644740, извинете за лошото качество на снимката, но нещо светлината ми пада лошо.

А върху това се трудя след тигърчето http://zoriman.snimka.bg/daily/moeto-hobi.648049.27644741.

По темата  - какво правим с гоблените като ги завършим, да споделя и аз че с изключение на тетраптихът с магнолиите, който чака рамки, всичко друго, а то изобщо не е много, съм рамкирала и окачила някъде. Жилището ми е доста голямо и има място за още мно-о-о-о-ого неща. Само време да има за шиене,  а и пари, защото никак не ни е евтино хобио, май.. Освен това и стените на селската къща си седят голи голенички и чакат да ги зарадвам. 

# 620
Жанка, много ти благодаря   bouquet Това мога да намеря някой да ми го разпечата на цветен принтер, докато с другото щях да се озоря.

# 621
  • София
Жанка, много ти благодаря   bouquet Това мога да намеря някой да ми го разпечата на цветен принтер, докато с другото щях да се озоря.

Защо на цветен принтер? Схемите в РМ се разпечатват великолепно на обикновен черно-бял  Peace

Аз рамкирани имам само два (и два подарени), всичко останало стои прибрано в гардероба. Живот и здраве, някога като се преместим на село, ще си ги окача всичките, а сега интериорът на апартамента не предполага нещо по стените  Sad

# 622

Защо на цветен принтер? Схемите в РМ се разпечатват великолепно на обикновен черно-бял  Peace
Аз затова исках акъл, защото не съм наясно с този РМ, на работа ми е черно-бял принтерът, а този файл с разширение ".xsd" на работа не мога да го отворя. Четат се само класически формати - .doc, .xls, .pdf, .jpg /може и някои разновидности/. Ако знаете как да го съхраня в някой от споменатите формати  newsm20

# 623
  • София

Аз затова исках акъл, защото не съм наясно с този РМ, на работа ми е черно-бял принтерът, а този файл с разширение ".xsd" на работа не мога да го отворя. Четат се само класически формати - .doc, .xls, .pdf, .jpg /може и някои разновидности/. Ако знаете как да го съхраня в някой от споменатите формати  newsm20

Отваряш схемата с РМ. От менюто "Файл" избираш "Превърни в графичен файл", натискаш, съгласяваш се с всичко, което те пита. Накрая ще ти го обърне в .пдф, а символите и номерата на конците - в уърдовски файл  Peace

# 624
На менюто на Файл се отваря: Open / Close, page Setup, Print, Print preview, Print Setup. Няма нищо от рода на "Запиши като"  Sad Утре ще видя как ще се разпечата фалай от Жанка, ако ли не - ще търся жокер от приятел  Embarassed

# 625
  • До сърцето...
Radika , да не би да си от Ч.Осъм? Доста приятели имаме там.

Да  Mr. Green не се съмнявам за приятелите, там са страхотни хора...

А в Черни Осъм има един супер ресторант - Колибито, ако не ме лъже паметта . Два пъти съм ходила и готвят много хубаво. Там ядох за първи път сач и си купих след това и аз сач за да готвя на семейството.  

Мда, много мераклийски беше, и не само сачовете им бяха хубави. Какви пърленки правеха, мммм .... ХЕИ-то са го затворили тази зима.
И там си имам една приятелка, гобленарка. Покрай бебчето няма много време сега за хобито си, ама докато си пием кафето какво не пречи да си говорим за конци и схеми  Joy

# 626
  • София
На менюто на Файл се отваря: Open / Close, page Setup, Print, Print preview, Print Setup. Няма нищо от рода на "Запиши като"  Sad Утре ще видя как ще се разпечата фалай от Жанка, ако ли не - ще търся жокер от приятел  Embarassed

Сигурно нещо не ти се е доинсталирало докрай, при мен отваря също така Импортирай, Експортирай, Настройки и Управление  newsm78 Сега ще ти го кача  Hug

В .пдф отказа да се качи, направих го в .jpg, само че преди да го разпечаташ, си го уголеми и нарежи, иначе ще ти излезе много ситно (за да свалиш, натисни "Скачать файл") Hug
схема http://dump.ru/file/5779407
символи http://dump.ru/file/5779409

Последна редакция: пн, 25 юни 2012, 21:47 от -=Деси=-

# 627
На менюто на Файл се отваря: Open / Close, page Setup, Print, Print preview, Print Setup. Няма нищо от рода на "Запиши като"  Sad Утре ще видя как ще се разпечата фалай от Жанка, ако ли не - ще търся жокер от приятел  Embarassed

Сигурно нещо не ти се е доинсталирало докрай, при мен отваря също така Импортирай, Експортирай, Настройки и Управление  newsm78 Сега ще ти го кача  Hug

В .пдф отказа да се качи, направих го в .jpg, само че преди да го разпечаташ, си го уголеми и нарежи, иначе ще ти излезе много ситно (за да свалиш, натисни "Скачать файл") Hug
схема http://dump.ru/file/5779407
символи http://dump.ru/file/5779409
Жива и здрава да си, Деси   bouquet

# 628
Това всъщност е сканирана оригиналната схема. Предпочитам да шия по графични схеми, а не в ПМ. Гледам схемата от екрана на компютъра и някак си ми е по лесно защото я увеличавам колкото си искам. В ПМ ги ползвам, за да видя конвертираните цветове.

# 629
 В ПМ има няколко опции за увеличаване на знаците. Няма нужда да се шие от монитора.След желаното увеличаване на знаците и разпечатване на хартиен носител е доста удобно.
 Има опция схемата да е цветна или чернобяла.

Общи условия

Активация на акаунт