Да преправим старите мебели - 13

• 81 657
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Който я видял досега, мои близки, всеки реагира така. Включително нежният ми татко, който рече "Рисувай с боички по скицника си, докато ти мине. Витрината остави да бъде красива."
Аз си мечтаех за подобна бонбонена витрина откровено казано. Ама като гледам... май към подновяване на лака върви.
Аз бих я боядисала  Embarassed Не че така не ми харесва, напротив! обаче то зависи и какъв ти е интериора. Бих я направила бледо гълъбово сиво-синьо с изтрити елементи.

СедеФка, не съм сигурна, че ще стане само с плат, но то зависи и от конкретния фотьойл. Много ниско ще дойде седалката ако е само плат  newsm78 и не се знае дали ще е удобно. По всяка вероятност има напречни елементи при предните и задните крака и горе на гърба и връзката при кръста ще дойде доста назад - тоест нея не можеш да я ползваш... не знам колко ясно се изказах

Последна редакция: ср, 20 юни 2012, 08:22 от mioki

# 646
Аз пък да си кажа, че подкрепям Visible за боядисването  Crossing Arms
  Simple Smile
 Да, страхотна е витрината, да и така е хубава, да има риск  Mr. Green
Аз бих я направила в цвят, без състаряване, може би бих си помислила вътрешната част да е друг цвят или тон в тон  Peace

# 647
http://www.podariavam.com/16545/tri-broia-fotyoli.htm - подаряват се. Ако някой има идея и желание за тях.
В тази връзка да питам някой разкоствал ли е такъв фотьойл до дърво? Имам идея, ако конструкцията му позволява, да махна всички меки части и да ги заменя просто с плат за шезлонги. Плата зашит около дървените рамки на седалка и облегалка, а подлакътниците - свободни Rolling Eyes Дали е възможно?
Ииииих, точно такъв търся,че и пуснах обява в местният сайт в Добрич...Тюх да се не види, как да си довлека един дотук ????

# 648
  • София-в сърцата на моите деца
http://www.podariavam.com/16545/tri-broia-fotyoli.htm - подаряват се. Ако някой има идея и желание за тях.
В тази връзка да питам някой разкоствал ли е такъв фотьойл до дърво? Имам идея, ако конструкцията му позволява, да махна всички меки части и да ги заменя просто с плат за шезлонги. Плата зашит около дървените рамки на седалка и облегалка, а подлакътниците - свободни Rolling Eyes Дали е възможно?
Ииииих, точно такъв търся,че и пуснах обява в местният сайт в Добрич...Тюх да се не види, как да си довлека един дотук ????
Чрез ЕКОНТ!Не е кой знае какви пари! Peace

# 649
Точно това писах на девойката, но на много хора не им се занимава...Дано да се навие!

# 650
Моля за съвет как и с какво ще е най-добре да боядисвам, както и ако имате някакви други идеи, ще ги приема с удоволствие.
Ето я и спалнята
Наистина по-грозна няма да я направиш, но има шанс да стане много хубава! Аз бих ти препоръчала някакъв наситен цвят, нещо интересно, което ще ти пасва на текстила и стените. Бялото е сложно за работа - първо "бяло" е в триста и трийсе тоналности и може да се различава от гардероба (освен ако и него не си го боядисваш ти), второ дефектите изпъкват.  Лилаво, синьо, зелено, оранДжево - ти си знаеш вкуса и текстила. Успех!

Шанта, провокатор такъв! Веднъж намаже ли го - после не може да върне този така красив ефект на старото дърво! А може да си потърси подобна витринка с красива форма и в лошо състояние. И тогава с ръце и крака я подкрепям да си бонбониса - много сладурско изглежда. И ще й носи удовлетворение, че е спасила и разкрасила едно бижу, а не съмнение и терзания дали не е съсипала нещо уникално. Пък! (не намирам тупащо с краче емотииконче).

# 651

Шанта, провокатор такъв! Веднъж намаже ли го - после не може да върне този така красив ефект на старото дърво! А може да си потърси подобна витринка с красива форма и в лошо състояние. И тогава с ръце и крака я подкрепям да си бонбониса - много сладурско изглежда. И ще й носи удовлетворение, че е спасила и разкрасила едно бижу, а не съмнение и терзания дали не е съсипала нещо уникално. Пък! (не намирам тупащо с краче емотииконче).

ОК, съгласна съм, че витринката е прекалено хубава   Simple Smile  Подкрепям да се търси и една потрОшена Simple Smile Големи сте  Wink ненаситници в тази тема  Stuck Out Tongue

# 652
Ами аз бях доста разочарована и не снимах, тя и светлината вече беше лоша, да не говорим за цялото струпване на части от мебели на терасата Simple Smile Карай да върви, сега ще е бял, като ми омръзне и ми дойде нова муза за експерименти мога да сваля боята и почна пак  Laughing

Visible, витрината ти е прекрасна. Мисля, че както и да се направи, все ще е красива. Иначе, с боя винаги може да я боядисаш, а свалянето на боята, за да стигнеш отново до дървесина е доста по-трудно. В тая връзка наистина може да се потренира на някоя потрошена Simple Smile

Последна редакция: ср, 20 юни 2012, 10:05 от Margherita09

# 653
  • София
Седефка, точно такива фотьойли 2 броя ми взе мъжо от боклука. Само че бяха оставени само по дървената част, в оригиналния им вид май има дебели възглавници, а тези, които ти си показала са тапицирани изцяло. Все пак отдолу, където е седалката си е дървена част цяла плътна. Не виждам проблем да махнеш тапицерията и дунапрена отдолу , но пък после ако отдолу има такава дъска като моите, ще е твърдо при сядане само с плат. Най-добре е с възглавнички  Peace

Визибъл, как мечтая за такава витрина, любимия ми стил. Все гледам подобни в антикбг и от мерак си купих две други не лоши. Определено красотата й е точно в този цвят. Подкрепям да не се боядисва, може с масло някой друг нюанс на кафявото. 

# 654
Разкъсвам се между мнението на Миоки и Самурайка /за витрината на Visible/. Аз лично не бих направила нищо друго, освен да я мина с черно Осмо. НО - това щях да направя, ако тази витринка беше в апартамента в София. Ако беше на морето, нищо чудно да бях посегнала с четката към бялата боя. Обаче пък никога не бих я пръскала със спрей. Зорлем да правя едно дърво да изглежда като пластмаса не е в моя стил. На четки, напластено, с протрити ръбчета /дори и по-големи участъци/, въпреки че на вилата пък такава изящна мебел изобщо не би се вписала /ни в бяло, ни в кафяво/. Май, като се замисля, тази феерия би застанала в моминската стая /ако беше по-голяма, разбира се/ - в бонбонен вид!
Но горните разсъждения биха имали стойност, единствено ако аз притежавах въпросната витрина и трябваше да я разположа сред другите мои мебели.

Margherita09, аз пък си залагам главата, че скринът ти е станал прекрасен с тъмния плот /точно както го описваш - с драскотините и вдлъбнатините/, но за жалост ти си имала някаква предварителна нагласа за вида му и, като не е съвпаднала, с действителността, си се разочаровала. Трябваше да го оставиш така, да помислиш, да го погледаш и нищо чудно да го харесаш, без да го мажеш с бялото. Ама, ти си знаеш. Едно дърво никога не може да бъде грозно.

# 655
Една част от тези стари фотьойли са с пружини и талашит.

# 656
Май се събрахме две агитки за витрината  Crazy
Съгласна съм с всички аргументи на baibibi, борбата е безмилостно жестока  Joy

Марги, аз съм сигурна че скринчето е станало добре и в бяло. Чакаме снимки!  Hug

# 657
Аз имам един като тези фотьойли.
Отпред на тапицерията има 2 дупки с незнаен произход  Laughing и сега надникнах през тях: дървото си е дърво, но няма твърдо дъно, а някакви широки преплетени ленти, пружини и дунапрен. Удобен е... особено с една възглавничка за кръста.

Подлакътниците са закрепени за единия крак със сглобка - тук дърводелец няма да ти трябва.
Целите са от дърво. Лакирано.

Задния крак (който стига и до подлакътника) обаче е закрепен за тялото с някакъв болт, чиято глава е като копче... тук може и да ти трябва помощ от спец ... довечера ще питам мъжо... и ще споделя.

# 658
Мацки, за този бюфет какво ви е мнението?

http://prodavalnik.com/prodavam-speshno-byufet-i7071541

# 659
АкУ изобщЕ ме чИтете, Седефка, ку съ спусниш по гъз  Embarassed ша ми дойдиш на гости
 и шъ ти пукажа тез футьойли на какво приличат- ут де и да гу пугледнеш!

Единият е преправен с ленти и дунапрен, ама след ежедневна употреба на около 120-130 кг
просто не издържа  Shocked
Ако сега трябваше да го правя, никога ленти!!!
Другият е Хавтентичен- с пружини!

mioki на мен много ми харесва, но мисля  newsm78  че не е дърво.
Ако се раздели на две, е точно това, което ми трябва... ох, ама друг път  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт