БРОДИРАНА КРАСОТА - ГОБЛЕНИ 97

• 119 212
  • 732
  •   1
Отговори
# 630
  • sf
аз пък сега открих,че съм объркала един цвят на пумата  ooooh!
доста е,но не е болка за умиране, прости ще стане абсолютно уникална  hahaha
няма да я показвам  Mr. Green

# 631
донси, и аз така ги шия уникални  Mr. Green май нямам гоблен дето да не съм объркала нещо  Whistling

# 632
Значи и аз мога да се похваля спокойно тогава, че явно съм започнала не точно по средата гоблена ми и ще се наложи са "изрежа" един орнамент отдолу на иконата, за да остане поне 5-6 см. за рамкинаране  Mr. Green Mr. Green
Бях се вкиснала доста в началото като го открих, добре, че го има този декоративен орнамент под дрехата на Богородица, който мога да "изрежа", че иначе съвсем щях да се вкисна  Laughing Laughing

Обаче пък реших, че вече ще започвам гоблените от някой ъгъл, това със средата нещо не ми се получи от 1-ви опит...

# 633
  • София
Точе, защо да режеш? Не ти ли остава поне малко панама? Практиката е такава: ако има поне малко парче, за него зашиват допълнително и я рамкират без проблем  Peace Hug

Като се замисля - и аз нямам нито един не сбъркан Mr. Green

# 634
Ами още не съм стигнала до долния край, ама както го смятах на око, май за 1-2 см няма да ми стигне да го ушия и него  ooooh!
Като стигна дотам, ще покажа какво съм произвела и ще искам акъл от вас освен  Laughing Благодаря за идеята, Деси.  Hug

# 635
Аз като ших пумата и какво мерих, къде зяпах.......отдолу и отляво ми остана по 1см само панама. Приших две ленти от по 5-6см и ми го рамкираха съвсем спокойно  Peace .
И аз съм в отбора на винаги объркалите Mr. Green

# 636
  • София
Да се похваля - вече имам два нови рамкирани гоблена  newsm53

Днес по обяд отидох да си взема готовите делфини и да занеса за рамка лодката. Но се оказа че делфините не са съвсем готови и ме помолиха да мина привечер.
И познайте отивам сега да си взема делфините, а те за компенсация (и от добра воля естествено) ми направили и лодката - та и двата са ми готови newsm44.

Много съм доволна - ето какво се получи:

П.П. Моля, не убивайте фотографа, толкова може  Mr. Green

# 637
  • София
И аз съм в отбора на винаги объркалите Mr. Green

Има ли някой от другия отбор?  Mr. Green
Теди, страхотно подбрани рамки  Peace  bouquet

# 638
 Grinning не мога да не се включа на тази тема за грешките.аз съм и с двата крака в този отбор.а как ме  яд smile3511 на себе си .е как не уших нещо без да стане уникално не знам newsm62

# 639
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Добре,   bowuu, пу и аз в отбора.
 Аз като се замисля newsm78 нямам гоблен на който да не съм сбъркала пооооооооне малко. Но пък от самолет не личи и никой не ми е правил забележка до сега.  Laughing

Но не ми се е случвало да не ми остане аванс отстрани.  newsm78

То4е, искаш да кажеш че би следвало да шиеш 1-2 см извън плата, така ли? Показвай, че аз по принцип бързо вдявам, но ми трябват малко повече обяснения  Laughing

То и аз да се изфръцкам като teddybearm / Апропо  Красота!

Без контур

С контур изпрано и изгладено

Първоначалната ми идея бе да ги шия на ленена панама, която си купих от Вишенка, пардон, Графиня Вишенка. Но ленената панама е тъмна, а тук е пълно със светли цветове и се отказах.
Но резултата определено ми харесва.
Оригинала е на Орхидея и е на щампирана панама. Но е направен пренабор, за което съм страшно благодарна на iliana67 omm (мисля,че и Воденицата е по неин пренабор).
 Ето и оригинала http://www.sewandso.co.uk/Images/Product/Legacy/49489h.jpg

Сега си имам доста ленена панама за чиято употреба се чудя какво подхожда. Приемам идеи.

Сега се чудя кой от всичките в шкафа да почвам.  #Crazy Искам всички да започна.  Crazy
Ориентирала съм се към Кафявия замък, за да са комплект със Зеления замък. Това бяха едни от първите ми самостоятелно направени комплекти, но от други желания все не оставаше време за Кафявия замък.
Дори съм решила да го шия 1:2.Отивам в банята и Ви желая приятна вечер.

# 640
  • До сърцето...
Да се похваля - вече имам два нови рамкирани гоблена  

П.П. Моля, не убивайте фотографа, толкова може  Mr. Green

Много са ти хубави гоблените. Аз пък нямам под ръка фотоапарат да покача етапче от лодките...

Ау, ba4iiska, страхотна магнолия. Супер е! Щом и Илияна има пръст...    bouquet

Момичета, за отбора на грешките, моля да ме броите за отличничка.  Peace

# 641
Показвам  Hug Hug
Значи това е иконата, няма да ми стигнат точно 2-3 см за тази златиста ивица най-отдолу по средата, където завършва иконата.

Първо докато си шиех, голям кеф, голям мерак, изобщо не съм забелязала, че аз правилно съм определила средата на панамата, но в последствие разбрах, че не съм започнала там точно от средата на схемата. Горната половина вече е ушита, много си я харесвам как става, с конците Росаче (Албенка пак да я спомена да е жива и здрава, задето ми беше писала за тях  Laughing).
И сега последно реших тази ивица да не я шия, без нея ще ми останат точно 4-5 см отдолу и ако се наложи, ще дошия допълнително още панама. Мислех да я ушия отгоре на иконата, защото точно този детайл много ми харесва и да ми се вържат страничните ленти със светците, но някъде бях чела, че за иконите специално не било хубаво над главата на светеца да е натруфен гоблена, не знам къде го четох обаче  newsm78 Макар, че съм виждала някои модели точно с орнаменти отгоре  Thinking Абе още няколко месеца имам да умувам, аз да докарам до долния край, пък ще го мисля  Mr. Green
Може все пак така да го направя, мисля, че ако някой не е виждал схемата, даже няма да разбере, че лентата е била отдолу, а не отгоре  Mr. Green Mr. Green
Така съм отрязала панамата, че отстрани има по 15 см сигурно, отгоре ми останаха пак около 20, ама някак си съм разместила редовете като съм започвала по схемата и съм смъкнала с 20 реда надолу.
Най-важното е, че я шия с голям мерак, скоро ще снимам докъде съм я докарала, надявам се до април за празник на майка ми да е готова и да я подаря.

# 642
  • София
Аз такива гоблени, които се шият изцяло, просто ги започвам отгоре и отляво, не виждам смисъл да се почват от средата  newsm78 Дори и другите, където няма плътен фон, си ги разчертавам, за да видя дали ще си пасне точно на панамата, а после пак си започвам от горния ляв ъгъл  Peace

# 643
То4е,и аз я ших,но на разграфена панама.Аз първо уших мотива в средата и след това светците и лентата отдолу.Между другото е красива и без тях.

# 644
аз вече ги почвам с едни чертежи и сметки  Mr. Green много ми е неудобно да шия кръстчетат отгоре надолу  Tired та гледам размерите на готовия гоблен, опъвам метъра и гледам колко остава от двата края. това разстояние го деля на 2. пак меря колко е отстоянието от края и почвам  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт