Да преправим старите мебели - 13

• 81 706
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
Аз се сещам ,че вчера едно от момичетата каза че до тях има изхвърлени палета и тъй като знам че на много им допада идеята може да попитата точно къде се намират ако на някой на този етап са му нужни.
Мисля ,че Ла Валета го каза ,но може и да бъркам , за което предварително се извинявам.

# 556
Красива е секцията /черната/, ама дали е от дърво? Имам подозрения, че е фурнировано ПДЧ и орнаментите отгоре са лайсни някакви. Иначе, да, има шанс да стане светла, но си е доста работа като гледам обема  Peace

# 557
  • Бургас
Палети мога да ви осигуря колкото искате ама са в Бургас, а пък толкова тежат гадовете....
Седефке, благодаря за идеята за столовете ама май не са точно моите Sad

Я по-опитните да кажат - за дървен чамов навес, който миналото лято лакирах със Садолин и дъждовете за една зима изтриха лака какво масло да взема. Днес разглеждах сайта за Осмо, ама от толкова видове се обърках, а съм почти убедена, че ако се обадя да ги питам ще ми препоръчат поне 2-3 продукта едновременно да се ползват  Laughing
Със същия продукт мисля да третирам и чамова маса и пейка - от тези кръчмарските. Купих ги миналото лято и при условие, че зимата бяха прибрани са се нацепили, лака е цъфнал и тече смола отвсякъде. Ясно е, че дървото не е било сухо, но не мога да ги оставя така и трябва да ги обработя някак.

# 558
  • София
Красива е секцията /черната/, ама дали е от дърво? Имам подозрения, че е фурнировано ПДЧ и орнаментите отгоре са лайсни някакви. Иначе, да, има шанс да стане светла, но си е доста работа като гледам обема  Peace
Ако е пдч значи мога просто отгоре да боядисам с бяло нали? Вчера и аз търсех линка към табличката с основните техники и обяснения, довечера от вкъщи ще прочета по-подробно.

# 559
Да я направиш бяла - няма проблем. Просто взимаш четка и боя и действаш. Без да сваляш лака, защото, като гледам тая обемна библиотека, ми се струва, че работата ще е като да остържеш кубетата на Александър Невски. Положи Боро контакт, а после - боя на няколко ръце. Може да се протрият ръбчетата точно по тези лайснички и изпъкналости и ще стане много красива. Дори и да не е дървена, цената е доста интригуваща. Пък и бюрце дават в добавка.

radinna, много се смях с твоя навес. Защото при мен е точно същото положение, ама едно към едно - чамов навес, Садолин, олющено /е, при мен вече втора година е така и се лющи все повече и повече, ама все отлагаме да го правим/. Та, смятам да процедирам по следния начин - или да взема черно Осмо за външно и да мажа върху стария лак, или да намажа с безцветно Осмо /пак за външно/ и така ще остане по-тъмното от Садолина да се вижда, а твърдата част от дървото /жилките/, които всъщност са се оголили, да са по-светли.

# 560
  • Бургас
radinna, много се смях с твоя навес. Защото при мен е точно същото положение, ама едно към едно - чамов навес, Садолин, олющено /е, при мен вече втора година е така и се лющи все повече и повече, ама все отлагаме да го правим/. Та, смятам да процедирам по следния начин - или да взема черно Осмо за външно и да мажа върху стария лак, или да намажа с безцветно Осмо /пак за външно/ и така ще остане по-тъмното от Садолина да се вижда, а твърдата част от дървото /жилките/, които всъщност са се оголили, да са по-светли.
Не е олющено - просто лака го няма - измил се е  Laughing Моя беше безцветен и сега е на бели петна.
И понеже искам пак да е светло или най-много нещо наподобяващо дъб какво точно Осмо да взема?

# 561
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
привет,

днес ходих за боя - здраво се одрусах, едната ми я бъркаха на място Rolling Eyes
остава да почна да боядисвам, но днес ме боли глава и ще пропусна Blush

от вчера имам нещо между пейка и люлка (трябваше да е пейка, но се оказа, че няма как да забием краката, че има бетон отдолу и сега е люлка  hahaha)
чудех се дали да не я състаря по метода на самурайка с оцета и после да мина с леко разредена бяла боя  newsm78
или по-добре да я направя цветна - да има акцент отпред?
какво ще ме посъветвате?
дървото е ново, необработвано (само малки дъждец падна отгоре  Mr. Green)

# 562
  • София
  Момичета ходих да видя секцията, огромна е и май е дърво. Идея си нямам къде точно ще я вместя и как ще я оправям, но ще я взема  Simple Smile
  Размерите са над три метра по едната стена, ъгълчето е към 50 см и на другата стена е още пак към 90 см. Така и не схванах точно как се разглобяват и тези декорите между отделните секции как са захванати. Бюрото и то се оказа много по-голямо отколкото мяза на снимките, само то е 160-170 см дълго, на 70 дълбочина и 90 см височина.

# 563
  Момичета ходих да видя секцията, огромна е и май е дърво. Идея си нямам къде точно ще я вместя и как ще я оправям, но ще я взема  Simple Smile
  Размерите са над три метра по едната стена, ъгълчето е към 50 см и на другата стена е още пак към 90 см. Така и не схванах точно как се разглобяват и тези декорите между отделните секции как са захванати. Бюрото и то се оказа много по-голямо отколкото мяза на снимките, само то е 160-170 см дълго, на 70 дълбочина и 90 см височина.

Старите секции са с дибли повечето свързани, не би трябвало да е проблем, аз съм разглобявала СОЦ секция и имаше само дибли без винтове на повечето места, хлабаво си беше  Grinning

# 564
  • русе
седефка много благодаря  Hug

# 565
Само, ако си сигурна, че не ти трябва  Hug
Какъв цвят е?

# 566
  • София-в сърцата на моите деца
Само, ако си сигурна, че не ти трябва  Hug
Какъв цвят е?
КИфяв-тъмно Peace отивам да погледна дали е там ,където го оставих нявга...Не обичам кожа, кожени мебели и т.н.,ама баща ми беше кожар,моделиер и неква кожа се подмотваше.. LaughingТук-таме има малки дефекти! Парчето е около 1.50/1,50м-там си беше! Казвай ,ако го искаш?Днес правя подаръци HugЦветът е шоколад!

# 567

КИфяв-тъмно Peace отивам да погледна дали е там ,където го оставих нявга...Не обичам кожа, кожени мебели и т.н.,ама баща ми беше кожар,моделиер и неква кожа се подмотваше.. LaughingТук-таме има малки дефекти! Парчето е около 1.50/1,50м-там си беше! Казвай ,ако го искаш?
smile3521 искам  Hug

# 568
Котакът ми, който се намърда веднага вътре като я опънах за снимка не си дава неговата  Mr. Green

mioki, страхотен котьо, хич не ти и забелязах поставката, бледнее пред него! И какъв поглед само е извадил! Crazy Heart Eyes

# 569
  • София-в сърцата на моите деца
Някой друг да има нЕкво желание или нужда,че днес ми е денят да изпълнявам желания Laughing Hug

Общи условия

Активация на акаунт