Филми по романите на Джейн Остин и други с подобна тематика - тема 5

• 71 172
  • 730
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Аз се опитах да си поръчам такава рокля, да си кажа. Не стои както следва, но още си я пазя  Mr. Green.

Защо не стои? Кажи каква е историята  Praynig

# 136
  • София
и аз почнах да се почесвам, ама принципно тия неща са ми интересни... та не ми пречи  Party

# 137
  • Варна
Малко за викторианските прически.
През 1881 г. французинът Марсел изобретява нагряващата се маша, а през 1884-1885 г усъвършенства метода на Фишер за трайно къдрене на косата с химически средства.

А това как прилича на мъж  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 06 юни 2012, 22:46 от Приятно ми е - Богиня!

# 138
  • Варна
Отново за перуките. Най-скъпите били от човешка коса, другите - от конски или кози косъм. Към 1715 г. перуките започват да се посипват с пудра, стипца или прашец от дъбов мъх. Заделяла се  специална стая за фризиране на перуката. Тоалираният си обличал специален халат и си слагал маска, за да се предпази от облака прах.

Понеже перуките били безкрайно скъпи /графиня Матиньон заплатила баснословната сума от 24хил.ливри, за да има перуки за всеки ден от годината/, кражбата им посред бял ден на улицата била обичайно явление.

# 139
Боги, това си е ужас  Sad , особено за перуките за всеки ден, фю. Отказвам да живея във викторианската епоха... но поне прическата на Джейн Еър ми харесва. Откъде имаш толкова интересна информация?
Лана... абе, просто бях - и все така съм - луда по романите на Джейн Остин и екранизациите им, а от там - по роклите им. Имах възможност да се сдобия с нещо като домашна роба, бях не дотам голяма и както можеше да се очаква, поисках характерната висока талия. За мой късмет, шивачката хареса модела. Не стои като във филм по Остин, защото... не е от филм, тя си е просто фенска проба да се докопаш до малко от чара на любимите си герои...
Съвсем до скоро бяха много модерни туниките с висока талия и се кефех, а и още се носят май.

# 140
  • Варна
Suriyotay, винаги съм обичала историята и красотата Simple Smile Чела съм доста. Сега просто снабдих текста с картинки от нета.
Да продължавам ли? Или спамя яко?

# 141
  • София
пиши, пиши, тва си е в реда на костюмите. аз си признах, че извори само за българските жени съм чела подробно.

# 142
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Пиле, спами до безкрай Hug

Birdsong гледахме ли, препоръчахме ли? Еди Ръдмейн заслужава да е суперзвезда Simple Smile

# 143
 Здравейте, опитвам се да сваля този филм от Мастерс  The Tenant of Wildfell Hall (1996), но не успявам

# 144
Здравейте, опитвам се да сваля този филм от Мастерс  The Tenant of Wildfell Hall (1996), но не успявам
Защо? newsm78

dt много ми хареса снимаката ти където пият чай под дървото.Прекрасна е! Би ли ми казала откъде си я дръпнала? Има ли я в по-голям формат? Много ми хареса!
Ето:http://mmorrow.tumblr.com/.Има страхотни неща Heart Eyes.

Последна редакция: чт, 07 юни 2012, 09:21 от dt

# 145
Дам, картината разбира се трябва да се погледне и от двете страни. Да ви кажа аз си предпочитам да си остана с представата от филмите  Mr. Green Иначе много ми харесва музиката от Тюдорите.Разбира се целта на режисьори, сценаристи и пр. е да направят нещата да изглеждат колкото се може по-привлекателни.Ще продължавам да си се наслаждавам на красивите актьори, костюми и гледки. Simple Smile Оставам си с романтичната идеалистична представа, като ще пренебрегна другата част  Grinning Благодаря ви момичета за подробното запознаване и нагледният снимков материал, и все пак мене по-скоро ме вълнува не как са ги носели, как са се правили и т.н., а защо именно са имали такива прически (говоря за високите от епохата на Барока особено). Какво ги е карало да искат точно такива?Защо и била такава модата?Явно може би особено при абсолютизма се е прекалявало с кичозността и френският двор е бил най-пищтният и екстравагантният. А вероятно и най-развратният  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Последна редакция: чт, 07 юни 2012, 09:46 от Caroline_Bingley

# 146
  • София
що? - мода, това е! Тя властва откак маймуната е станала човек и мъжът е дърпал жената за косата (това по филмчето Кро, който го е гледал).
Освен това тези елементите във външния вид са белег за принадлежност към обществена прослойка/група, възраст, семейно положение, град ако щеш. Приказката по дрехите посрещат идва вероятно точно от това, че като влезеш някъде именно по външния вид преценяват гореизброените характеристики и със сигурност в "традиционните" (в смисъла на общества до първата световна война) общества грешки не е имало.

# 147
  • на кого му пука
Педполагам че високите обувки на платформа и високите прически са дошли като опит на някой коронован с нисък ръст да прибави оптически малко височина.Много ясно че целият двор ,а оттам и останалата аристокрация веднага са започнали да подражават.

# 148
  • в морето до колене
Birdsong гледахме ли, препоръчахме ли? Еди Ръдмейн заслужава да е суперзвезда Simple Smile

Гледахме! Препоръчахме! Съгласни сме!  Heart Eyes

# 149
  • Варна
Педполагам че високите обувки на платформа и високите прически са дошли като опит на някой коронован с нисък ръст да прибави оптически малко височина.Много ясно че целият двор ,а оттам и останалата аристокрация веднага са започнали да подражават.

Позна, във Франция високите обувки ги налага Мадам Помпадур. Върти ми се нещо в главата като ръст от 152см. Дори и за онова време си е била миниатюрна.

Ето малко информация за къпането, баните и сапуна.
http://gallowglass.org/jadwiga/herbs/baths.html

Последна редакция: чт, 07 юни 2012, 12:36 от Приятно ми е - Богиня!

Общи условия

Активация на акаунт