Промяна на косата след раждане.

• 2 009
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте, имах чудесна дълга къдрева коса.Всички мислеха,че сама си я къдря...обаче след раждането косата ми се изправи и нямаше помен от къдриците.С всеки ден се изправяше и не се чупеше както преди.Казаха,че е възможно след раждането и кърменето да има такива проблеми,така и стана.Сега съм съвсем различна с къса прическа,друг цвят на косата и изправена коса  smile3511  моля ви помогнете с някакви съвети,мога ли да си възвърна предишната коса,с какво да я подхранвам да расте по-бързо?  ooooh! Не се понасям така изобщо все едно не съм аз а друг човек.  baby_neutral

# 1
  • Финландия
 След раждане нивото на женски хормони в тялото спада - и това води до потъмняване на цвета като цяло - тъй като процентно мъжките хормони, които всички жени имат(в малки количества) "скачат" спрямо предишния баланс. Същото се случва и просто с течение на времето и напредване на възрастта и особено след менопауза. Жените добиват малко по "неженствен" вид в сравнение с преди, мъжете не са чак толкова мъжествени, нивата на преобладаващите за мъжа и жената хормони спадат и старите хора доста се уеднаквяват като изглед(така както децата си приличат преди пубертета) - жените губят повече или по-малко крушовидната форма на тялото си и започват да пълнеят "на корем", никнат мустачки, че и косата оредява(все резултат от тестостерона)... То май те отчайвам повече, отколкото да те обнадеждавам... Но пък поне си знаеш ЗАЩО някои от нещата, които те сполитат, се случват. Относно капенето на косата - това е доста по-обратимо, с подходящ хранителен режим, сведен до минимум стрес и избягване на експерименти, породени от паника  Laughing

Не се отчайвай, детенце си струва "загубите" - пък и дай си малко повечко време, старите хора неслучайно казват, че колкото време е отнело да се "преобразиш" до мама - поне толкова си трябва да се възстановиш.  Hug

# 2
След раждане нивото на женски хормони в тялото спада - и това води до потъмняване на цвета като цяло - тъй като процентно мъжките хормони, които всички жени имат(в малки количества) "скачат" спрямо предишния баланс. Същото се случва и просто с течение на времето и напредване на възрастта и особено след менопауза. Жените добиват малко по "неженствен" вид в сравнение с преди, мъжете не са чак толкова мъжествени, нивата на преобладаващите за мъжа и жената хормони спадат и старите хора доста се уеднаквяват като изглед(така както децата си приличат преди пубертета) - жените губят повече или по-малко крушовидната форма на тялото си и започват да пълнеят "на корем", никнат мустачки, че и косата оредява(все резултат от тестостерона)... То май те отчайвам повече, отколкото да те обнадеждавам... Но пък поне си знаеш ЗАЩО някои от нещата, които те сполитат, се случват. Относно капенето на косата - това е доста по-обратимо, с подходящ хранителен режим, сведен до минимум стрес и избягване на експерименти, породени от паника  Laughing

Не се отчайвай, детенце си струва "загубите" - пък и дай си малко повечко време, старите хора неслучайно казват, че колкото време е отнело да се "преобразиш" до мама - поне толкова си трябва да се възстановиш.  Hug
Да права си и то много.В никакъв случай не съжалявам,защото детето е най-хубавото нещо което може да се случи на един човек Simple Smile
Имам приятелки,които изобщо не са се ппроменили от преди.Дори бих казала че са станали още по-хубави.Нито напълняват,нито имат промени  външно.Не мога да си обясня,но  организма на всяка жена е различен,а и това което ми написа по горе е вярно.
Дано с течение на врметето поне малко ми се възвърни предишния вид Simple Smile

# 3
През бременността имах чудесна дълга и гъста коса. В рамките на 6 месеца окапа половината и заприличах на зомби. Отрязах я, когато малкият беше на година и 9 месеца. Година ходих с къса коса, сега я пускам дълга, защото чак година след отбиването започва да расте добре.

Със сигурност имам повече тестостерон, щото съм по-лоша, по-агресивна и опасна. Проблема с потъмняването го реших, като се боядисах в черно. Хубавото е, че макар да нямам мустаци, имам повече хъс за спорт и по-изразени мускули. Неслучайно някои атлетки постигат рекорди именно след раждане на мъжко чедо.

Дай си време- дори и три години. Грижи се за тялото и косата сама ще порасне, като се наредят хормоните.

# 4
  • София
И аз преди да забременея имах къдрава коса. По време на бремеността ми съвсем се изправи и така беше докато синът ми навърши 2 години. После я подстригах на етажи и започна да се къдри отново. А в момента (е, вече минаха доста години) косата ми е по-къдрава от всякога. Имай търпение, хормоните ти ще се нормализират и всичко ще е наред  Hug Grinning

# 5
Охх силно се надявам нещата да си дойдат на мястото.Аз дори не приличам на себе си,нали знаете как е когато си промениш цвета и прическата.Лицето става съвсем друго,аз не мога да се позная.Някой ме харесват така,други  ми казват че преди ми е отивало повече.Но за мен хорското мнение няма значение важното е аз да се харесвам и да се чувствам добре. Wink
А м/у другото аз се боядисвам руса,това също може да влияе на косата и да се изправя.Знам че русия цвят изисква много жертви.Преди  няколко дена се боядисах кестеняв цвят като моят естествен, с надеждата лека полека да започне да се възстановява.

Общи условия

Активация на акаунт