Филми по романите на Джейн Остин и други с подобна тематика - тема 5

• 71 162
  • 730
  •   1
Отговори
# 60
Темата е прекрасна  bouquet,както и да решите- да я разширявате или не,пак ще си поглеждам за филми,които биха ме заинтригували.

Изгледах  Birdsong ,
Скрит текст:
разказва се за красиво-нежна  и същевременно страстна любов,погледната през призмата на грозната и опустошителна Първа световна война,много ми хареса и много ме натъжи,направо ми разби сърцето.Перфектни актьори,всяка реплика,всяко потрепване беше на мястото си,имаше много силни моменти.
Като цяло обаче отзивите за филма са в пъти по-зле отколкото за книгата,аз обаче не съм я чела и може би затова ми хареса.
Гласувах и в анкетата-аз чакам само "Downton Abbey" 3-ти сезон. Hug Heart Eyes

Последна редакция: сб, 26 май 2012, 21:57 от h_o_p_e

# 61
Аз гласувах за "Големите надежди", но защото го дърпам сега.На мен темата от първа страница ми харесва,а иначе е хубаво,че пускате линкове и към други филми  Grinning   bouquet

# 62
За харесващите Тоби Стивънс  Simple Smile
https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png

https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png

Благодаря за линка на темата с филми приказки   bouquet

# 63
За най-нетърпеливите ... да дойде 1 юни   Laughing
https://cdn.bg-mamma.com/gM9M/70eef81c.jpg

# 64
А тук може да следите за още календарчета smile3503.

Последна редакция: сб, 26 май 2012, 21:16 от dt

# 65
  • на кого му пука
Лелее ,два дена не съм ви чела и избухнахте с 100 нови линка.
Античност,митология ,римска империя,екранизации на приказки.Като сме тръгнали със всички "костюм драми" защо не включим и български екранизации на книги.Гледах вчера "Мъжки времена",ами че то си е жива българска "период драма".

# 66
Ох... не ме карай да споменавам "Сватбите на Иван Асен ІІ" Praynig

# 67
  • на кого му пука
"Време разделно"

# 68
  • Пловдив
А има ли филми, действието, на които се развива от сътворението на света до средата на  ХХ век и да не са костюмирани?

# 69
  • Варна
А има ли филми, действието, на които се развива от сътворението на света до средата на  ХХ век и да не са костюмирани?

Joy Joy Joy

# 70
Добър въпрос, Зла Вещице  hahaha...  Та така, очевидно е налице предостатъчно материал за обсъждане, давайте да си плюем на ръцете и да се заемаме за работа  Grinning.

# 71
  • край голямата локва
За най-нетърпеливите ... да дойде 1 юни   Laughing

Това май ще е единственото което чакам с нетърпение.   bouquet

Само дето нито е по Джейн Остин, нито е с подобна тематика. Даже доста кърваво го очаквам да е.  Laughing Пък за Време разделно да не говорим колко съвсем не е в темата. Та и костюмирани да са героите.  Wink
Може би трябва да се смени името на темата, ако ще минаваме към историческите филми.  newsm78

# 72
  • на кого му пука
И аз това имам в предвид.Да вземем колективно решение дали ще се придържаме към екранизации тип Остин или просто ще прекръстим темата на исторически филми.

# 73
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Еее, да не бъдем толкова пунктуални, моля Rolling Eyes. Аз съм тук от две теми и винаги обилно се е спамило и с други исторически филми, не само с остиновските и подобни екранизации. Ако ще сме стриктни, дайте да махнем и филми като "Младата Виктория" от списъка, те са прекалено нови Laughing, и екранизациите по руска класика, каква Джейн Остин виждате пък там Wink.

# 74
Още в първата тема авторката беше препоръчала Другата Болейн, което не е много по темата.
 Мисълта ми е, че още от началото темата обхваща много по широк кръг от екранизации, отколкото предполага заглавието.

Общи условия

Активация на акаунт